Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Έρευνα για «τρελά» κέρδη σε ματς του Παναθηναϊκού και των Ιωαννίνων

Έρευνα διεξάγεται για τους αγώνες Ξάνθη-ΠΑΟ και ΠΑΣ Γιάννινα-Καστοριά οι οποίοι το 2008 απέφεραν σε δύο παίκτες στη Μαλαισία κέρδη 23 εκατομμυρίων ευρώ!
Τα ύποπτα παιχνίδια απασχόλησαν την τηλεοπτική εκπομπή "Δίκη" η οποία αποκάλυψε ότι διεξάγονται έρευνες για δύο ματς του ελληνικού ποδοσφαίρου τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στους 40 ύποπτους της UEFA.
Σύμφωνα με την εκπομπή, στις 16/3/2008 γιος παράγοντα στοιχημάτισε στη Μαλαισία 1.600.000 ευρώ στο ματς Ξάνθη-Παναθηναϊκού (3-2) και κέρδισε... 13.000.000!

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ι.Π.Μεσολογγίου

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου την 06 – 06 – 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλ/νίας, Κύπρου 1, Μεσολόγγι 30200), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση κανονισμού λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου (εισηγητής κ. Σπανός Ιωάν. – Πρόεδρος Δημ. Συμβ.).

H δική μου αριστερά

του Δημήτρη Β. Τριανταφυλλίδη
“Ήταν ένας νέος ωχρός, καθόταν στο πεζοδρόμιο,χειμώνας, κρύωνε. “τι περιμένεις;” του λέω.” τον άλλο αιώνα” μου λέει.
Και χιόνιζε ήσυχα, ήσυχα, όπως πάνω από έναν τάφο”
Τάσος Λειβαδίτης
Η δική μου αριστερά, είναι η στρατιά των διπλά ηττημένων ευγενών ηρώων που για ένα πουκάμισο αδειανό, για ένα διαψευσμένο όνειρο, για μια ματαιωμένη ελπίδα έδωσαν τη ζωή τους.
Η δική μου αριστερά διακρινόταν πάντα για την ευγένεια της.
Η δική μου αριστερά ξεχώριζε πάντα για την επιμονή της στις ιδέες της.
Η δική μου αριστερά οριοθετήθηκε για την ανιδιοτελή της προσφορά.
Η δική μου αριστερά φημιζόταν για την ανεκτικότητα της στο διαφορετικό, δίχως αποκλεισμούς, δίχως χαρακτηρισμούς, δίχως «επαγρυπνητές» της ιδεολογικής καθαρότητας, δίχως «στρατόπεδα συγκέντρωσης» για τους «αντιφρονούντες».
Η δική μου αριστερά σταυρώθηκε στα Μακρονήσια της πατρίδας μου και τα μακρινά γκουλάγκ της Σιβηρίας. Βασανίστηκε στο Μπούλγκες, στην Μπουμπουλίνας και σε όλα τα κολαστήρια όπου γης.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Πιστοί στο ραντεβού τους οι «Αγανακτισμένοι»...

Για 6η συνεχή ημέρα πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται σε πλατείες δεκάδων πόλεων ανά τη χώρα, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αγανάκτησή του απέναντι στη διαφθορά, τη χρεοκοπία των αξιών στην Ελλάδα και τους πολιτικούς.
Αθήνα
Χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος και σήμερα, πιστοί στο ραντεβού τους για 6η συνεχή ημέρα. Μεταξύ των συνθημάτων που κυριαρχούν και σήμερα: «Αποφασίζουμε αμεσοδημοκρατικά, υπερβάλουμε τον κομματισμό», «Δεν τα φάγαμε μαζί», «Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας», «Όλοι στο Σύνταγμα», «Το παραμύθι τέλειωσε», «Καρφώνω την πρώτη μου λέξη, οδόφραγμα, στον αιώνα της πραγματικότητας», «Διαγραφή του χρέους, γενική απεργία».
Ολοένα και περισσότερες σκηνές στήνονται στην κάτω πλευρά της πλατείας, καθώς περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να διανυκτερεύσουν εκεί.

Ο Καβάφης για τους... αναμορφωτές μας (Εν μεγάλη Ελληνική αποικία, 200 π.Χ.)

Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ' ευχήν στην Αποικία
δεν μέν' η ελαχίστη αμφιβολία,
και μ' όλο που οπωσούν τραβούμ' εμπρός,
ίσως, καθώς νομίζουν ουκ ολίγοι, να έφθασε ο καιρός
να φέρουμε Πολιτικό Αναμορφωτή.
Όμως το πρόσκομμα κ' η δυσκολία
είναι που κάμνουνε μια ιστορία
μεγάλη κάθε πράγμα οι Αναμορφωταί
αυτοί. (Ευτύχημα θα ήταν αν ποτέ
δεν τους χρειάζονταν κανείς). Για κάθε τι,
για το παραμικρό ρωτούνε κ' εξετάζουν,
κ' ευθύς στον νου τους ριζικές μεταρρυθμίσεις βάζουν,
με την απαίτησι να εκτελεσθούν άνευ αναβολής.

Τετάρτη 1η Ιουνίου: Ημέρα κινητοποιήσεων για το Μεσολόγγι

Την αταλάντευτη θέληση τους να αγωνιστούν ώστε να δρομολογηθούν ουσιαστικές λύσεις στα μεγάλα ζητήματα ανάπτυξης που απασχολούν το νέο διευρυμένο δήμο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, εξέφρασαν ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης και οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στις 13.00, στην Πινακοθήκη, στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου.
Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ξεκινούν την Τετάρτη 1η Ιούνη, με τη μεγάλη πάνδημη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που διοργανώνεται στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης. Απεύθυναν δε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες του δήμου, πάνω από κόμματα και δημοτικές παρατάξεις, να δώσουν βροντερό παρόν και να διατρανώσουν τη θέληση τους για οριστικές και δίκαιες λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του τόπου μας. 

Αφιέρωμα στον ανεξάρτητο νεανικό κινηματογράφο

Εκδήλωση για την ανασκαφή του αρχαίου θεάτρου της Καλυδώνας

Απόλυτα επιτυχημένη αλλά και συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η εκδήλωση ολοκλήρωσης της προσπάθειας συγκέντρωσης χρημάτων μέσω του «κουμπαρά του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», για την ανασκαφή του Αρχαίου Θεάτρου της Καλυδώνας.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ινδία: Φωτογραφικό οδοιπορικό του Βασίλη Αρτίκου στη χώρα των αντιθέσεων και των χρωμάτων

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011 στις 8 μμ στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο ο Βασίλης Αρτίκος θα μας μεταφέρει μέσα από το φακό του στη μακρινή Ινδία, τη χώρα στην οποία ταξίδεψε πρόσφατα και αποτέλεσε για κείνον φωτογραφική πρόκληση αλλά και εμπειρία ζωής. Ο Αρτίκος θα παρουσιάσει μια σειρά από έγχρωμες κυρίως φωτογραφίες που δίνουν μια γεύση από το πολύπλοκο και αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Ινδίας.  Απίστευτες εικόνες που καταγράφουν έναν κόσμο τελείως διαφορετικό από το δικό μας, έναν κόσμο που ταλαντεύεται ανάμεσα στην παράδοση και το μοντέρνο, έναν κόσμο  που βρίσκεται μέσα στην απόλυτη φτώχεια και κάποτε μέσα στη χλιδή, πάντα όμως περήφανο και γοητευτικό.  Ο φακός του Βασίλη Αρτίκου ξεχωρίζει και αιχμαλωτίζει μέσα στο πολύβουο πλήθος πρόσωπα, βλέμματα, καθημερινές συνήθειες, ανθρώπινες φιγούρες-κυρίως γυναικών- τυλιγμένες μέσα σε εκτυφλωτικά χρώματα. Μια χώρα γεμάτη μυρωδιές και έντονες αντιθέσεις, μια χώρα παράξενη, μυστηριώδης  όσο και ελκυστική ζωντανεύει μέσα από την ιδιαίτερη ματιά και τον προσωπική αφήγηση του Βασίλη Αρτίκου…

Προσφυγή κατά της ίδρυσης Εφετείου στο Αγρίνιο

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το Προεδρικό Διάταγμα 27/2011, που προβλέπει την ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο (Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος).
Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι η ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο αντίκειται στη συνταγματική αρχή της ορθολογικής οργάνωσης της Δικαιοσύνης και θα επιδεινώσει τις συνθήκες λειτουργίας της Δικαιοσύνης και της άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος.

Ελλάδα-Πορτογαλία: ο βιασμός της Δημοκρατίας

Για «αναγκαστική παύση της δημοκρατίας» σε Πορτογαλία και Ελλάδα κάνει λόγο ο συντάκτης της εφημερίδας Financial Times Deutschland, Peter Ehrlich, τονίζοντας πως οι πολίτες έχουν ξεμείνει από πολιτικές επιλογές, μιας και οι αποφάσεις παίρνονται πλέον έξω από τα σύνορα των χωρών τους.
«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στο νέο πακέτο μέτρων λιτότητας αφού, όπως είπε, η συνταγή για τη θεραπεία της ελληνικής κρίσης «αποδείχθηκε εσφαλμένη».
Ο Σαμαράς όμως αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα: Η ΕΕ και το ΔΝΤ πιθανότατα θα τον αναγκάσουν να υποστηρίξει την πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση, μιας και θέτουν ως προϋπόθεση για την περαιτέρω εκταμίευση της δανειακής βοήθειας, τη συναίνεση μεταξύ των κομμάτων.
Στην τελευταία σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, όλοι συμφώνησαν πως η πολιτική τύχη της χώρας εξαρτάται κυρίως από τον πρωθυπουργό Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομικών Παπακωνσταντίνου.
Ωστόσο, το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει έως το 2015, δηλαδή μετά τις επόμενες εκλογές. Για το λόγο αυτό, οι δανειστές θέλουν να διασφαλίσουν τη συναίνεση μακροπρόθεσμα.

Η Πόλις εάλω !


Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μόνο κατ' όνομα υπήρχε τις παραμονές της Άλωσης. Ήταν περιορισμένη, κυρίως, στην περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη και σε κάποιες σκόρπιες περιοχές, όπως το Δεσποτάτο του Μυστρά. Οι θρησκευτικές έριδες, οι εμφύλιες διαμάχες, οι σταυροφορίες, η επικράτηση του φεουδαρχισμού και η εμφάνιση πολλών και επικίνδυνων εχθρών στα σύνορά της είχαν καταστήσει την πάλαι ποτέ Αυτοκρατορία ένα «φάντασμα» του ένδοξου παρελθόντος της.
Το Βυζάντιο σε εκείνη την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του με την οθωμανική λαίλαπα προ των πυλών του, δεν μπορούσε να ελπίζει παρά μόνο στη βοήθεια της καθολικής Ευρώπης, η οποία όμως ήταν μισητή στους κατοίκους της Κωνσταντινούλης. Η ύπαρξη «Ενωτικών» και «Ανθενωτικών» δίχαζε τους Βυζαντινούς. Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια, στέλνοντας πρεσβεία στον πάπα Νικόλαο Ε' για να ζητήσει βοήθεια. Ο Πάπας έβαλε και πάλι ως όρο την Ένωση των Εκκλησιών, αλλά αποδέχθηκε το αίτημα του αυτοκράτορα να στείλει στην Κωνσταντινούπολη ιερείς, προκειμένου να πείσουν τον λαό για την αναγκαιότητα της Ένωσης.

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Πληρώνουμε τη μη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης

Του Νίκου Κοτζιά
Πριν ένα χρόνο τόνιζα σε σειρά άρθρων μου ότι το «Μνημόνιο 1» ήταν κοινωνικά άδικο, οικονομικά αντιαναπτυξιακό και λογικά ανόητο. Ότι οι αριθμοί του δεν έβγαιναν. Είχα, μάλιστα, επικαλεστεί δηλώσεις του τότε Προέδρου της Γερμανίας, σύμφωνα με τον οποίο η χώρα του θα χρειαζόταν 20 χρόνια για να μειώσει το έλλειμμα κατά 5%. Καλούσα, λοιπόν, την Κυβέρνηση να διαπραγματευτεί σκληρά. Να εγκαταλείψει τη λογική του οικονομικού της επιτελείου που δήλωνε μαζί με τον αντιπρόεδρό της ότι «όταν χρωστάς δεν διαπραγματεύεσαι».

"Λόγια της θάλασσας": Έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Φιλιππαίου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου

Πραγματοποιούνται σήμερα Σάββατο 28 Μαΐου 2011 στις 8 το βράδυ στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του σκηνοθέτη και φωτογράφου Γιώργου Φιλιππαίου, με τίτλο "Λόγια της θάλασσας".
Ο Γιώργος Φιλιππαίος, είναι ένας σημαντικός σκηνοθέτης με περισσότερα από 20 χρόνια πείρα στην υποβρύχια κινηματογράφηση και στη δημιουργία ταινιών με θέματα που αντλούνται από το θαλάσσιο και υποβρύχιο περιβάλλον, το 2004 είχε γυρίσει στο Μεσολόγγι την ταινία "Ψαράδες της Λιμνοθάλασσας", ενώ στην έκθεση θα παρουσιάσει, μέσα από τις θαυμάσιες φωτογραφίες του, εικόνες των ελληνικών θαλάσσιων οικοσυστημάτων και την απέραντη ομορφιά τους!
Η διάρκεια της έκθεσης φωτογραφίας είναι από 28 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2011 και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά πρωί και απόγευμα.
Η έκθεση διοργανώνεται από το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και της Φωτογραφικής Λέσχης της πόλης μας.
Διάρκεια έκθεσης: 28 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2011

Ἀνθολογία τῆς Οἰκονομίας συλλεγέντα καὶ ἀναρτηθέντα ἐπὶ τῇ πανηγυρικῇ ἐλεύσει τοῦ ΔΝΤ

Ὁ σατιρικὸς ποιητὴς Γεώργιος Σουρῆς δὲν ἀπέβλεπε στὴν ὑστεροφημία. Τρομερὰ εὔκολος στὸ γράψιμο, ἐπὶ 35 συναπτὰ χρόνια (ἀπὸ τὸ 1883 ἕως τὸ 1918) ἔγραφε μόνος του κάθε βδομάδα τὴν τετρασέλιδη ἐφημερίδα του Ὁ Ρωμηός, ἡ ὁποία, ὅσο κι ἂν ἀκούγεται ἀπίθανο σήμερα, ἦταν ὁλόκληρη ἔμμετρη, ἀπὸ τὸν τίτλο της (Ὁ Ρωμηός, ἐφημερίς - ποὺ τὴν γράφει ὁ Σουρῆς) μέχρι τὶς μικρὲς ἀγγελίες της!
Στὶς σελίδες τοῦ Ρωμηοῦ σχολιάζεται εὔθυμα ὅλη ἡ ἱστορία αὐτῶν τῶν 35 χρόνων. Αὐτὸ ποὺ ἐντυπωσιάζει τὸν σημερινὸ ἀναγνώστη, πέρα ἀπὸ τὴν ἀβίαστη ροὴ τοῦ στίχου τοῦ Σουρῆ, εἶναι τὸ  λίγο ἔχουν ἀλλάξει ὁρισμένες καταστάσεις καὶ χαρακτηριστικὰ τῶν Ἑλλήνων. 
νθολογία τς Οκονομίας
συλλεγέντα κα ναρτηθέντα π τ πανηγυρικ λεύσει το ΔΝΤ
Ποις εδε κράτος λιγοστ
σ᾿ λη τ γ μοναδικό,
κατ ν ξοδεύ
κα πενήντα ν μαζεύ;
Ν τρέφ λους τος ργούς,
νχ πτ Πρωθυπουργούς,
ταμεο δίχως χρήματα
κα δόξης τόσα μνήματα;

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» απόψε και στο Μεσολόγγι

Συγκέντρωση αγανακτισμένων πολιτών απόψε και στο Μεσολόγγι στην κεντρική πλατεία στις 9 το βράδυ. Θα είμαστε όλοι εκεί γιατί δεν πάει άλλο!!!


Πώς θα είναι το νέο 4ετές Τεχνολογικό Λύκειο – Τέλος σε διαχωρισμό ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ

Το νέο Τεχνολογικό Λύκειο θα είναι τριετές ή τετραετές, αναλόγως του πτυχίου που ο μαθητής επιθυμεί. Καταργείται ο διαχωρισμός ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ. Ο μαθητής του Τεχνικού Λυκείου, θα έχει δικαίωμα να αλλάξει γνώμη και να επιστρέψει στο γενικό λύκειο μόνο στην Α΄ τάξη. Όταν τελειώνει τη Γ' τάξη θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα ΤΕΙ συμμετέχοντας σε ειδικές εξετάσεις, ενώ χωρίς εξετάσεις θα μπορεί να συνεχίζει στα ΤΕΙ, μετά την αποφοίτηση από 4ο έτος του Τεχνολογικού λυκείου και εφόσον έχει επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης, σε τμήμα αντίστοιχο της ειδικότητάς του.
Την παρουσίαση του Τεχνολογικού Λυκείου, πραγματοποίησε σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Η υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε:

Ξανά στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η εκτροπή του Αχελώου

Την Τρίτη 24 Μαΐου στο Λουξεμβούργο, ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτυλίχτηκε μια ακόμα πράξη του πολυετούς δικαστικού αγώνα σχετικά με την έκτροπη του Αχελώου και το πάγιο αίτημα της Αιτωλοακαρνανίας για ακύρωση της.
Στην ακροαματική διαδικασία εκ μέρους της νομικής ομάδας των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας μίλησαν οι κ. Νίκος Αλιβιζάτος και Νίκος Χατζής, ενώ στη συζήτηση συμμετείχαν νομικοί εκπρόσωποι της περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΔΕΗ, των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Υποδομών καθώς και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μεσολόγγι

Σ Υ Γ Κ Ε Ν Τ Ρ Ω Σ Η Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α Σ
Τετάρτη 1η Ιουνίου
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - 12:00 μ.
Συμπατριώτισσα, Συμπατριώτη,
Δεν επαιτούμε. Δεν εκλιπαρούμε. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Απαιτούμε και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ το αυτονόητο. Ότι δηλαδή μας ανήκει και
είναι αναγκαίο για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια σε αυτό τον τόπο, τον τόπο
που αγαπάμε, εμείς και τα παιδιά μας.
Δώσαμε και δίνουμε πολλά στη χώρα μας. Θυσίες, αίμα, αίγλη, διεθνή αναγνώριση, ακόμη και πλουτοπαραγωγικές πηγές. Δεν επιδιώκουμε την ανταπόδοση. Έτσι σκέφτονται και πράττουν οι νεόπλουτοι άρπαγες που τα θέλουν όλα και μόνο για εκείνους. Η ιστορία και η κουλτούρα μας, η ιστορία και η κουλτούρα των Μεσολογγιτών, των Αιτωλικιωτών και των Οινιαδιτών, δεν μας επιτρέπει τέτοιες συμπεριφορές.
Το ΣΕΒΑΣΜΟ επιζητούμε. Το σεβασμό και όχι τη θεσμική απαξίωση, την
κοινωνική αδικία και τον οικονομικό στραγγαλισμό της κεντρικής πολιτικής
εξουσίας και της κυβέρνησης, που μήνες τώρα βιώνουμε. Η υποτίμηση του
ΤΕΙ, η υποβάθμιση του Νοσοκομείου, η δημιουργία του Εφετείου στο Αγρίνιο, η μη ίδρυση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου, η μη υπαγωγή στο δήμο του Λιμενικού Ταμείου, ο περιορισμός του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, ο τρόπος αξιοποίησης της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, η συνέχιση του εγκλήματος της εκτροπής του Αχελώου, η μη υπογραφή
της νέας ΚΥΑ για την παραλία του Λούρου, η κατάρρευση των αγροτικών δικτύων άρδευσης και τα όσα προηγήθησαν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και τη μη συνένωση του Γαλατά και του Περιθωρίου, είναι οι απτές αποδείξεις αυτής της σε βάρος μας πολιτικής συμπεριφοράς.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
Η υπομονή μας εξαντλείται, αλλά η θέλησή μας γιγαντώνεται.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για εκείνες τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
που θα αλλάξουν ριζικά αυτή την κατάσταση.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ

«Ζάππειο 2» - «- «Μνημόνιο 1» = «Μνημόνιο 3»;...

Του  Νίκου Κοτζιά
Η γενική κατεύθυνση.
Ο Α. Σαμαράς παρουσίασε τις προτάσεις της ΝΔ για την κρίση. Ένα μείγμα από νεοφιλελεύθερα στοιχεία και πραγματισμό. Η κυβέρνηση αδυνατεί να τους κάνει κριτική διότι η πολιτική πρακτική που ακολουθεί της έχει δέσει τα χέρια και της έχει δεσμεύσει τη σκέψη. Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι η κύρια κοινωνική γραμμή στο «Ζάππειο 2» δεν βρίσκεται στον αντίποδα του «Μνημονίου 1». Ο Α. Σαμαράς, δείχνει να κατανοεί ότι το πράγμα δεν βγαίνει. Αυτό το γνωρίζει, εξάλλου, η Τρόικα, ανεξάρτητα από το ότι δεν θέλει να το παραδεχτεί δημόσια. Ενώ η κυβέρνηση προς το παρόν επιθυμεί να στρουθοκαμηλίζει.
Ποιος είναι ο μεγάλος κερδισμένος από το «Μνημόνιο 1»; Ασφαλώς ορισμένοι τραπεζίτες (ούτε καν οι τράπεζες) που κάνουν λυσσαλέες προσπάθειες να αποφύγουν να βάλουν το χέρι στη τσέπη των κερδών τους καθώς και κομμάτι του εξωτερικού παράγοντα.

Η αγανάκτηση νίκησε την καταιγίδα

Ούτε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το απόγευμα την Αθήνα δεν πτόησε τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους ενάντια στα νέα μέτρα και το Μνημόνιο. Μέχρι αργά το βράδυ και αψηφώντας τη βροχή εκατοντάδες πολίτες παρέμεναν συγκεντρωμένοι ενώ αυτή την ώρα οι περισσότεροι έχουν αποχωρήσει.
Πάνω από 14.000 κόσμος υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα καθώς η προσέλευση του κόσμου αυξανόταν με το πέρασμα της ώρας παρά τη βροχή.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ομιλία στη "Διέξοδο": "Η μαγεία του κρασιού και η επίδρασή του στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας"

Το Σάββατο 28 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ στο Κέντρο Λόγου & Τέχνης - Μουσείο "Διέξοδος"  στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία του οινοποιού κ. Ανέστη  Μπαμπατζιμόπουλου με θέμα "Η μαγεία του κρασιού και η επίδρασή του στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας" .
Με την εκδήλωση αυτή  θα κλείσει η έκθεση "Άρτος, Οίνος, Έλαιον - Από την αρχαιότητα στο σήμερα" που παρουσίασε η "Διέξοδος" στα πλαίσια των Γιορτών Εξόδου 2011.
ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Εκλέχτηκαν νέα όργανα στον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου

Πραγματοποιήθηκαν χθες οι εκλογές στον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου για την ανάδειξη νέων μελών διοικητικού συμβουλίου, ελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος με τα εξής αποτελέσματα:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχτηκαν:
Σπυρόπουλος Βασίλειος  144
Πασιόπουλος Κων/νος    115
Γερασίμου Κατερίνα          91
Φωλιάς Ιωάννης               84
Κασσαβέτης Γεώργιος       78
Καρατσώρας Χρήστος       74
Κουτσαγγέλης Κων/νος    66
Κλάδης Επαμεινώνδας       62
Στέλλιου Δήμητρα             51

Μόνο στη Ναύπακτο "Γαλάζια σημαία"

Ανακοινώθηκαν από την την Ελληνική Εταιρία προστασίας της Φύσης οι παραλίες που θα έχουν "Γαλάζιες σημαίες" για το 2011. Από την Αιτωλοακαρνανία μόνο οι παραλίες Γρίμποβο και η Ψανή της Ναυπάκτου περιλαμβάνονται στις 387 συνολικά βραβευμένες με τη διάκριση της μπλε σημαίας ακτές της χώρας
Προφανώς οι υπόλοιποι δήμοι του νομού μας, μεταξύ των οποίων και της Ι.Π. Μεσολογγίου, δεν φρόντισαν να στείλουν τεκμηριωμένο φάκελο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας προστασίας της Φύσης: "η Γαλάζια Σημαία είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται όλα τα 32 συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου".
Όσο για το Μεσολόγγι θα πρέπει να κατανοηθεί ότι δεν φτάνει η νέα μαρίνα για την προσέλκυση επισκεπτών κατά τη θερινή περίοδο, αλλά χρειάζεται και οργάνωση και η εκμετάλλευση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της λιμνοθάλασσας. Το γεγονός ότι δεν στάλθηκε ολοκληρωμένος φάκελος, ώστε η Τουρλίδα να περιλαμβάνεται μεταξύ εκείνων των παραλιών που θα ανεμίζει η Γαλάζια σημαία, αν μη τι άλλο δείχνει ότι και η νέα δημοτική αρχή ακολουθεί την προχειρότητα της προηγούμενης.

Ο μπάρμπας από τις ... Φυτείες

Τελικά όταν έχεις, αντί για "μπάρμπα στην Κορώνη", κυβερνητικό βουλευτή από το χωριό σου, τότε πολλά μπορεί να πετύχεις... 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας οι "Λυκειακές Τάξεις" Φυτειών δεν θα κλείσουν όπως είχε ανακοινωθεί! Βλέπετε άλλο Άννούλα κι άλλο ... Ανδρέας.  
Όσο για το ΤΕΙ Μεσολογγίου, ο Ανδρέας έκανε επερώτηση στη βουλή ... 
Άλλο Μεσολόγγι και άλλο ... Φυτείες! 

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Όπως στην Ισπανία .....


Διαδηλώσεις στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, στο Σύνταγμα. στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, και σε άλλες 31 ελληνικές πόλεις διοργανώνουν την Τετάρτη από τις 6 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, bloggers και χρήστες του διαδικτύου, ακολουθώντας το παράδειγμα των νέων της Ισπανίας, για να δηλώσουν αυθόρμητα και ειρηνικά την αγανάκτησή τους κατά της κρίσης χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες, όπως υπογραμμίζουν σε σελίδες που έχουν φτιάξει στο Facebook. Ο τίτλος της σελίδας για τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη είναι  «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ», και η διεύθυνσή της www.facebook.com/event.php?eid=206334352736094
Ο τίτλος της αντίστοιχης σελίδας για το Σύνταγμα είναι «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ», και για τη διεύθυνσή της πατήστε εδώ.
Ο τίτλος της σελίδας για την Πάτρα είναι «Patras Greek Revolution», και η διεύθυνσή  της είναι http://www.facebook.com/event.php?eid=211318218901137
Εμείς εδώ στο Μεσολόγγι μήπως έχουμε περισσότερους λόγους να βγούμε στην πλατεία;

Κάν' το όπως ο Μπέκαμ

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Δραστηριότητες του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου

Δελτίο τύπου του Ν.Ο.Μ
Έναρξη λειτουργίας καλοκαιρινών τμημάτων Καγιάκ Ήρεμων Νερών.
Ενημερώνουμε τους μικρούς μας φίλους (από 8 χρονών και άνω) ότι όποιος  θέλει να ασχοληθεί με το συναρπαστικό άθλημα του καγιάκ ήρεμων νερών μπορεί να επικοινωνήσει με τον προπονητή μας στο τηλ 6972215972.
Οι προπονήσεις γίνονται στην Κλείσοβα σε ασφαλές και ιδανικό περιβάλλον και  όταν ο καιρός δεν το επιτρέπει στο γυμναστήριο του Ν.Ο.Μ στο λιμάνι.
Συνέχιση λειτουργίας  Σχολής  Ιστιοπλοΐας  Ανοικτής  Θαλάσσης
 Η Σ.Ι.Α.Θ λειτουργεί όλο το χρόνο προσφέροντας υψηλής ποιότητας μαθήματα ιστιοπλοΐας σε συνεργασία με έμπειρους ιστιοπλόους, μετεωρολόγους, ναυπηγούς κτλ. Πληροφορίες στο τηλ. 6979476155.
Υπάρχουν σκέψεις για λειτουργία σχολής ιστιοπλοΐας optimist και ακαδημίας κολύμβησης. Εφόσον οι συνθήκες είναι κατάλληλες θα ενημερωθείτε με δελτία τύπου, αφίσες κτλ.
 Επίσης πολύ σύντομα ο Ν.Ο.Μ θα λειτουργήσει ξανά σχολή αυτόνομης κατάδυσης σε συνεργασία με αναγνωρισμένη και πιστοποιημένη καταδυτική σχολή.
Τελειώνοντας σας πληροφορούμε ότι ο Ν.Ο.Μεσολογγίου θα διοργανώσει σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε - Καγιάκ για 2η συνεχή χρονιά το 15ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης, το σημαντικότερο γεγονός του αθλήματος  και από τις κορυφαίες ναυταθλητικές  εκδηλώσεις στην Δυτική Ελλάδα.