Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Γράμμα αλληλεγγύης ενός αναρχικού στην οικογένεια του δολοφονημένου ταξιτζή κατά τη διάρκεια ληστείας στην Πάρο

Από τον Παπαδόπουλο Παναγιώτη (Κάϊν)
"Sacco andVanzetti" . Σκίτσο του 1927 του  Ben Shahn
Οι χειρότεροι εχθροί τού Αναρχισμού και της Aντιεξουσίας δεν είναι η "μικρή οικογένεια" που κυβερνά  και οι στενοί της φίλοι και ακόλουθοι-προστάτες και γλύφτες γύρω από τις καθεστωτικές επαύλεις.
Οι χειρότεροι εχθροί τού Αναρχισμού είναι μέσα σε αυτόν και στην αδυναμία τους να τον κατανοήσουν και να τον εκφράσουν, συμβάλλουν τα μέγιστα για την συκοφάντηση της Αναρχικής ιδεολογίας, την όλο και πιο ακραία φασιστικοποίηση της πολιτικής δράσης, την παράδοση της κοινωνίας στο ρατσισμό, στη σιωπή και στο φόβο, την ανανέωση του χρόνου βασιλείας της εξουσιαστικής τάξης.
Στην πραγματικότητα το να γράφεις πώς η δολοφονία ενός πολίτη κατά τη διάρκεια της ληστείας τραπέζης στην Πάρο είναι το πιο "ευχάριστο γεγονός" τού καλοκαιριού ή πώς το λουτρό αίματος τού εξεγερμένου λαού της Συρίας ενάντια στον τύραννο ΄Ασαντ "ξεπλένεται" με ένα άλλο λουτρό αίματος από θεατές και αθλητές (και τηλεθεατές ίσως?) στην Ολυμπιάδα τού "χορτασμένου" Κόσμου....., τότε είσαι η πιο ξεκάθαρη και πειστικότερη επιβεβαίωση της εξουσιαστικής βαρβαρότητας και κυριαρχίας.
Ότι σιχαινόμουνα πάντα μέσα σε έναν Εξουσιαστικό Κόσμο, το βρήκα στα γραφτά σας!
Ποτέ το ψευτοαναρχικό φασισταριό, ποτέ ο φαιοκόκκινος τυχοδιωκτισμός και χουλιγκανισμός, ποτέ μα ποτέ η περιφρόνηση και η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής δεν βρήκε συνταξιδιώτες, συναγωνιστές και συντρόφους στον Αναρχισμό.
Ποτέ οι Αναρχικοί δεν είχαν επιλεκτικές ευαισθησίες, δύο μέτρα και δύο σταθμά μπροστά στην "χαριστική βολή" της Βίας πού χαίρεται με το αίμα και το πτώμα τού "άλλου", τού διπλανού μας, ντόπιου ή μετανάστη.....
Άλλη μια φορά Άτυπες μα Τυπικές Μηδενιστικές Ψόφιες Βλακείες ενός ψόφιου βλακώδη λόγου σε αποσύνθεση, ανέβηκαν μέσα σε ένα κείμενο στο διαδίκτυο,
http://athens.indymedia.org/ αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τον εμπρησμό εταιρείας.
Εδώ δεν μιλάμε για Αναρχισμό, αλλά για ωδή στη Βαρβαρότητα. Η συνείδηση αυτής της μηδενιστικής σας οργής, τυφλά, ωμά και με λύσσα για όλους (δεν είναι η πρώτη φορά) ,τοποθετεί την Κοινωνία στον Εχθρό(Κράτος και Εξουσία), την καταδικάζει ως "ίδια, συνυπεύθυνη και συνένοχη" και την "εκτελεί" Μαζί του.
Πολύ σύντομα, αυτή η "αναρχική επιχειρηματολογία" θα διαπιστώσει (αν βρει το ελάχιστο θάρρος να το κάνει) πως το "πνεύμα" και η δράση της συμμετείχε σε πρώτο ρόλο μαζί με λούμπεν γκρουπούσκουλα και ακροδεξιούς τραμπούκους στην αύξηση του πολιτικού φασισμού και της κοινωνικής βίας πού (και) η ίδια αναπαράγει! Οι "φλόγες αντάρτικου" φωτίζουν μόνο τα αδιέξοδά του και όχι τις Νύχτες των "προσκυνημένων" ......Και στο Αδιέξοδο πάλι ,σβήνουν!
Άλλη μια φορά δεν έχουμε να κάνουμε με Αναρχικό λόγο αλλά με έναν πολιτικό μηδενισμό πού γεννιέται στις "καλύτερες συνθήκες" (στη μήτρα του γενικότερου κοινωνικού μηδενισμού που σαρώνει σήμερα τον ανθρώπινο πολιτισμό), υψώνοντας κι από τη μεριά του Τείχη από το ίδιο "Εγώ" πού είναι η ταυτότητα κάθε εξουσιαστικής, καθεστωτικής και "ανώτερης" τάξης και ομάδας!
ΑΤΥΠΕΣ μα ΤΥΠΙΚΕΣ ΨΕΥΤΟΑΝΑΡΧΙΚΕΣ ΨΟΦΙΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ , Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΥ
Έχετε χρόνια ξεκινήσει έναν "πόλεμο" μπροστά στα κομπιουτεράκια σας πού μόνο εσείς τον βλέπετε και τον κάνετε μέσα στη φαντασιακή σας οθόνη , δε βγάζει πουθενά παρά μόνο θα φθάσει τούς φασίστες στο 20% και βάλε, με ότι συνέπειες έχει αυτό για μια κοινωνία πού κοντά της ως "παρελθόν" είναι τα πέτρινα χρόνια και τα σημάδια από την Κατοχή, τον Εμφύλιο, τη Χούντα, τα ξερονήσια......
Μια κοινωνία πού έχει σκόπιμα και μεθοδευμένα διασπασθεί ως σώμα και ενότητα απ τούς εξουσιαστές και το μόνο πού έχουμε να κάνουμε είναι αντί να τη βάζουμε στο ίδιο "τσουβάλι" με τούς δυνάστες της όπως κάνετε εσείς (ακολουθώντας πιστά τη φύση τού ναζισμού, το δόγμα της "συλλογικής ευθύνης"),είναι να μείνουμε κοντά της στα δύσκολα, να της "ξυπνήσουμε" αισθήματα πού έχει ξεχάσει ή δεν έχει γνωρίσει, την αντίσταση, την φιλία και την αλληλεγγύη πού "κοιμάται" κάτω από τον παρασιτισμό τού ατομικισμού και την αρρώστια τού εθνοφασισμού πού καννιβαλίζουν τη ψυχή και έχουν κάνει αρένα την καθημερινότητα.
Στον "πόλεμο" αυτό πού κηρύξατε με μίσος σε όλους, μα όλους αδιάκριτα, καταπιεστές και καταπιεσμένους, άρχοντες και σκλάβους, εργάτες και "νοικοκυραίους", το μόνο πού ανάληψη την ανάληψη σταδιακά καταφέρατε είναι ο Αναρχισμός να ξεπέσει από ελπίδα σε βρισιά και η κοινωνία να γεμίσει από εχθρικά αισθήματα για τούς Αναρχικούς!
Παντού Λάθος κάνετε.....
Η εξουσία είναι τόσο συμπαγής , συσπειρωμένη, ύπουλη και αποτελεσματική πού η παντοδυναμία της εισχωρεί παντού, ακόμα και μέσα στα δικά μας τα κεφάλια και γίνεται μισανθρωπισμός και ναζισμός.
Στο μυαλό είναι ο στόχος, το νου σου ρε ,έλεγε κάπου κάποτε η Γώγου......
Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει πουθενά Αναρχικός αγωνιστής πού εύχεται ποταμούς αίματος από αθλητές και θεατές και δεν θα υπάρξει ποτέ και πουθενά και για κανένα στόχο ή σκοπό ικανοποίηση, εγκωμιασμός ή χαρά από Αναρχικούς για το όποιο έγκλημα, την εκτέλεση ενός απλού πολίτη πού έπεσε νεκρός στην Πάρο κατά τη διάρκεια ληστείας......
Αυτά είναι "ιδεώδη" μιας Αθλιότητας πού υψώνουν κι άλλο τα Τείχη ενός ανελεύθερου Κόσμου πού έχει κτισθεί με πρώτα υλικά τον Τρόμο και το Φόβο μεταξύ όλων, τη "συμβίωση" και την ανοχή στην κτηνωδία και στον εκφασισμό.
Ο Αναρχισμός δεν σας "χρωστά" τίποτα, ούτε σας ζήτησε τις "τιμές" σας.....
Θα είναι απέναντί σας......
Γιατί τον συκοφαντείτε και τού κάνετε κακό με τούς λεκέδες της υπογραφής σας, με το ΑΛΦΑΔΙ πού το κλέψατε από την ιστορία του και ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ,
Γιατί κλέβετε
το "μελάνι" του πού δεν είναι άλλο απ το αίμα τού αγώνα του για μια ζωή χωρίς σκοτωμένους στα μέτωπα των χρημάτων, χωρίς τα χρήματα πού σκλαβώνουν και σκοτώνουν .......
Χάσουμε ή νικήσουμε, μόνοι μας ή με όλους τούς άλλους, μία και μόνο μία η Αλήθεια μας μέχρι το Τέλος!.....Δεν θα γίνουμε ποτέ η ορχήστρα και η συνοδεία τού Κτήνους!
(όταν όλοι μπαίνουν στον ίδιο τσουβάλι με τούς εξουσιαστές, αλήθεια, με ποιούς θα γίνει ο αγώνας για λευτεριά και δικαιοσύνη; Θα μείνει κανένας τελικά δίπλα μας εκτός από "γεννημένους επαναστάτες" και "σωτήρες αντάρτες" από τον σούπερ-ουρανό της γαμημένης σας πρωτοπορίας;.....)

Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Κάϊν)
μεμονωμένο άτομο απ το Αναρχικό Κίνημα
erozer2000@yahoo.gr
http://kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: