Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια δηλώνουν φορείς και σύλλογοι του Μεσολογγίου


Σε σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρου Μεσολογγίου εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα:

«Οι εργαζόμενοι – μισθωτοί της χώρας που αγωνιούν για το καθημερινό μεροκάματο, οι άνεργοι και οι άνεργες που ψάχνουν διεξόδους για την επιβίωση, οι νέες κι οι νέοι που αναζητούν προοπτική για το μέλλον τους, οι συμβασιούχοι και οι συμβασιούχες που χρόνια τους εκμεταλλεύονται, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι που βάζουν λουκέτα και βλέπουν να χάνονται οι κόποι μια ζωής, οι άνθρωποι της γνώσης, της επιστήμης και του πνεύματος που βιώνουν την κρίση των αξιών, οι αγρότες και οι αγρότισσες, οι οικοδόμοι και οι άνθρωποι του μόχθου που βλέπουν την περιφέρεια να μαραζώνει.

Έχουν πλέον καταλάβει τι σημαίνει για κάθε ένα ξεχωριστά και για ολόκληρη την κοινωνία το νέο εθνικό όραμα του πρωθυπουργού του μνημονίου «ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια»!
Οι «έκτακτες εισφορές», οι «εργασιακές εφεδρείες» (βλ. απολύσεις), οι περικοπές των εισοδημάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, είναι πλευρές της καταστροφικής αντικοινωνικής πολιτικής.
Η τελευταία ανάλγητη απόφαση για ειδικό τέλος στα ακίνητα ξεπερνά κάθε προηγούμενο! Μετά την κατάσχεση των εισοδημάτων μας, τώρα δημεύουν και την πρώτη κατοικία μας!
Πρέπει με αποφασιστικότητα και θέληση να αγωνιστούμε ώστε να αποσυρθούν όλα τα φορομπηχτικά, παράνομα και βάρβαρα μέτρα, που εξευτελίζουν εργαζόμενους, οικογένειες, ολόκληρη την κοινωνία.
Να στηρίξουμε και να συμμετάσχουμε στις ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. Να συντονιστούμε με τις κοινωνικές συλλογικότητες, τα εργατικά συνδικάτα, τους επιστημονικούς συλλόγους και τους νομικούς φορείς.
Κανείς μόνος του στην κρίση και την επίθεση που δεχόμαστε!
Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο! Να πληρώσουν οι τράπεζες!
Δεν πληρώνουμε την κρίση!
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια!»
Το ψήφισμα υπογράφουν:
Το Εργατοοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσολογγίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Μεσολογγίου, το Σωματείο Οικοδόμων Μεσολογγίου και Αιτωλικού, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Χειριστών Μηχανημάτων και ο Δημοτικός Σύμβουλος Β. Μπρούμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: