Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ατελείωτος πολιτικός παραλογισμός ή Ατελείωτη πολιτική απάτη

Του Γ. Παναγιωτακόπουλου
Ο ένας δεν διάβασε, ο δεύτερος δεν κατάλαβε, ο τρίτος πιέστηκε, ο τέταρτος διαφώνησε, ο πέμπτος τα προέβλεψε και όλοι μαζί … υλοποίησαν την ίδια πολιτική!
Μια πολιτική που αποκτά σήμερα ακόμη πιο σκληρά αντιλαϊκά χαρακτηριστικά.
Οι πολιτικές του μνημονίου είναι εδώ. Τα αποτελέσματά τους είναι επίσης ΕΔΩ!
Οι υποκριτικές δηλώσεις πρώην Υπουργών για τις διαφωνίες με τις πολιτικές που επιβλήθηκαν από τους δανειστές προκαλούν την κοινή λογική.
Απέναντί τους βρίσκεται μια ολόκληρη κοινωνία που εξαθλιώνεται, που φτωχαίνει, που χάνει τις δουλειές της, που φοβάται για το αύριο, που δεν βρίσκει δημόσια παιδεία και υγεία.
Απέναντί τους βρίσκονται τα δικά τους θύματα!
Άνεργοι που πολλαπλασιάζονται, νέοι που μεταναστεύουν, οικογένειες που βιώνουν μια πρωτοφανή αδικία, επαγγελματίες που χάνουν τους κόπους μιας ζωής.
Είναι τα δικά τους αποτελέσματα. Αυτών που σήμερα φορώντας την προβιά του «επαναστάτη» προσπαθούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για την κατάντια του τόπου, του λαού αλλά και του κόμματος που τους εμπιστεύτηκε τις πιο κρίσιμες θέσεις στις πιο δύσκολες στιγμές.
Ζούμε τον απόλυτο πολιτικό παραλογισμό!
Είναι να απορεί κανείς πως οι πρώην αντιμνημονιακοί έγιναν μνημονιακοί και πως οι πρώην μνημονιακοί προσπαθούν να εμφανιστούν σαν αντιμνημονιακοί, πάντα όμως, σωτήρες!
Σε λίγο θα μας πουν ότι δεν ήταν ούτε καν Υπουργοί αλλά οι σωσίες τους.
Δεν υπάρχει πάτος στην κατάντια τους;
Πρέπει να αντιληφθούν όλοι τους ότι η ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τα μνημόνια και ο συμβιβασμός του με συντηρητικές πολιτικές, ο εναγκαλισμός του και σε επίπεδο κυβέρνησης με τη Δεξιά, θα παράγει συνεχώς κρίσεις.
Θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι όσοι έχουν το θράσος να λένε, ότι με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου έκαναν μια μεγάλη τομή στη σύγχρονη ελληνική πολιτική  ιστορία,  κατάφεραν και μάλιστα με τρόπο κυνικό να οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ στη νεοφιλελεύθερη όχθη.
Κατάφεραν να αποκαθηλώσουν κάθε στοιχείο πολιτικής μνήμης και παράδοσης απέναντι στις λαϊκές τάξεις που το στήριξαν. Πρόδωσαν την εμπιστοσύνη ενός ολόκληρου λαού. Κατάντησαν το ΠΑΣΟΚ ένα μηχανισμό χωρίς κοινωνικό κορμό και χωρίς κοινωνικές συμμαχίες.
Δεν κρύβονται οι πολιτικές τους ευθύνες, ούτε διαγράφονται τα κατορθώματά τους, ότι και αν πουν, ότι και αν δηλώσουν, όσο και αν προσπαθήσουν.
Απλά μας θυμίζουν ότι εκτός από την ανικανότητα, την μικρότητα και την αφέλεια υπάρχει ο πολιτικός παραλογισμός και η πολιτική απάτη που παράγεται από την συνάντησή τους με το τέλος της πολιτικής τους καριέρας.
Τα επιτεύγματα δε αυτών των πολιτικών τους τα «απολαμβάνει» όλος ο ελληνικός λαός.
Φτάνει πια. Έχετε αποδείξει πολλές φορές ότι είσαστε μικροί άνθρωποι που βρεθήκατε σε μεγάλες θέσεις .

Έλεος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: