Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Διορίστηκαν με τίτλους "μαϊμού"

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους», όπως αποδείχτηκε μετά από ελέγχους, εκατοντάδες άτομα διορίστηκαν με πλαστά δικαιολογητικά σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Ειδικότερα, το ποσοστό των πλαστών δικαιολογητικών σε δήμους, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου σε δείγμα 5.000 υπαλλήλων αγγίζει το 7% (316 πλαστά), εκ των οποίων πάνω από το 70% (266 περιπτώσεις) αφορούν σε πλαστά απολυτήρια λυκείου.
Τα στοιχεία δείχνουν πως το 10% όσων ελέγχθηκαν είχαν πλαστό απολυτήριο λυκείου. Οι έλεγχοι δείχνουν ότι σε επίπεδο υπαλλήλων μέσης εκπαίδευσης είναι εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες εκείνοι που πλαστογράφησαν είτε τον βαθμό του απολυτηρίου, είτε το ίδιο το απολυτήριο.

Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες υπάρχουν και στην Αιτωλοακαρνανία τέτοιες περιπτώσεις. Στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, υπάρχει περίπτωση  «υπαλλήλου» με καταγωγή από την Ηλεία με πλαστό απολυτήριο Λυκείου. Στο δήμο Αγρινίου υπάρχει διορισμένος μέσω ΑΣΕΠ με αλλοιωμένο βαθμό απολυτηρίου.  Η πλαστότητα και στις δύο περιπτώσεις προκύπτει  από βεβαιώσεις των αρμοδίων υπηρεσιών από τις οποίες ζητήθηκε η επιβεβαίωση τίτλων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: