Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Στ. Τζουμάκας: Να ηττηθεί η σημερινή πολιτική

Στις ευρωεκλογές κρίνεται ποια πορεία θα έχει η ΕΕ και η Ελλάδα, τόνισε ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής Στέφανος Τζουμάκας, στη διακαναλική συνέντευξη που έδωσε σήμερα. Ανέφερε επίσης ότι: «Δεν είναι όλες οι κατευθύνσεις προς κοινά συμφέροντα για τους ευρωπαϊκούς λαούς. Αν επικρατήσει η πολιτική που εφαρμόστηκε έως τώρα τόσο στην ΕΕ όσο και στην Ελλάδα θα συνεχίζεται η κρίση, θα έχουμε μια ΕΕ που αναπαράγει την κρίση. Θέλουμε να ηττηθεί αυτή η πολιτική την Κυριακή το βράδυ, στην Αθήνα, στο Βερολίνο, τη Ρώμη, το Παρίσι, τη Μαδρίτη, στις Βρυξέλλες. Η πολιτική αυτή δεν οδήγησε σε λύσεις των προβλημάτων που επέβαλα οι δεξιές κυβερνήσεις αλλά και οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά- Βενιζέλου και Παπαδήμου στην Ελλάδα
Το έλλειμμα μειώθηκε ως έναν βαθμό αλλά αφήνοντας πίσω μια έρημο του νεοφιλελευθερισμού. Η χώρα έχασε μέρος του εθνικού πλούτου της, έκλεισαν εκατοντάδες επιχειρήσεις και καταστήματα, τεράστια ανεργία, 4 εκ έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας, η μορφωμένη νεολαία της χώρας αναγκάζεται να μεταναστεύσει. Αυτά έγιναν από μια συγκεκριμένη επιλογή να εξυπηρετούν συμφέροντα της επιχειρηματικής ολιγαρχίας. Έχουμε αυτόν δρόμο που οδήγησε σε μεγάλη ήττα τη χώρα. Ο άλλος δρόμος ήταν να έχουμε ηγεσία που θα μπορούσε να σταθεί όρθια στην κρίση και να μην υποτάσσεται στις αγορές».
Άσκησε έντονη κριτική σε Σαμαρά-Βενιζέλο που, όπως είπε, «θέτουν διλήμματα, εκφοβίζουν, προκαλούν κλίμα εκβιασμών γιατί ετοιμάζονται για την ήττα. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος την Κυριακή το βράδυ, απλά θα περάσουν στην αντιπολίτευση, ας ηττηθεί η πολιτική της ΝΔ και του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ, αυτό επιθυμεί η πλειοψηφία της κοινωνίας και εμείς. Ζητάμε την ψήφο την Κυριακή το βράδυ γιατί έχουμε τις δυνατότητα να εφαρμόσουμε άλλη πολιτική. Σε προοδευτικό δρόμο. Διαγραφή μέρους του χρέους ώστε να μείνουν κονδύλια για δημόσια επενδύσεις. Ούτε τότε ούτε τώρα δεν κινδυνεύει η Ένωση και το ευρώ, αλλά τα μεγάλα διεθνή επιχειρηματικά συμφέροντα.
Ορισμένες ηγεσίες του προοδευτικού χώρου τώρα φτιάχνουν μεταμορφωμένα σχήματα, Ελιά, Ποτάμι, γιατί νομίζουν ότι δεν γνωρίζει ο λαός ότι αυτοί οι κύκλοι οδήγησαν εδώ τον τόπο. Άλλες κυβερνήσεις και άλλες πολιτικές έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε άλλη κατεύθυνση. Χρειαζόμαστε ευρωκοινοβούλιο με άλλες δυνάμεις που θα ανατρέψει αυτή την πολιτική, αλλά θέλουν να τη συνεχίσουν τη Δευτέρα. Έχουμε ανάγκη από νέα ηγεσία και στη χώρα. Χρειάζεται άλλη πολιτική κυβέρνηση γιατί αυτοί που κυβερνούν τώρα είναι μέρος του προβλήματος, και υπάρχουν λύσεις, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Δεν θα υπάρχουν πια μονοκομματικές κυβερνήσεις. Τα προβλήματα θα πρέπει να τα αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση συνεργασίας η χώρα δεν χρειάζεται ούτε διλήμματα, ούτε συγκρούσεις, ούτε αναμετρήσεις, ούτε δημοψηφίσματα που διχάζουν».
Ανέφερε επίσης ότι: «Είμαστε σοσιαλιστές, δεν είμαστε γενικά σοσιαλδημοκράτες, δικαιώνεται ο Ανδρέας Παπανδρέου που είχε πει ότι ο σοσιαλισμός έχει μεγάλη απόσταση από τη σοσιαλδημοκρατία. Βλέπουμε τη σοσιαλδημοκρατία σε συμμαχία με τη δεξιά σε όλη την Ευρώπη. Έχουμε δρόμο και τον διεκδικούμε από πάρα πολύ παλιά. Θα συνεχίσουμε και αύριο γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι συντάσσονται με αυτό που λέμε για την άλλη αντίληψη για την προοδευτική πολιτική.
Η Ελιά είναι σχήμα του πρώην μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ που αδυνατεί να εμφανιστεί γιατί οι ηγεσίες του έβλαψαν τη χώρα, είναι γνωστοί οι άνθρωποι στην πολιτική, την έβλαψαν και οι υποψήφιοί τους υπερασπίζονται τη λογική του νεοφιλελευθερισμού. Είναι ακραία δεξιά πολιτική και εμφανίζονται αυτοί ότι τη σώζουν. Το ψέμα έχει κοντά πόδια. Χρειαζόμαστε αυτόνομη πολιτική, ούτε Ελιές ούτε Ποτάμια, αυτοί ας πάνε για αγροτουρισμό»
.http://agenda-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: