Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Η ανασύσταση της ... Μιλένας


«Ψήφισα σειρά νομοσχεδίων γνωρίζοντας ότι δεν εκφράζω τη βούληση των πολιτών που με εξέλεξαν, αξιολογώντας ως πρώτιστο καθήκον μου την αποφυγή της χρεοκοπίας και της επακόλουθης στάσης πληρωμών. Τούτη τη στιγμή εκπροσωπώντας ως βουλευτής σύμφωνα με το Σύνταγμα το Έθνος έχω χρέος να αντισταθώ σε αυτή τη λαθεμένη πολιτική επιλογή που διχάζει επιχειρώντας ανεπίτρεπτα να υποκαταστήσει τη λαϊκή εντολή και την ίδια στιγμή απειλεί τη βιωσιμότητα της χώρας Οι στιγμές είναι κρίσιμες και οι πολίτες έχουν ανάγκη να εκπροσωπούνται από βουλευτές που εξέλεξαν. Για το λόγο αυτό δεν παραιτούμαι από την εντολή που μου έδωσαν οι συμπολίτες μου αλλά ανεξαρτητοποιούμαι αποχωρώντας από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ».
Με τα λόγια αυτά κατέληγε η επιστολή της  Μιλένας Αποστολάκη την 1 Νοεμβρίου 2011 προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας την αντίθεση της με τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Στη συνέχεια καταψηφίζοντας το Μνημόνιο 2 στη Βουλή, η Μιλένα Αποστολάκη ήταν πάλι σαφής:
«Η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης δεν βάζει τέλος στο σενάριο χρεωκοπίας της χώρας. Διασφαλίζει προσωρινά μόνο την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους καθιστώντας την ίδια στιγμή βέβαιη τη λήψη νέων επώδυνων μέτρων στο αμέσως προσεχές διάστημα. Εξάλλου, τόσο στη συνοδευτική επιστολή όσο και στο κύριο κείμενο της σύμβασης υπάρχει ρητή δέσμευση για την υιοθέτηση νέων διορθωτικών μέτρων μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και στοχευμένες μειώσεις στους μισθούς του δημοσίου, στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι.
Είναι ανυπόστατο πλέον το επιχείρημα ότι η ψήφισή της αποτρέπει τη χρεωκοπία της χώρας και για όλους αυτούς τους λόγους θα την καταψηφίσω στην επικείμενη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής».
Μόλις όμως ανέλαβε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανήλθε τρέχοντας για να προλάβει να είναι υποψήφια.  Οι πολίτες όμως την έστειλαν στη 9η θέση, μακριά από τις τρεις πρώτες εκλόγιμες θέσεις. Ο Βενιζέλος για να την ανταμείψει(;) την έχρισε μέλος της Οργανωτικής Γραμματείας του Κινήματος για την ανασύσταση και τη δημιουργία του νέου ΠΑΣΟΚ...
Δεν μας τα λέει καλά ο Βαγγέλας του 12% …

Δεν υπάρχουν σχόλια: