Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Εκτιμήσεις για τις Βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα, τεράστια είναι η αποτυχία των μαθητών της Θετικής και της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Τρία στα τέσσερα γραπτά της Φυσικής είναι κάτω από τη βάση, ενώ και στα Μαθηματικά η εικόνα δεν είναι καλύτερη.
Επίσης στη Νεοελληνική γλώσσα η περίληψη του κειμένου δυσκόλεψε τους μαθητές με αποτέλεσμα λίγα γραπτά να έχουν μεγάλο βαθμό.
Η αποτυχία στη Φυσική και στα Μαθηματικά θα οδηγήσουν σε ελεύθερη πτώση τις βάσεις στα τμήματα του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου.
Η πτώση των βάσεων αναμένεται να είναι μικρότερη  στα κεντρικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ αλλά εντυπωσιακή στην περιφέρεια (μέχρι και 2.500 μόρια).
Μικρή άνοδος των βάσεων αναμένεται στα περιζήτητα τμήματα του πρώτου επιστημονικού πεδίου (Νομικές, Φιλοσοφικές), κυρίως λόγω της πτώσης των Παιδαγωγικών Τμημάτων που τα προηγούμενα χρόνια είχαν ανεβεί πολύ ψηλά λόγω της άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης που υπόσχονταν στους πτυχιούχους τους.
Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο αναμένεται να σημειωθεί μικρή πτώση στις Ιατρικές, Φαρμακευτικές και Οδοντιατρικές Σχολές της χώρας (μέχρι 250 μόρια) και μεγαλύτερη πτώση (μέχρι 400 μόρια) στα μεσαία τμήματα του 3ου Επιστημονικού Πεδίου.  
Κατεβάστε και δείτε τις εκτιμήσεις για τις βάσεις 2012
ΑΠΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: