Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΧΗ - ΟΥΤΕ ΝΑΙ - ΟΥΤΕ ΟΧΙ

Ο Ελληνικός Λαός δεν πρέπει να συστοιχηθεί, να ευθυγραμμισθεί στο Ναι και το Όχι.
Αυτό είναι πολύ περιοριστικό, μικρό, έως και αναξιοπρεπές στις σημερινές συνθήκες.
Οφείλει να αρνηθεί αυτό το διφορούμενο, ανειλικρινές πεδίο χειραγώγησης, εμπαιγμού, εκβιασμών, δόλιων πειραματισμών και ερασιτεχνισμών από τις έσωθεν και έξωθεν κακιστοκρατίες δια της Αποχής.
Η στάση του αυτή θα είναι έκφραση της απόφασης του να αναγεννηθεί, να ανασυγκροτηθεί πολιτικά ως Λαός, μετά από δεκαετίες υψηλής χειραγώγησης, απώλειας της πολιτικής ευθυκρισίας και αυτονομίας, αλλεπάλληλων εκλογικών καταναγκασμών και αυτοδιαψεύσεων.
Θα είναι η επιστροφή του στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο ως Λαού Κυρίαρχου.
Η στάση του αυτή θα είναι αποκαλυπτική, περιφρονητική της μικρότητας, του ανιστόριτου, του καλυμμένου Εθνικιστικού φανατισμού και της μυωπίας αυτών που χειρίζονται, ειδικά των Υπερβόρειων, ένα μεγάλο ιστορικό εγχείρημα, το Ευρωπαϊκό.
Όπως και απαξιωτική της μικρότητας των εγχώριων να ανταποκριθούν, 200 χρόνια από τον αγώνα της Παλιγγενεσίας, στο ιστορικό αίτημα επαναθεμελίωσης της χώρας και αξιοποίησης των τεράστιων δυνατοτήτων του Ελληνισμού.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΘΕΝ

Η άλλη μέρα θα διαμορφώσει ένα πεδίο καθαρότητας, ειλικρίνειας του λόγου, των ρόλων, των ευθυνών, των στόχων.

Μια άλλη αφετηρία την οποία οφείλουμε να διαχειρισθούμε σε συνθήκες ενότητας, συνοχής, ευθύνης, σχεδίου και ορθού λόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: