Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Αρχίζει η δάθεση της φοροκάρτας από τις τράπεζες

Από τη Δευτέρα 3-10-2011 οι φορολογούμενοι μπορούν να προμηθεύονται την φοροκάρτα, ώστε να καταγράφουν σ' αυτήν τις αποδείξεις από τις αγορές τους.
Προαιρετικά σε πρώτη φάση οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται και να χρησιμοποιούν τη φοροκάρτα προκειμένου να απαλλαγούν από την τήρηση, συλλογή και καταγραφή των αποδείξεων.
Η χρήση της φοροκάρτας  έχει ως στόχο να απαλλάξει τους φορολογουμένους από τη συλλογή των αποδείξεων.
Για τα εισοδήματα που θα δηλωθούν του χρόνου στην εφορία, το αφορολόγητο όριο είναι 5.000 ευρώ και οι φορολογούμενοι για να ωφεληθούν από το σύνολο του θα πρέπει να συλλέξουν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος τους και μέχρι 15.000 ευρώ.
Η φοροκάρτα θα έχει όψη πιστωτικής κάρτας, αλλά δεν θα περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία.
Για απορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 211-0007111.
Σε κάθε συναλλαγή των καταναλωτών, είτε είναι με μετρητά είτε με πιστωτική κάρτα, οι καταστηματάρχες θα περνούν από τα μηχανήματα POS (Point of Sales, που χρησιμοποιούνται για τις πιστωτικές) τη φοροκάρτα, η οποία θα καταγράφει τη συναλλαγή.
Τα στοιχεία στη συνέχεια θα αποστέλλονται στη ΓΓΠΣ.
Η φοροκάρτα θα διατίθεται από τις τράπεζες:
Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Αγροτική, T-BANK, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Γενική, Marfin, Attica Bank, Emporiki, Millenium, Τράπεζα Κύπρου, Proton, Probank, FBB, Ελληνική Πανελλήνια, Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων Hellas Pay Υπηρεσίες Πληρωμών Α.Ε και Ν. Πετρακόπουλος ΑΕΒΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: