Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Τα φίδια του φασισμού εκκολάφτηκαν

Έστω και με καθυστέρηση ο δήμος Μεσολογγίου πήρε θέση (ομολογουμένως χαλαρή έως απολογητική) για τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου στη Λαϊκή Αγορά, όπου φασιστικά στοιχεία με επικεφαλής γνωστό «γραφικό» χρυσαυγίτη βουλευτή, ως τάγμα εφόδου μελανοχιτώνων, προπηλάκισε έγχρωμους μικροπωλητές.
Στο σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε σήμερα αναφέρεται:
"Σχετικά με το γεγονός που συνέβη στη λαϊκή αγορά Μεσολογγίου το Σαββάτο 8-9-2012 και επιχειρήθηκε η επανάληψη του σήμερα Τρίτη 11-9-2012, από το Δήμο Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου προς ενημέρωση των πολιτών δηλώνονται τα παρακάτω:
Σύμφωνα με την έκθεση της Δημοτικής Αστυνομίας «...Κατά την διάρκεια ελέγχου της Λαϊκής Αγοράς, με συνδρομή ενός Αστυνομικού, υπήρχε συγκεντρωμένη ομάδα 15 ατόμων περίπου της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλή το βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Κ. Μπαρμπαρούση, οι οποίοι  προκάλεσαν πανικό στη λειτουργία της Λαϊκής, κυνηγώντας μικροπωλητές, κυρίως έγχρωμους, με βίαιο τρόπο. Η Δημοτική Αστυνομία δεν αναμείχθηκε, έκανε τους ελέγχους σύμφωνα με τη λίστα που της είχε δοθεί από το Τμήμα Εμπορίου….»
Από τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου διευκρινίζεται ότι η Δημοτική Αστυνομία παρευρίσκεται διαρκώς στο χώρο διεξαγωγής των Λαϊκών Αγορών στο Μεσολόγγι,  μαζί με κλιμάκιο από την Υπηρεσία Καθαριότητας, για συνδρομή σε περίπτωση κατασχέσεων. Στα πλαίσια αυτά έχει ζητηθεί και η συνδρομή της  Ελληνικής Αστυνομίας από τις αρχές του έτους, η οποία όμως είναι περιορισμένη, παρά το μέγεθος του προβλήματος σε ένα (1) μόνο αστυνομικό τις περισσότερες φορές, ενώ πολλές φορές δηλώθηκε αδυναμία εκ μέρους της να ανταποκριθεί.
Παρόλα αυτά, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα:
    Κατασχέσεις
    Επιβολή Προστίμων για παράνομη κατάληψη κοινοχρήστων χώρων
    Επιβολή Προστίμων για παρεμπόριο
Ολοκληρώνοντας:
α) Ειδικότερα για το παρεμπόριο, θα πρέπει επιτέλους η Κεντρική Εξουσία να υποστηρίξει την καθημερινότητα του Πολίτη πράττοντας το αυτονόητο: Να παράσχει την υποστήριξη που οφείλει με την Αστυνομία στον έλεγχο των Λαϊκών Αγορών και του παρεμπορίου και να χτυπήσει το κακό στη ρίζα του κατάσχοντας τα παράνομα εμπορεύματα στις κεντρικές αποθήκες στο κέντρο των Αθηνών ή όπου αλλού αυτές βρίσκονται, περιορίζοντας και βοηθώντας τον έλεγχο στη τελική φάση διανομής, όπου και η αρμοδιότητα των Δήμων.
β) Τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα δεν επιλύονται χρησιμοποιώντας τη λογική του «τσαμπουκά» αλλά ούτε με πρακτικές επικοινωνιακού εντυπωσιασμού. Αν έτσι ήταν τα πράγματα, τότε οι διάφορες ομάδες των χούλιγκαν και οι πάσης φύσης συμμορίες θα το είχαν λύσει από καιρό. Η μειωμένη παρουσία του κράτους δεν αντικαθιστάται από οργανωμένες ομάδες δήθεν «αγανακτισμένων πολιτών». Η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, ο έλεγχος και η άρση της κατάστασης ανομίας που βιώνει η χώρα είναι η απάντηση στο πρόβλημα.
Εμείς από την πλευρά μας πράττουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό και επιμένουμε πως η μοναδική λύση στο πρόβλημα είναι η μόνιμη στέγαση της λαϊκής αγοράς του Μεσολογγίου σε περιφραγμένο και στεγαζόμενο χώρο".
Θα περιμέναμε από το Δήμο της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου να καταδικάσει άμεσα και με τον πλέον έντονο τρόπο την παρουσία και παρακρατική δράση των ταγμάτων εφόδου, των οπαδών του μαύρου ναζισμού στην πόλη της Ελευθερίας και του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Όχι δεν έπρεπε να απολογείται ούτε για τη δημοτική αστυνομία ούτε για τον ένα διαθέσιμο αστυνομικό, αλλά να έχει ζητήσει την άμεση επέμβαση του εισαγγελέα τουλάχιστο για το αδίκημα της αντιποίησης αρχής.
Γιατί με αρκετό αίμα έχει πληρώσει η χώρα μας τα τάγματα εφόδου, τους γερμανοτσολιάδες προδότες που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές. Και η Κύπρος πληρώνει ακόμα τους άφρονες της χούντας των απριλιανών. Απόγονοι και νοσταλγοί τους είναι οι νέοι μελανοχίτωνες με τις μαύρες μπλούζες και τα χρυσά αυγά του φιδιού.
Μπορεί η δημοκρατία μας να έχει προβλήματα, να διέρχεται κρίση, μπορεί το κράτος και τα όργανά του να παρουσιάζουν ελλείμματα, αλλά ο φασισμός θα μας οδηγήσει σε νέες εθνικές καταστροφές.
Όλοι πρέπει να αντιδράσουμε γιατί τα φίδια του φασισμού εκκολάφτηκαν και αν δεν τα πνίξουμε θα μας δηλητηριάσουν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: