Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών και απειλή απεργίας στις πανελλαδικές εξετάσεις!

Από δύο έως τέσσερις ώρες αυξάνεται το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου, που δημοσιοποιήθηκε από την κυβέρνηση και θα ψηφιστεί με τη μορφή του κατεπείγοντος.
Συγκεκριμένα οι ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από 1-9-2013 ορίζονται ως εξής:
·    Εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των κλάδων της κατηγορίας ΠΕ ώρες 23 αν έχουν έως έξι έτη υπηρεσίας, ώρες 21 αν έχουν από έξι μέχρι δώδεκα έτη υπηρεσίας και ώρες είκοσι αν έχουν πάνω από δώδεκα έτη υπηρεσίας.
·    Διευθυντές γυμνασίων, λυκείων και επαγγελματικών σχολών ώρες 10 όταν λειτουργούν με τρία έως πέντε τμήματα τάξεων, ώρες 9  όταν λειτουργούν με έξι έως εννέα τμήματα τάξεων, ώρες 7 όταν λειτουργούν με δέκα έως δώδεκα τμήματα τάξεων και  ώρες  5 όταν λειτουργούν με περισσότερα από δώδεκα τμήματα τάξεων.
Η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) εν τω μεταξύ απειλεί ανοικτά το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση με κινητοποιήσεις, κατά την διάρκεια των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων, εάν εφαρμοστεί το μέτρο της αύξησης των ωρών διδασκαλίας από την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία των καθηγητών δημόσιων σχολείων, αναφέρεται ότι «σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση (μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εξετάσεις), η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: