Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Αγιαγάθη 2011 και ... δήμος Αιτωλικού


Αν υπήρχε διαγωνισμός αφίσας των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού εμείς αβίαστα θα ψηφίζαμε την αφίσα του … δήμου Αιτωλικού!
Το Αιτωλικιώτικο χιούμορ δεν έχει τέλος!!!
Αντιγράφουμε από το etoliko-news.blogspot.com
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Π Κατσούλης έδειξε την απαξίωση του στο πανελλαδικά γνωστό πανηγύρι του Αιτωλικού την Αγιαγάθη, με το να μη το συμπεριλάβει στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του νέου καλλικρατικού δήμου.
Έδειξε ότι σαμποτάρει το πανηγύρι μας, πραγματοποιώντας σαν δήμος τις ίδιες ημερομηνίες διάφορες ανούσιες και γλυκανάλατες εκδηλώσεις.
Και τέλος προσπαθεί να υποβαθμίσει το πανηγύρι, καταργώντας το έθιμο της καύσης πυροτεχνημάτων που γινόταν κάθε χρόνο για παραπάνω από πενήντα (50) χρόνια.......
Έτσι το Αιτωλικό και ειδικά η νεολαία του παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους, έφτιαξαν την αφίσα που βλέπετε στην αρχή του κειμένου, την οποία τοιχοκόλλησαν σε ολόκληρο το Αιτωλικό και όχι μόνο. 
Και μάλιστα σε πείσμα του καλλικρατικού νόμου και στις ατυχείς κινήσεις της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου, παρουσιάζουν την αφίσα σαν «Δήμος Αιτωλικού» έτσι άλα παλιακά.
Παράλληλα έχει ξεκινήσει η συλλογή χρημάτων από δημότες, επαγγελματίες και φορείς, προκειμένου να γίνει κανονικά και με πρωτοβουλία των Αιτωλικιωτών,  η καύση των πυροτεχνημάτων όπως γίνεται κάθε χρόνο.
Συγχρόνως στέλνουν και το μήνυμα, «Δήμαρχε οι Αιτωλικιώτες φοράνε τη λεβέντικη Ελληνική φουστανέλα και όχι τίποτα φουστίτσες….»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πολύ φοβάμαι πως δεν είναι Αιτωλικιώτικο χιούμορ όπως γράφετε, αλλά απύθμενη βλακεία