Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Οι Saltsinistas ομορφαίνουν το Μεσολόγγι

Η νέα γενιά δείχνει ότι νοιάζεται για το μέλλον της και κάνει τα πάντα για να αλλάξει τον κόσμο και να τον κάνει ακριβώς έτσι, όπως το φαντάζεται. Έτσι, έχουμε δει ανά καιρούς διάφορες ομάδες νέων που λειτουργών αυτόνομα και προσπαθούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους του τόπου που μεγάλωσαν και ζουν. Μια τέτοια ομάδα είναι οι Saltsinistas που δραστηριοποιούνται στην πόλη του Μεσολογγίου και προσπαθούν με όποιο μέσo διαθέτουν να βελτιώσουν την όψη της τόπου τους και να αναδείξουν τις ομορφιές που αυτός κρύβει.
Θα τους δεις να μαζεύονται όλοι μαζί και να ζωγραφίζουν με χρώμα παλιά κτήρια, να μαζεύουν τα σκουπίδια που πετούν ασυνείδητοι πολίτες και να αξιοποιούν εγκαταλελειμμένους χώρους μεταμορφώνοντας τους σε πλατείες.

Το όνομα Saltsinistas βγαίνει από τα σάλτσινα. Τα σάλτσινα για εμάς που ζήσαμε και μεγαλώσαμε σε αυτή την πόλη έχουν ιδιαίτερη σημασία. Είναι τα αλμυρά πεδία που σχηματίζονται γύρω από την λιμνοθάλασσα. Στην ουσία είναι κομμάτι γης που παλιότερα ήταν θάλασσα. Πάνω σε αυτά παίξαμε, κάναμε ποδήλατο, αγναντέψαμε τα αστέρια και ονειρευτήκαμε. Γι” αυτό το όνομα που δώσαμε στην ομάδα μας είναι Saltsinistas.
Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: