Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου

Από 1 έως 10 Ιουνίου 2012 διοργανώνεται  στην πόλη του Μεσολογγίου, από τη Φωτογραφική Λέσχη (ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ.),  το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας.
Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν,  την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012 και ώρα 9.30 μμ στον εξωτερικό  χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου, από τον επικεφαλής του Φωτογραφικού τμήματος του Reuters στην Ελλάδα Γιάννη Μπεχράκη, ο οποίος και θα ανοίξει την αυλαία του Φεστιβάλ προβάλλοντας την φωτογραφική του δουλειά με θέμα την «Αραβική Άνοιξη».
Το πρόγραμμά του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:
•      Ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας, στις οποίες συμμετέχουν οι εξής Φωτογραφικές Λέσχες:  Βόλου, Καλαμάτας, Λάρισας, Λιβαδειάς, Μεσολογγίου, Πάτρας, και οι φωτογραφικές ομάδες (ΡΟΕΣ) Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας και Πανεπιστήμιου Κρήτης καθώς και το Φωτογραφικό Εργαστήρι (Φωτοδίοδος) Οργανισμού Πολιτισμού Δήμου Κοζάνης.
•      Workshop με επίκεντρο το παραδοσιακό πανηγύρι του Αη Συμιού, το οποίο συμπίπτει χρονικά με το Φεστιβάλ
•      Φωτογραφικές εξορμήσεις (λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού, αλυκές κ.α.)
•      Συναυλία του συγκροτήματος Blues Wire
Οι εκθέσεις θα φιλοξενηθούν στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος», στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου,στον Πολυχώρο «Avant Garde», στο Μουσείο Χαρακτικής «Βάσως Κατράκη» στο Αιτωλικό, καθώς και στο χώρο του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου.
Η είσοδος στις δράσεις του Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Το πλήρες πρόγραμμα με λεπτομερείς πληροφορίες για τους εκθεσιακούς χώρους, τις ώρες επισκέψεων, τη θεματική των εκθέσεων, τις συναντήσεις, τις συναυλίες και τα διάφορα events  μπορείτε να τα πληροφορηθείτε από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: www.photofestivalmes.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: