Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Να γιατί πρέπει να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας

Οι πρόσφατες φονικές μάχες στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ και ο χθεσινός καταστροφικός σεισμός στην περιοχή Βαν, έρχονται για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσουν πόσο επικίνδυνη είναι η επιλογή της τουρκικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατασκευή του πρώτου της πυρηνικού σταθμού στο Άκκουγιου, στα νότια παράλια της χώρας.
Παίζει στην κυριολεξία με τη φωτιά η τουρκική κυβέρνηση, καθώς η ευρύτερη περιοχή μας  χαρακτηρίζεται από γεωπολιτική ρευστότητα και έντονη σεισμικότητα.
Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη συμπαράστασή του για το νέο χτύπημα που δέχθηκε η γειτονική χώρα. Απευθύνει  μήνυμα ενίσχυσης του αγώνα των περιβαλλοντικών και αντιπυρηνικών οργανώσεων της Τουρκίας για την αποτροπή κατασκευής πυρηνικών σταθμών.
Ταυτόχρονα ζητά από την ελληνική κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν διεθνείς πρωτοβουλίες  για την ανάδειξη των υψηλών κινδύνων που συνεπάγεται το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας για το Περιβάλλον, τη Ζωή και την Ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής και για  την οριστική ματαίωσή του.
Τίποτα δεν είναι δεδομένο! Το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας μπορεί και πρέπει να σταματήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: