Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο ΚΑΛΑΣ


Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα συνέβη χθες στο εργοστάσιο της ΚΑΛΑΣ στο Μεσολόγγι, όταν 45χρονος εργαζόμενος βρέθηκε στο κενό από μεγάλο ύψος. 
Το θλιβερό περιστατικό δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για την επάρκεια των προληπτικών μέτρων ασφάλειας των εργαζομένων που λαμβάνονται από την εργοδοσία στην περιοχή.
Ανεξάρτητα του αποτελέσματος της προανάκρισης που διενεργείται για τα αίτια του δυστυχήματος και τον καταλογισμό πιθανών ευθυνών, νομίζουμε ότι θα πρέπει το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου να ενεργοποιηθεί άμεσα, απαιτώντας ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζομένους, για να μην θρηνήσουμε ξανά νεκρούς εργάτες κατά την εκτέλεση της εργασίας τους. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό Σάλτσινο από χτές το απόγευμα επικοινώνησα με την προισταμένη του αρμοδίου τμήματος της επιθεώρησης εργασίας η οποία δεν γνώριζε το ατύχημα. Αμέσως της ζήτησα το τηλέφωνο του υπαλλήλου που την αναπληρεί(ούτε και αυτός είχε ειδοποιηθεί) όπου και ήρθα σε επαφή και απαίτησα άμεσα να γίνει αυτοψία στο χώρο του ατυχήματος. Πράγματι ο συγκεκριμένος υπάλληλος πρωί-πρωί σήμερα Σάββατο έκανε τους απαραίτητους ελέγχους και συνέταξε και την σχετική έκθεση ατυχήματος που θα προσκομίσει στην αρμόδια εισαγγελία. Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και είναι σε ταχτική επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την πορεία των ερευνών ώστε να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια του τραγικού ατυχήματος.

Γερ. Θεοφιλάτος

Σάλτσινο: είπε...

Αγαπητέ Πρόεδρε του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου, οι προσωπικές ενέργειες που αναφέρετε ότι κάνατε, προφανώς ως Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κατά τη γνώμη μου είναι, επιτρέψτε μου την έκφραση, αρκετά "δημοσιοϋπαλληλικές".
Το ζήτημα του θανάτου ενός εργάτη είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να κινητοποιήσει όλους τους εργαζόμενους. Εκεί βρίσκεται νομίζω και η ευθύνη του Εργατικού Κέντρου.