Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Στις 21 Ιουνίου σαλπάρει το πλοίο «Αqua Μaria» από το Μεσολόγγι για Ιθάκη-Κεφαλονιά.

Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα και ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες για την  ακτοπλοϊκή σύνδεση Μεσολογγίου με τα Ιόνια νησιά.
Έτσι στις 21 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το παρθενικό ταξίδι του πλοίου «Αqua Μaria» από το Μεσολόγγι προς Ιθάκη-Κεφαλονιά.
Τα εγκαίνια της ακτοπλοϊκής γραμμής θα γίνουν στο Λιμάνι του Μεσολογγίου από τους Δημάρχους Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Κατσούλη, Ιθάκης κ. Γιάννη Κασσιανό και Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση. 
Ήδη έχει υπογραφεί προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και του Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών (διάνοιξη διαύλου, δημιουργία ράμπας στο λιμάνι Μεσολογγίου κλπ) ύψους 400.000 ευρώ. Ο δήμος Μεσολογγίου θα καταβάλλει 250.000 ευρώ που προέρχονται από τη ΣΑΤΑ 2013 και το Λιμενικό Ταμείο 150.00 ευρώ  από το από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου περιχαρής μετά και την υπογραφή της προγραμματικής Σύμβασης δήλωσε:  
Με την συνεργασία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και του Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου ξεπεράστηκαν και τα τελευταία εμπόδια έτσι ώστε το όνειρο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της ιστορικής πόλης του Μεσολογγίου με τα Ιόνια νησιά είναι γεγονός. Η εξέλιξη αυτή είναι ιστορικής σημασίας, καθώς σπάει την ακτοπλοϊκή απομόνωση όχι μόνο του Δήμου μας αλλά όλου του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς την κατεύθυνση της οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης, έως ότου ο τόπος μας πάρει τη θέση που πρέπει ανάμεσα στους τουριστικούς προορισμούς της πατρίδας μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επενδύτες που πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που το ενέκρινε, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας που συνέβαλλε στη χρηματοδότηση αλλά και όλους όσοι δούλεψαν όλο αυτό το διάστημα για την πραγμάτωση αυτού του οράματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: