Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Το βαπόρι που έκανε... "μπαπόρι" το δήμαρχο

Με βαπόρι περίμενε ο δήμαρχος Μεσολογγίου να έρθει η Ζακυνθινή αντιπροσωπεία στο λιμάνι, όπου θα την υποδέχονταν επίσημα.
Δυστυχώς για δεύτερη φορά το πλεούμενο δεν ήρθε και οι Ζακυνθινοί κατέπλευσαν στην … Κυλλήνη με πλοίο της γραμμής, για να επιβιβαστούν σε λεωφορείο και  να φθάσουν οδικώς στο Μεσολόγγι, για να δώσουν λόγο τιμής, ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση θα γίνει πράξη.
Πυρ και μανία ο δήμαρχος της Ιερής μας Πόλης, κατήγγειλε τη μαφία που  λυμαίνεται το Ιόνιο στην ακτοπλοΐα  και διαβεβαίωσε ότι οι δύο δήμοι θα παλέψουν, χωρίς να υποκύψουν σε απειλές και εκβιασμούς, ώστε τελικά να γίνει πραγματικότητα  η ακτοπλοϊκή σύνδεση.
Μπορεί λοιπόν να μην δρομολογήθηκε πλοίο αλλά, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε, «συμφωνήθηκαν και δρομολογήθηκαν από την πλευρά των δυο δήμων τα επόμενα βήματα, έτσι ώστε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Μεσολογγίου – Ζακύνθου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς. Σε αυτά περιλαμβάνονται:
α) Η ολοκλήρωση της μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας εντός του 2011
β) Η κατάθεση αιτήματος προς τη Διεύθυνση Θαλάσσιων Υποθέσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, για τη θεσμοθέτηση – έγκριση της ακτοπλοϊκής γραμμής Μεσολογγίου – Ζακύνθου
γ) Η υλοποίηση τεχνικής μελέτης προτεινόμενων έργων και παρεμβάσεων στο λιμάνι Μεσολογγίου και η κατάθεση αντίστοιχου τεχνικού δελτίου σε αντίστοιχη πρόσκληση του ΕΣΠΑ
δ) Η διερεύνηση των δυνατοτήτων για την άμεση λειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής από το επόμενο καλοκαίρι, για τουριστικούς σκοπούς και με επιβατηγό πλοίο».
Οι δικές μας  απορίες είναι:
α) Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η μελέτη σκοπιμότητας;
β) Δεν έχει κατατεθεί ακόμη αίτημα  προς τη Διεύθυνση Θαλάσσιων Υποθέσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, για τη θεσμοθέτηση – έγκριση της ακτοπλοϊκής γραμμής Μεσολογγίου – Ζακύνθου;
γ) Δεν έχει κατατεθεί ακόμη τεχνικό δελτίο για τα προτεινόμενα έργα και παρεμβάσεις στο λιμάνι;
δ) Αφού ακόμη δεν έγιναν τα παραπάνω, πως θα διερευνηθούν οι δυνατότητες (δεν έχουν ακόμη διερευνηθεί;) για την άμεση λειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής, ώστε να προλάβουν τη νέα τουριστική περίοδο από το επόμενο καλοκαίρι;
Τελικά ευκολότερα θα έρθει το βαπόρι από την … Περσία, παρά το πλοίο από τη Ζάκυνθο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

AΠΟΡΙΑ :Τι θα μεταφέρει το πλοίο αυτής της γραμμής, σε ποιές ποσότητες και από ΠΟΥ, για ΠΟΎ; Άλλη μια ελλειμματική γραμμή (πολύ μμμ έπεσε) , που θα ζητάει ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ! Μάλλον χλωμό το βλέπω .