Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η χειραγώγηση των κινημάτων

Βρήκαμε εδώ και αναδημοσιεύουμε ένα κείμενο εσωτερικής χρήσης του Σύριζα.

Κλικ για μεγέθυνση 

Η δημοσίευση ενός τέτοιου κειμένου άλλες εποχές θα θεωρούνταν τουλάχιστον προβοκατόρικη. Σήμερα όμως, που όλα τα πολιτικά κόμματα της μεταπολίτευσης έχουν χάσει την αξιοπιστίας τους, η δημοσίευση αυτού του κειμένου μας επιτρέπει να κατανοήσουμε το μέγεθος της υποκρισίας, τόσο των ενταγμένων όσο και των "ανένταχτων" κομματικών στελεχών που εκφράζονται σε πολιτικό ή συνδικαλιστικό επίπεδο, αφού δυστυχώς αυτή η λογική του Σύριζα διαπερνά όλα τα  πολιτικά κόμματα και τα συνδικάτα.

Ο Σύριζα προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες που θέλουν να αγωνιστούν, δίνοντας γραμμή στα μέλη του να εμφανίζονται όχι σαν μέλη του Σύριζα, αλλά σαν πολίτες ενάντια στα χαράτσια. Είναι η παλιά "καλή" τακτική να το παίζουμε ανέντακτοι και ανεξάρτητοι προκειμένου να τσιμπολογήσουμε οπαδούς και ψηφοφόρους ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν να αγωνιστούν. Ακόμη αποδεικνύεται πόσο "αυθόρμητη" και από τα κάτω είναι η δήθεν δημοκρατική απόφαση λαϊκών συνελεύσεων για δράσεις και κινητοποιήσεις, όταν χειραγωγούνται από μέλη συνιστωσών του Σύριζα που φέρνουν την "γραμμή" σαν δήθεν δική τους πρόταση. Δυστυχώς ορισμένοι εξακολουθούν να θεωρούν τους πολίτες "πρόβατα" και τους εαυτούς τους "τσοπάνηδες"…
Αλίμονο στους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού ...

1 σχόλιο:

Τσαντίλας είπε...

Μπράβο ρε έκανες φοβερή ανακάλυψη. Το οτι οι ΣΥΡΙΖΑιοι συμμετέχουν στις τοπικές κινησεις (όπως και στη δικιά μου) ως ατομα δεν σημαίνει οτι κρίβουν την πολιτικη τους ταυτοτητα. Όλοι ξέρουμε ποιοι ειναι ΣΥΡΙΖΑοι και ποιοι δεν είναι συνελευσεις. Εξάλλου ανα γειτονιά γινονται. Όλοι γνωριζόμαστε. Απλά βαζουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην άκρη και συμμετέχουν στις κοινές δράσεις που κάνουμε ολοι ως πολιτες εναντια στα χαράτσια ή λαικες συνελεύσεις χωρις να μας φοράνε καποιο καπέλο. Τιμη τους ή μαλλον τιμη μας που δεν τους αφήνουμε να κάνουν και διαφορετικά. Αν θελουν να ηγεμονεύσουν και να περάσουν τις δικές τους αποψεις ή να μαζέψουν κοσμο; Φυσικά και θέλουν! και ποιος δν θέλει εξάλλου. και εγω που ειμαι μονος μου την άποψη μου θελω να περάσω. και οι αναρχικοί ακόμα κόσμο προσπαθούν να φέρουν στις ιδέες τους. Αλλο αυτό και άλλο το καπέλο ομως. Οποτε άνθρακας ο θυσαυρος φιλε μου. Αν ήσουν σε καποια συνέλευση θα ηξερες καλα πως δεν ειμαστε 5χρονα να μας την φέρει ο καθε συριζαίος... Ισότιμα συμμετέχουμε όλοι και συναποφασίζουμε. Εν τω μεταξυ βαζει και τη συγκέντρωση στο ΣτΕ λες και ηταν γραμμη ΣΥΡΙΖΑ. Αφου δικαζόντουσαν τα χαράτσια. Και η κουστή μαρία ήθελε να παει δεν περιμέναμε απο τον ΣΥΡΙΖΑ να μας το πεί!!