Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Σχέδιο «Αθηνά» και «Αθηνά Ωνάση»

Το σχέδιο Αθηνά. Οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όπως κάθε αλλαγή βγάζει από το πρόγραμμα της ζωής τους χιλιάδες, κυρίως παιδιά. Για καλό ή για κακό πολλοί φοιτητές ετοιμάζονται να αλλάξουν πόλη, σχολή, προσανατολισμό. Αφήνουν ακριβοπληρωμένα, άθλια συνήθως διαμερίσματα μικρών επαρχιακών πόλεων, που η ανάπτυξή τους βασιζόταν στη βιομηχανία «γκαρσονιέρα» και «φοιτητικό στέκι» και πηγαίνουν σε άλλες πόλεις, μάλλον για παρόμοιου επιπέδου στεγαστικούς και εκπαιδευτικούς προορισμούς. Μετακομίσεις μικρών ζωών στην αρχή της δύσκολης μάχης για τον βιοπορισμό του μέλλοντος. Ξεκίνημα με άγνωστη πορεία και θολό προορισμό για τους μικρούς Οδυσσείς που τώρα εξοπλίζουν την τριήρη τους. Η διαδρομή ΤΕΙ Μεσολογγίου - Ιθάκη δεν ξέρουν από ποια νησιά Φαιάκων, Κίρκης και Καλυψούς θα περάσουν.
 Την ίδια περίοδο προγραμματίζονται κι άλλες μετακομίσεις. Ρώσος μεγιστάνας ετοιμάζεται να μετακομίσει στον Σκορπιό. Ασφαλώς όχι όλο του το νοικοκυριό-μάλλον κι αυτός την γκαρσονιέρα του. Η μετακόμιση είναι κομμάτι της βιομηχανίας «πουλάω τα πλούτη του παππού μου που τελειωμό δεν έχουν». Και αυτού το μέλλον είναι γεμάτο με νησιά-παγίδες. Η Κύπρος έπαψε να είναι χώρα Λωτοφάγων, η Λαϊκή έγινε Κίρκη και μεταμόρφωσε τα ευρώ σε χαρτιά. Τα νησιά Κέιμαν τα έχουν βάλει στο μάτι και τώρα το νησί της Τζάκι φαίνεται η ασφαλέστερη επένδυση.
 Όσο και να αλλάξει ο κόσμος, αυτό συνέβαινε και θα συμβαίνει πάντα. Στη ζωή υπάρχουν δύο βασικά σχέδια: Το σχέδιο «Αθηνά» και το σχέδιο «Αθηνά Ωνάση».
http://www.protagon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: