Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Η "ιδιάζουσα περίπτωση" της κ. Φούντα

Τελικά φαίνεται πως και οι νέοι πολιτικοί δε διαφέρουν καθόλου από τους παλιότερους σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν.
Το αποδεικνύει η 32χρονη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, αρχιτέκτονας, κάτοικος Εξαρχείων με καταγωγή από τη Βόνιτσα.
Προέρχεται από τον Συνασπισμό, μετείχε στα διάφορα κομματικά του όργανα, ψήφιζε ως το 2009 τον Αλέξη Τσίπρα, πίστευε σ' αυτόν και ξαφνικά βρέθηκε βουλευτής στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη.
Αφού λοιπόν «της έκατσε το βουλευτιλίκι» αποφάσισε ότι είναι βουλευτής Βόνιτσας (λόγω καταγωγής) και Αγρινίου (περισσότεροι ψήφοι) και για να το αποδείξει κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετική με την συγχώνευση-κατάργηση των ΔOY.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης που κατέθεσε η συντρόφισσα:
«Κύριε Υπουργέ, Προβλέπεται να προκύψουν εξαιρέσεις από τον κανόνα, δεδομένης της ιδιάζουσας περίπτωσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας;»
Αναφορικά με τη γενικότερη απόφαση για την συγχώνευση όλων των Δ.Ο.Υ κάθε Νομού σε μία, με έδρα την πρωτεύουσά του, σας αναφέρω την ιδιάζουσα περίπτωση του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Στο Νομό αυτό, τον μεγαλύτερο σε έκταση της Ελλάδας, διατηρείται μόνο μία Δ.Ο.Υ, εκείνη του Μεσολογγίου, συγχωνεύοντας/καταργώντας όλες τις υπόλοιπες.
Μια τέτοια απόφαση, για την συγκεκριμένη περιοχή, φαντάζει ατεκμηρίωτη, μιας και ο πληθυσμός του Μεσολογγίου είναι κατά πολύ μικρότερος από αυτόν του Αγρινίου. Επίσης, να επισημάνουμε ότι ο αριθμός των πολιτών που εξυπηρετείται από τη Δ.Ο.Υ Αγρινίου ανέρχεται περίπου στο 72% των κατοίκων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Ο Δήμος Αγρινίου αποτελεί το γεωγραφικό κέντρο του Νομού, συνεπώς μια πιθανή μοναδική έδρα της Δ.Ο.Υ στο Μεσολόγγι θα είχε ως συνέπεια μετακινήσεις πολύ μεγαλύτερου αριθμού πολιτών και σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Βασικό επίσης υπερασπιστικό επιχείρημα της απόφασης δημιουργίας Δ.Ο.Υ στο Αγρίνιο είναι οι 9.000 επιχειρήσεις (ποσοστό 50%) που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Αγρινίου σε σύγκριση με το σύνολο των 18.443 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο σύνολο του Νομού.
Δεδομένης βέβαια της έκτασης του Νομού, το λογικό θα ήταν η διατήρηση δύο Οικονομικών Υπηρεσιών, με τη μία να εδρεύει στο Αγρίνιο και την άλλη είτε στην Αμφιλοχία, είτε στη Βόνιτσα για λόγους λειτουργικότητας και εξυπηρέτησης των πολιτών σε όλη την έκταση του Νομού (Ακαρνανία)».
Αποσιωπά η κ. Φούντα ότι η Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου στεγάζεται σε σύγχρονο δημόσιο κτήριο, ενώ για τη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου πληρώνει τεράστιο ενοίκιο το ελληνικό δημόσιο. Ψεύδεται και για τις"μεγαλύτερες αποστάσεις" αφού οι αποστάσεις με αυτοκίνητο περίπου είναι: Βόνιτσα-Αγρίνιο μία και μισή ώρα, Βόνιτσα-Μεσολόγγι μία και μισή ώρα, Ναύπακτος-Αγρίνιο μία ώρα, Ναύπακτος- Μεσολόγγι μισή ώρα, Αμφιλοχία-Αγρίνιο τρία τέταρτα της ώρας,  Αμφιλοχία-Μεσολόγγι τρία τέταρτα της ώρας, Αστακός-Αγρίνιο μία και μισή ώρα, Αστακός Μεσολόγγι μία ώρα, Μενίδι-Αγρίνιο μία και μισή ώρα, Μενίδι-Μεσολόγγι μία και μισή ώρα και Αγρίνιο Μεσολόγγι μισή ώρα.
"Ιδιάζουσα περίπτωση" λοιπόν η "λογική" της κ. Φούντα και μεροληπτική, όπως μας είχαν συνηθίσει και παλιότεροι βουλευτές του νομού μας!  
Να τη χαιρόμαστε τη νεαρή βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: