Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Μοναδικά ντοκουμέντα: Μεσολόγγι, Ναύπακτος, Θέρμο, Πάτρα και Αγρίνιο το 1933

Μοναδικά ντοκουμέντα από την Ελλάδα, το Μεσολόγγι, τη Ναύπακτο, την Πάτρα, το Αγρίνιο, το Θέρμο, την Περίστα και άλλες περιοχές που κινηματογραφήθηκαν το 1932-1933 και το 1949, από τον  Christos G. Sakellaris, επεξεργάστηκαν από τον George C. Sakellaris και δημοσιεύτηκαν στο youtube το 2013. Απολαύστε τα μοναδικά βίντεο που μας μεταφέρουν στο παρελθόν πριν από 80 χρόνια!












2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν κάνω λάθος, στο πρώτο βίντεο που περιλαμβάνει και το Μεσολόγγι, δείχνει πρώτα το Αιτωλικό, μιας και είναι η λογική πορεία της τότε κινηματογραφικής αποστολής.
Παρόλα αυτά δεν είδα καμιά αναφορά περί Αιτωλικού, ούτε στην αρχή ούτε στο τέλος από το blog σας.
Γιατί αυτός ο χαζός σκοταδισμός, από ένα blog το οποίο έχει σκοπό να δώσει κάτι ποιο γνήσιο από τα ΜΜΕ που μας βομβαρδίζουν με παραπληροφόρηση και αποκλεισμούς;

Σάλτσινο: είπε...

Σωστά παρατηρείτε ότι οι πρώτες εικόνες είναι από τη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού, αλλά όπως θα είδατε η τεκμηρίωση είναι του ίδιου του δημιουργού, ο οποίος προφανώς και αντιλαμβάνεται τη λιμνοθάλασσα και την περιοχή Μεσολογγίου-Αιτωλικού ως ενιαίο γεωγραφικό χώρο. Τα δικά σας συμπεράσματα μάλλον εδράζονται σε λογικές αντιπαλότητας μεταξύ των πόλεων κάτι που είναι αντίθετο με τη δικιά μας λογική. Πιστεύω ότι θα παρατηρήσατε εικόνες και από άλλες περιοχές που δεν αναφέρονται στην δικιά μας μικρή εισαγωγή.
Ο δημιουργός έχει καταγράψει το ταξίδι του από την Αμερική στην Ελλάδα και περιοχές που επισκέφτηκε. Τα ίδια τα ντοκουμέντα μιλάνε από μόνα τους και τα δικά μας λόγια μάλλον είναι περιττά.