Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ψάχνοντας την αλήθεια για την έδρα της .... Αιτωλοακαρνανίας

Κλικ για μεγέθυνση 
Έγγραφο   της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το οποίο αναφέρει ως έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας το Αγρίνιο, δημοσιεύεται στην  τοπική εφημερίδα ΑΙΧΜΗ καθώς και ομώνυμο site  http://www.aixmi-news.gr/.
Διαβάζοντας το δημοσίευμα αυτό, αναζητήσαμε στο google το έγγραφο της περιφέρειας, (αντιγράφοντας τον τίτλο της επίμαχης παραγράφου  "Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος 4.1 Σύντομη Παρουσίαση").
Η απάντηση της μηχανής αναζήτησης είναι: 
www.pde.gov.gr/gr/diafaneia/apofaseis-ps/item/download/815.html
Μορφή αρχείου: PDF/Adobe Acrobat
6 Οκτ. 2011 – Ακρωνύμια σελ...7. 3. Εισαγωγή σελ...8. 4. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σελ...9. 4.1 Σύντομη Παρουσίαση σελ...9. 4.2 Οργανωτική Δομή σελ...9 .. "
Κατεβάζοντας το PDF  έγγραφο διαβάζουμε ακριβώς:
"4. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
4.1 Σύντομη Παρουσίαση
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι αυτοδιοικούμενο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και αποτελεί δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, που συστάθηκε βάση του Νόμου 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
Γενικός σκοπός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος είναι ο σχεδιασμός. Προγραμματισμός και υλοποίηση πολιτικών σε περιφερειακό επίπεδο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, σύμφωνα με τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη και τις εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος περιλαμβάνει τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας. Έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος είναι η Πάτρα. Κάθε νομός αποτελεί και περιφερειακή ενότητα και κάθε πρωτεύουσα νομού είναι έδρα της αντίστοιχης Περιφερειακής Ενότητας. Συνεπώς, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος υφίστανται η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας με έδρα την Πάτρα, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας με έδρα τον Πύργο και η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας με έδρα το Μεσολόγγι".
Εδώ δεν γράφει "με έδρα το Αγρίνιο" όπως φαίνεται στο έγγραφο που δημοσιεύει η αγαπητή εφημερίδα.
Ασφαλώς κάπου υπάρχει "ο δαίμων", αλλά εμείς δεν τον έχουμε εντοπίσει.
Μήπως μπορεί να μας εξηγήσει η αγαπητή εφημερίδα τι ακριβώς συμβαίνει; Γιατί σε κάθε περίπτωση υπάρχει πρόβλημα ...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοι κυριοι.
Επειδη ρωτατε την Αιχμη γιατι εγραψε οτι η περιφερεια ανεφερε σαν εδρα της περιφερειακης ενοτητας το Αγρινιο ενω εσεις απο τη διαυγεια βρηκατε οτι αναφερει το Μεσολογγι ,θα σας απαντησω εγω.
Αν προσεξατε καλα το εγγραφο που εσεις επικαλειστε ειναι "ορθη επαναληψη" του εγγραφου που προφανως ειχε η Αιχμη .Αν λοιπον ψαξετε καλα θα δειτε οτι πρωτα βγηκε το εγγραφο που εγραφε Αγρινιο και μετα απο δυο μερες ορθη επαναληψη αυτου (μετα απο δικη μου παρεμβαση στη συντακτρια του κειμενου).Η ορθη επαναληψη αναρτηθηκε στη διαυγεια 13/10/11 ενω η πρωτη αποφαση στις 11/10/11.Υπαρχουν και τα δυο στη διαυγεια της Περιφερειας .
Το ερωτημα βεβαια ειναι και παραμενει.
Συγκεκριμενα:
Η εν λογω αναφορα στο Αγρινιο υπαρχει στο συννημενο της Αποφασης του Περιφερειακου Συμβουλιου ,εγχειριδιο συστηματος διαχειρισης εργων (δεστε ολοκληρη την 261/11 αποφαση με το συννημενο) που μπηκε για εγκριση στο Περιφερειακο Συμβουλιο στις 6/10/11 και που συνταχθηκε απο την ομαδα που αναφερεται στην αποφαση.Γιατι λοιπον κανενας συμβουλος (ουτε καν οι συμβουλοι της περιοχης μας )ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ δεν εκανε την παραμικρη παρατηρηση για το θεμα;Η ομαδα που συνεταξε το κειμενο δεν ηξερε ποια ειναι η εδρα ή πηρε απο καπου λαθος πληροφορηση;
Σας δηλωνω και παλι οτι η διορθωση εγινε μετα απο δικη μου παρεμβαση στην πρακτικογραφο της συνεδριασης Κα Μολφεση (για του λογου το αληθες τηλεφωνηστε της στο 2613600171) και στον Διευθυντη της Νομαρχιακης Επιχειρησης Αναπτυξης Αχαιας.Στο πρωτο κειμενο (οπως αυτο ψηφιστηκε απο το Περιφ.Συμβουλιο γραφει Αγρινιο).
Για οποιαδηποτε βοηθεια στη διαθεση σας
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Σάλτσινο: είπε...

Νομίζουμε ότι μετά από αυτά που αναφέρει ο αγαπητός αναγνώστης μας, το θέμα ξεκαθαρίζει πλήρως. Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε, παρά μόνον ότι μάλλον οι πρακτικογράφοι εκεί στην Περιφέρεια δεν γνωρίζουν καλή ... γεωγραφία...
Το πρόβλημα παραμένει με τους Περιφερειακούς μας Συμβούλους που γνωρίζουν και ανάγνωση και γεωγραφία της περιοχής τους ....

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα. Εκπορεύεται από την παραπληροφόρηση που κάνατε σχετικά με το έγγραφο. Εσάς δεν σας ενόχλησε ότι σε επίσημο έγγραφο αναφερόταν ως έδρα της Π.Ε. το Αγρίνιο, αλλά γιατί δεν βρήκατε και εσείς το έγγραφο που είχε η εφημερίδα!!! Αλήθεια είστε μεσολογγίτικο blog; Να ψάχνετε καλύτερα άλλη φορά ή να ρωτάτε πριν γράψετε. Αλλά δεν σας νοιάζει η εγκυρότητα καθότι ανώνυμοι και εκ του ασφαλούς κρίνοντες...
Κρίμα, το μόνο σοβαρό blog του Μεσολογγίου διέκοψε την λειτουργία του.

Υ.Γ. Αλήθεια γιατί δεν αναρτάτε την απάντηση του κ. Φιλλίπου κανονικά και το βάζετε στα σχόλια;;;

Σάλτσινο: είπε...

Που την είδατε την παραπληροφόρηση; Διαβάστε καλύτερα την ανάρτηση. Αναφέρει για αποτελέσματα αναζήτησης στο google και όχι στη διαύγεια. Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα.
ο κ. Φ. απαντά, για λογαριασμό της εφημερίδας όπως αναφέρει,δίνοντας σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη δική του παρέμβαση στην Περιφέρεια.
Εμάς μας ενόχλησε περισσότερο η μη παρέμβαση των Περιφερειακών μας συμβούλων. Τα άλλα που αναφέρετε, είναι αυθαίρετες δικές σας απόψεις. Σχετικά μόνο με το Μεσολογγίτικο Blog,σας λέμε ότι το Μεσολόγγι δεν τελειώνει στην Πύλη ... Αυτοί που περιμένουν στα τείχη τους βαρβάρους εξ Αγρινίου οχυρωμένοι στο "Ιερά Πόλις", κάποτε θα καταλάβουν ότι οι βάρβαροι δεν θα έρθουν και τότε τι θα κάνουν χωρίς βαρβάρους;
Υ.Γ. Ο κ. Φ. δεν ζήτησε να αναρτηθεί η απάντησή του, το έστειλε με e-mail ως σχόλιο και έτσι το δημοσιεύσαμε. Που είναι το πρόβλημα;