Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Με τις πατάτες

Το κίνημα της πατάτας εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα, αποκτά πολλούς υποστηρικτές, αλλά δημιουργεί και αντιδράσεις. Ο πρώτος πολιτικός φορέας που αντέδρασε με γραπτή του ανακοίνωση ήταν βέβαια το ΚΚΕ, δείχνοντας για ακόμη μία φορά τα γρήγορα αντανακλαστικά του στα προβλήματα που ταλανίζουν τον λαό.

Με γλώσσα απλή, κατανοητή και σύγχρονη, καυτηρίασε το κεφάλαιο, τον καπιταλισμό, την πλουτοκρατία και τα καθεστωτικά ΜΜΕ που με φανφάρες τύπου «κίνημα πατάτας» αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από τον βασικό του στόχο: την ένταξη και τη συμπόρευση με το ΚΚΕ στον αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό, την πλουτοκρατία και τα νεφελίμ.

Ο κ. Μαίλης σε διευκρινιστική του τοποθέτηση τόνισε ότι δεν καταδικάζει το κίνημα της πατάτας – πάλι καλά- αλλά δεν το στηρίζει γιατί θα αποτύχει. Και θα αποτύχει γιατί δεν το στηρίζει το κλαπσα κλαπσα εεεε. Επομένως το κίνημα της πατάτας θα πρέπει να σταματήσει επιτέλους, και να κατέβει στο δρόμο μαζί με τον λαό, τον εργάτη, τον μετανάστη, να αποτινάξει τον οχτρό. Οτιδήποτε λιγότερο είναι φθηνός λαϊκισμός και η προοδευτική κομμουνιστοσταλινική αριστερά το καταδικάζει για να προστατέψει τον απλό προλετάριο.

Φήμες ότι το ΚΚΕ έχει θορυβηθεί με τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις που είναι άνω του 12% και προσπαθεί να τα επαναφέρει στα γνωστά ιστορικά μονοψήφια κρίνονται ως αβάσιμες.

Ο αντιμνημονιακός, και αυτή την εβδομάδα, Γ. Κατατζαφέρης τόνισε σε πρόσφατη ομιλία του – και προτού ενεργοποιηθεί το κίνημα της πατάτας -  ότι τα πάχη του τα απέκτησε επειδή μικρός ήταν πτωχός και έτρωγε συνέχεια πατάτες και φακές. Καταγγέλλει τον μνημονιακό δικομματισμό για σχέδιο πάχυνσης του λαού, ώστε να μην προσέλθει λόγω φουσκώματος στις κάλπες.

Ο Τσίπρας σε ανακοίνωσή του τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του κινήματος, όπως και οποιουδήποτε αυθόρμητου κινήματος που κινείται στη χώρα και τους παροτρύνει να έρθουν στο κινηματικό ΣΥΡΙΖΑ των 40 συνιστωσών της αριστεράς και του 4% στις εκλογές.

Ο κ. Κουβέλης σε λιτή του ανακοίνωση  αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια στην προσπάθεια αυτοοργάνωσης των πολιτών ενάντια στην ακρίβεια, ωστόσο τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να στηρίξει επίσημα ένα κίνημα το οποίο το στηρίζει ο Τσίπρας και το κόμμα του, με το οποίο εδώ και κάποιους μήνες και ύστερα από συμβίωση δεκαετιών χώρισαν λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων. Τα παιδιά μεγάλωσαν, έφυγαν για σπουδές, ο καθένας πλέον θα κάνει τη ζωή του. «Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή» τόνισε κλείνοντας την ανακοίνωσή του, παίρνοντας γρήγορα την απάντηση από τον Αλέξη «η ζωή είναι μεγάλη, μη την κάνεις καρναβάλι» και τον κάλεσε να κατέβουν μαζί για τη νίκη της ριζοσπαστικής, προοδευτικής αριστεράς.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι τόνισαν ότι τάσσονται ιδεολογικά υπέρ τέτοιων κινήσεων, αλλά  η πατάτα δεν είναι πράσινη, επομένως δεν μπορούν να στηρίξουν το συγκεκριμένο κίνημα, όσο η πατάτα παραμένει καφέ και μη πιστοποιημένα οικολογική.

Κλείνοντας το θέμα της πατάτας να τονίσουμε ότι με κοινή τους ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΔΡΑΣΗ, Δημιουργία Ξανά και λοιπές δεξιές νεοφιλελεύθερες παρατάξεις καταδικάζουν κατηγορηματικά το κίνημα ως παράνομο και απειλούν τους εμπλεκόμενους με φυλάκιση και καταναγκαστικά έργα στην Σιβηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: