Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

«Κοινωνική Συμφωνία» το νέο κόμμα Κατσέλη – Καστανίδη

«Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη» ονομάζεται το νέο κόμμα, την ίδρυση του οποίου ανακοίνωσαν στην Αίγλη του Ζαππείου οι διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές και πρώην υπουργοί, Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης. Την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα αναλαμβάνει η Λούκα Κατσέλη, ενώ πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Χάρης Καστανίδης.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι διαγραμμένοι από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές Μαρία Κυριακοπούλου, Κυριακή Τεκτονίδου, Λάμπρος Μίχος, Γιώργος Κασσάρας και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.
Στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, αναφέρεται ότι η ίδρυση της «Κοινωνικής Συμφωνίας» προέκυψε ως αναγκαιότητα απάντησης στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να εκφραστεί από νέου τύπου ανοιχτά και δημοκρατικά σχήματα και ως αποτέλεσμα των ριζικών μεταβολών που συντελούνται στην κοινωνική και οικονομική συγκρότηση της χώρας, καθώς και στη λειτουργία των θεσμών και του πολιτικού συστήματος.
Στόχος της «Κοινωνικής Συμφωνίας», όπως σημειώνεται, είναι να ανταποκριθεί στο παλλαϊκό αίτημα για τη διατύπωση και υλοποίησης μιας ρεαλιστικής και συγχρόνως ριζοσπαστικής πολιτικής εξόδου από την πολύμορφη κρίση που μαστίζει την Ελλάδα. Αυτό θα γίνει, σύμφωνα με τη διακήρυξη με την εφαρμογή ενός Εθνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης που θα προωθήσει την πολιτική των εθνικών ισοδύναμων και θα ισορροπήσει τον αρνητικό προσανατολισμό του νέου Μνημονίου.
Αναφορικά με τις ιδεολογικές αρχές του κόμματος αυτές εναρμονίζονται με την ευρωπαϊκή πολιτική παράδοση του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: