Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Να βγούμε μπροστά και να τους ανατρέψουμε!

Η γενιά μου, είναι από αυτές που είχαν την τύχη να βγουν στο ξέφωτο Άνοιξη. Δεν χρειάστηκε να δώσουμε αίμα εμείς για τα πιστεύω μας. Το είχαν δώσει οι προηγούμενοι για εμάς.
Εμείς, έπρεπε ΑΠΛΩΣ να το τιμήσουμε... Πόσο "απλό" είναι αυτό το "απλώς", δεν άργησε να φανεί. Τα χρόνια της εφηβείας μας τα περάσαμε με ένα πινέλο, έναν κουβά πλαστικό και χιλιάδες αφίσες διπλωμένες σε ρολά και με ένα πράσινο σπρέι. Οργώσαμε την Ελλάδα - αλήθεια είναι.
Κι επειδή κάποιοι σήμερα το έχουν για ντροπή, εγώ το δηλώνω με υπερηφάνεια:
ΥΠΗΡΞΑ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ.
Αλλά τα χρόνια πέρασαν, οι καταστάσεις άλλαξαν, η Ελλάδα άλλαξε...
Και βρεθήκαμε, βρέθηκε η γενιά μου, εκεί στα , -ήντα, με αγώνες, με εμπειρίες, έτοιμη να περάσει "απέναντι".
Από την αμφισβήτηση, στη "διαχείριση". Αλλά αυτή η "διαχείριση", θα γινόταν με τους όρους του συστήματος και θα απαιτούσε από εμάς την απόλυτη άρνηση των Αξιών μας, της Ψυχής μας, του προηγούμενου εαυτού μας. Αλλιώς, μας περίμενε η εξαφάνιση.
Τη μάχη τη δώσαμε και τη χάσαμε "εντός", αλλά ηττημένοι δεν νιώσαμε ποτέ. Οι "νικητές" φόρεσαν τα κουστούμια της εξουσίας, έγιναν τα κουστούμια της καταστροφής και ετοιμάζονται τώρα να θαφτούν με τα κουστούμια τους πρώτα στο Ανάθεμα και ύστερα στη Λήθη. Αυτή είναι πάντα η μοίρα των μικρών.
Εμείς, δεν έχουμε κανένα λόγο να θρηνήσουμε μαζί με τους βρικόλακες επειδή ξημερώνει. Παρόντες τότε, παρόντες τώρα, παρόντες πάντα.
Τίποτα από όσα πιστέψαμε κι από όσα κάναμε δεν είναι μάταιο, αρκεί να κάνουμε τώρα αυτό που πρέπει.
ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!
πηγή: http://anarxaszante.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: