Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ψήφισε κατά και διαγράφτηκε ο βουλευτής Βαγγέλης Παπαχρήστος

Εκτός Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τέθηκε πριν λίγα λεπτά ο βουλευτής Πρέβεζας Βαγγέλης Παπαχρήστος μετά την απόφασή του να μην ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο για «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας».
Πλέον το ΠΑΣΟΚ μένει με 156 βουλευτές από τους 160 που είχε εκλέξει στις εκλογές, αφού ο Βαγγέλης Παπαχρήστος είναι ο 4ος  που βρίσκεται πλέον εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Πάντως μπράβο στον Ηπειρώτη βουλευτή ο οποίος τίμησε και σήμερα με την ψήφο του στη Βουλή αυτά που έλεγε χθες, σε αντίθεση με αρκετούς άλλους …. οι οποίοι  μείνανε στις δηλώσεις.(*)
Κατά την ονομαστική ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο  ψήφισαν επί της αρχής 286 βουλευτές, 156 εκ των οποίων ψήφισαν υπέρ και 130 κατά.
Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού την πρώτη διετία της εκλογής του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ και είχε στενές σχέσεις μαζί του από την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών.
Εξελέγη βουλευτής Ν. Πρέβεζας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ στις εκλογές του 2004 και επανεξελέγη στις εκλογές του 2007. Μετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, στη Μόνιμη Ειδική Επιτροπή Περιφερειών, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.
Στην διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο Βαγγέλης  Παπαχρήστος είχε  χαρακτηρίσει «άδικο» το νομοσχέδιο, επικρίνοντας μάλιστα τους αρμόδιους υπουργούς, Οικονομικών και Εργασίας, ότι «δίνουν την ευκαιρία, να αρθεί και η τελευταία άγκυρα που προστάτευε τους μισθούς από την κάθοδο».


(*) Στους τζάμπα ... μάγκες που δήλωναν ότι διαφωνούν αλλά τελικά ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνεται και ο ... "δικός μας" Παναγιώτης Κουρουμπλής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: