Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Κακλαμάνης: Έκλεισαν την ΕΡΤ για να μην μπορεί να πάρει μέρος στη διαδικασία για την ψηφιακή τηλεόραση

Ο Απόστολος Κακλαμάνης, είναι ίσως ο μόνος από τους 300 που εξακολουθεί να συγκρούεται με τη διαπλοκή κράζοντας τα ιδιωτικά ΜΜΕ όπως τους αρμόζει. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως «η ΕΡΤ προφανώς έχει κλείσει για να μην μπορεί να πάρει μέρος στη διαδικασία για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου», ενώ προσέθεσε πως «ο νόμος προβλέπει από το 2007 ότι η ΕΡΤ δικαιούται τη μία από τις δύο προβλεπόμενες άδειες παρόχου δικτύου».

«Η ΕΡΤ δεν έκλεισε για τη διαφθορά, για το πολύ προσωπικό. Δεν έκλεισε γιατί ήθελαν οι τροϊκανοί δυο χιλιάδες κεφάλια. Είναι φοβερό αυτό, να ακούμε ότι θα έρθουν σε λίγες μέρες και εμείς πρέπει να έχουμε κομμένα τόσα κεφάλια. Αυτά είναι εξοργιστικά», επεσήμανε ο κ. Κακλαμάνης.

Τέλος σημείωσε: «Ό,τι έγινε το ’89 με την αναλογική τηλεόραση, δεν πρέπει να γίνει τώρα, με την ψηφιακή τηλεόραση. Η διαβούλευση για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου έκλεισε 19 Ιουνίου με νεκρή την ΕΡΤ και η προκήρυξη της σχετικής δημοπρασίας θα γίνει στις 30 Ιουνίου με νεκρή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: