Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Το θράσος του Σαμαρά και η ξεφτίλα του Βενιζέλου

Ενα ασύλληπτου θράσους άρθρο του Α. Σαμαρά φιλοξενεί σήμερα η Καθημερινή.
Άρθρο που ισοπεδώνει Ανδρέα, Σημίτη, κάθε προσφορά του ΠΑΣΟΚ, και αναδεικνύει σε θεμελιωτές της σύγχρονης, αξιοκρατικής και ανταγωνιστικής Ελλάδας τον ίδιο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή…
Η θρασύτητα φτάνει στο απωγειό της στη φράση: «Αντιμετωπίσαμε την κρίση των ελλειμμάτων, δημιουργώντας μέσα σε δύο χρόνια πρωτογενή πλεονάσματα. Αντιμετωπίσαμε την κρίση χρέους με το μεγαλύτερο «κούρεμα» χρέους που έγινε ποτέ στην Ιστορία…Μέσα σε δύο χρόνια αντιμετωπίσαμε όλες τις προκλήσεις των τελευταίων δεκαετιών».
Πότε ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν τα πρωτογενή ελλείμματα Καραμανλή; Επι ΠΑΣΟΚ-Παπανδρέου, με τον Σαμαρά λυσσαλέα απέναντι.
Πότε αποφασίστηκε το «κούρεμα χρέους»; Επι ΠΑΣΟΚ – Παπανδρέου, με τον Σαμαρά λυσσαλέα απέναντι να ζητάει παραίτηση κυβέρνησης.
Πότε ξεκίνησε η απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, που αναφέρει επίσης στο αρθρο; Επί ΠΑΣΟΚ – Παπανδρέου, με το Σαμαρά λυσσαλέα απέναντι. Ούτε το νομοσχέδιο δεν ψήφισε.
Πότε ξεκίνησε η προσπάθεια για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, που αναφέρει επίσης ο Σαμαράς στο αρθρο; Επί ΠΑΣΟΚ – Παπανδρεου, αλλά τα ξεχάσαμε όλα σήμερα.
Ποιος επέβαλε αξιοκρατία στις προσλήψεις στο δημοσιο; Ποιος μείωσε τον όγκο του δημοσίου; Πότε ξεκίνησαν να μπαίνουν μεγαλόσχημοι στη φυλακή για φορολογικά αδικήματα; Πότε η Ελλαδα έγινε η πρώτη χώρα σε ρυθμό μεταρρυθμίσεων στον ΟΟΣΑ; Πότε βελτιώθηκε ραγδαία η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας;
Όλα όσα αναφέρει στο άρθρο του, όλα έγιναν ή τα βασικά βήματα έγιναν επί ΠΑΣΟΚ – Παπανδρέου. Με τον Σαμαρά να πετροβολάει κάθε προσπάθεια. Και σήμερα να κλέβει αισχρά τα πάντα και να τα παρουσιάζει ως δικό του έργο.
Υποτίθεται ότι στο άρθρο του επιτίθεται στο λαϊκισμό, αυτός που τον υπηρέτησε όσο κανένας άλλος στα Ζάππεια, ενώ η χώρα έδινε τη μάχη της ζωής της.
Και το ίδιο το άρθρο αποτελεί ιστορικό μνημείο λαϊκισμού. Κλέβει το έργο και φτύνει στα μούτρα τον κυβερνητικό του εταίρο.
Ξεφτίλα.
http://www.smartpost.gr/ο-σωστός-τίτλος-θα-ήταν-σαμαράς-έτσι-κ/

Δεν υπάρχουν σχόλια: