Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Η βαρβαρότητα της «Χρυσής Αυγής»

«Συχνότατα Έλληνες, δωσίλογοι, έρχονταν στη φυλακή και ζητούσαν εθελοντές για τους γερμανοτσολιάδες, αλλά και τα SS προσφέροντας αποφυλάκιση σε όσους φορούσαν τη μισητή στολή. Οι “γενίτσαροι” αυτοί συμμετείχαν μαζί με τα ναζιστικά στρατεύματα στη σφαγή και την καταστροφή του Διστόμου τον Ιούνιο του 1944.Ήταν στυγνοί εγκληματίες, που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον εχθρό εξολοθρεύοντας πατριώτες. Γι’ αυτό και η λατρεία του Χρήστου Παππά προς τα μισητά SS δείχνει και την ποιότητα της ψυχής του».
Μανώλης Γλέζος
Του Νίκου Τσούλια
Όσοι από τους Έλληνες δεν έχουν ζήσει τον πόλεμο και τη χουντική δικτατορία του 1967 σήμερα βιώνουν τη βαριά σκιά της βαρβαρότητας του φασισμού. Μια εγκληματική οργάνωση επιχειρεί να μετασχηματιστεί σε πολιτικό ρεύμα βασιζόμενη στην οργή και στην αγανάκτηση των πολιτών για το όλο φαινόμενο της κρίσης στη χώρα μας. Μια ομάδα υπανθρώπων επιχειρεί να εκφράσει την πολιτική βούληση μερίδας του πολιτικού μας συστήματος χωρίς κάποιο πολιτικό πρόγραμμα, χωρίς καμιά κοινωνική αναφορά.
Επιδεικνύει μόνο βίαιη δράση, παράνομη δράση. Η εγκληματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής» επιτίθεται σε μετανάστες και τους κτυπάει όποτε θέλει. Κτυπάει αριστερούς πολίτες μόνο και μόνο γιατί είναι αριστεροί. Αντικαθιστά την αστυνομία και άνθρωποι της αστυνομίας συμμετέχουν σ’ αυτή την οργάνωση με μεγαλύτερο πάθος από ό,τι στην ίδια τη δική τους αποστολή. Το «ιδεολογικό της οπλοστάσιο» είναι συγκεκριμένο: δολοφονίες, βία, ξυλοδαρμοί, τραυματισμοί, παράνομα όπλα, ξιφολόγχες, σημαίες με τη σβάστικα, χιτλερικά κράνη, ναζιστικά συνθήματα και ναζιστικοί χαιρετισμοί. Τα πολιτικά της στελέχη – που είναι και βουλευτές! – απωθούν και βιαιοπραγούν εναντίον πολιτών και αστυνομικών, πουλούν προστασία μαζί με ανθρώπους του υποκόσμου, απειλούν «τους πάντες και τα πάντα» με ύβρεις και με απειλές, με τα πρόσωπά τους παραμορφωμένα από τη σκιά της βίας. Και η πολιτεία τι ακριβώς κάνει; Προστατεύει το δημοκρατικό κεκτημένο, το χαρακτήρα μιας ανοικτής και ανεκτής κοινωνίας και τον πολιτικό πλουραλισμό του κοινοβουλευτισμού μας;

Πολύ ορθά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η προσπάθεια να εξαρθρωθεί το ναζιστικό εξάμβλωμα, είναι μία ιδεολογική, πολιτική και ηθική μάχη που έχουμε να δώσουμε», προσθέτοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλά ένα φασιστικό πολιτικό κόμμα, αλλά μία εγκληματική οργάνωση που δρα από το 1987. Επίσης χαρακτήρισε θετική τη σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας όμως ότι το φαινόμενο της ανάπτυξης του φασισμού είναι, μεταξύ άλλων, αποτέλεσμα των ακραία φιλελεύθερων και βάρβαρων πολιτικών που εφαρμόζονται στην Ελλάδα.

Ωστόσο, πιστεύω ότι καμιά οικονομική κρίση δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον εκφασισμό της κοινωνίας μας και της πολιτικής μας ζωής. Γιατί και ο πιο «απλός πολίτης» γνωρίζει ότι μια οικονομική κρίση και οι πρωτόγνωρες δυσκολίες της κοινωνίας μας και της χώρας μας δεν μπορούν να ξεπεραστούν με μια κατάσταση πλήρους βαρβαρότητας, με μια πολιτική υποταγή στο μεσαίωνα του φασισμού και του ναζισμού, με την ωμή βία και το διάχυτο φόβο των γενικευμένων εχθροπραξιών.

Αλλά και οι πολίτες τι κάνουν; Είναι δυνατόν να γίνονται τόσα και τόσα και ταυτόχρονα να ανεβαίνουν τα ποσοστά της οργάνωσης των υπανθρώπων; Είναι δυνατόν να ψηφίζεται η φασιστική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής» από 430.000 περίπου χιλιάδες πολιτών; Είναι δυνατόν να πιστεύουν τόσοι πολίτες ότι επειδή έχει το δέλεαρ της «αντιμνημονιακής φρασεολογίας», θα ανατρέψει το σάπιο σύστημα και θα οδηγήσει τη χώρα σε φωτεινούς δρόμους; Είναι δυνατόν να μην έχουν απλή γνώση της πρόσφατης ιστορίας και να μην μπορούν να αξιολογήσουν το πού οδηγούν οι ατραποί του ναζισμού.

Μπορούμε να επικαλεστούμε κανενός είδους αφέλεια ή άγνοια όταν δεν εξεγείρεται η συνείδησή μας βλέποντας την ελληνική σημαία μαζί με τη σβάστικα στο σπίτι του υπαρχηγού ή στις εκδηλώσεις της οργάνωσης; Δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε το πού οδηγεί η βία εναντίον της Λιάνας Κανέλη ή οι χυδαιότητες εναντίον των παιδιών του Γ. Δραγασάκη ή οι απειλές μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο; Κανένας μα κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ψηφίζει κάτω από καθεστώς οργής και θυμού, ότι επιλέγει αυτή την οργάνωση για να εκφράσει την πιο έντονη διαμαρτυρία του σε όλα τα κακώς κείμενα, χωρίς να βλέπει ότι ενισχύει χιτλερικούς και φασίστες, ότι βάζει τη δύναμη της ψήφου του για μια πορεία βαρβαρότητας, για μια πολιτική έκφρασης της βίας και του θανάτου ως «σημάδια» για το μέλλον.

Ας δούμε ένα μέρος σχετικού δημοσιεύματος που παρουσίασε το BBC. «Δημοσίευσε έναν τιμοκατάλογο “υπηρεσιών”, σύμφωνα με τον οποίο μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν σπασίματα χεριών ή ποδιών έναντι 300 ευρώ. Το κόστος για κάψιμο αυτοκινήτου ήταν 1.000 ευρώ, ενώ αν κάποιος επιθυμούσε να στείλει κάποιον στο νοσοκομείο το αναλάμβαναν τα μέλη της παράταξης έναντι 1.500 ευρώ. Για τον παραπάνω τιμοκατάλογο το BBC επικαλείται μαρτυρία πρώην μέλους της οργάνωσης, η οποία περιέχεται σε θέμα με τίτλο “Χρυσή Αυγή: Μην πεις λέξη αλλιώς θα σε κάψω ζωντανή” (Greece’s Golden Dawn: ‘Don’t say a word or I’ll burn you alive).

‘Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρώην μέλος που μίλησε στο βρετανικό δίκτυο!: “Είχαν κλομπ και ασπίδες. Όλοι στέκονταν προσοχή όταν έμπαινε ο αρχηγός και μιλούσαν για το πώς έδερναν ομοφυλόφιλους ή μελαψούς ανθρώπους”.

“Εγώ δεν ήθελα τίποτα από όλα αυτά και σταμάτησα να επικοινωνώ μαζί τους. Αργότερα ο ίδιος ήρθε στο σπίτι μου και μου είπε να μην πω τίποτα για όλα αυτά γιατί θα με έκαιγε ζωντανή”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το BBC στο ίδιο θέμα παραθέτει και την μαρτυρία ενός Πακιστανού ο οποίος υποστηρίζει ότι μαχαιρώθηκε τρεις φορές από μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ κατήγγειλε ότι η Αστυνομία δεν έκανε τίποτα. Από τις αρχές δεν πραγματοποιήθηκε καν έρευνα γιατί είναι ξένος»[i].

Πάντα απορούσα και απορώ το πώς η Γερμανία βυθίστηκε στη μαύρη χοάνη του Ναζισμού και οδήγησε εκατομμύρια ανθρώπων στο θάνατο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στα μαύρα σκοτάδια του φασισμού, χωρίς το πολιτικό της σύστημα και οι πολίτες της να εναντιωθούν. Αλλά πώς να εξηγήσουμε και εμείς σήμερα το σημερινό σκηνικό της φρίκης που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας, στην Ελλάδα που πολέμησε το ναζισμό και είχε τόσες και τόσες ανθρωποθυσίες και δεν μας συνεγείρουν ούτε καν τα ένστικτα της αυτοσυντήρησης;

Ήδη η «Χρυσή Αυγή» έχει κάνει ζημιά στη χώρα μας και στο μέλλον της. Όταν γίνεται τρίτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, η κοινωνία μας δεν έχει μέλλον. Όλα τα άλλα είναι θεωρητικολογίες και ασύγγνωστες αφέλειες. Σήμερα οφείλουμε να αναμετρηθούμε με τις μεγάλες σκιές του ναζισμού. Σήμερα οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη κατά του φασισμού χωρίς επιμέρους ιδεολογικές θεωρήσεις και μικροκομματικούς υπολογισμούς, χωρίς “ναι μεν αλλά” και περίεργες ενστάσεις.

[i] http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: