Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Πολιτικές ... αιμομιξίες

Σχόλιο Γιάννη Βαμβακά
...Η αιμομιξία...τώρα ΚΑΙ στη πολιτική...Πολύ βαθιά ΑΡΡΩΣΤΗ σχέση....
Όντως.. " ζούμε στην εποχή των τεράτων" και του πολιτικού "μεταμορφισμού"

Την ερχόμενη Πέμπτη θα ανακοινώνουν τη συνεργασία τους.
Επισημοποιείται η εκλογική και πολιτική συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜ.ΑΡ.) με στελέχη του λεγόμενου εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ. Την ερχόμενη Πέμπτη (9.2.2012), ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ.κ. Φ. Κουβέλης και πασοκογενείς που κινούνται γύρω από το περιοδικό «Μεταρρύθμιση», στελέχη της λεγόμενης ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής Αριστεράς αλλά και παλαιοί «Ρηγάδες» ανακοινώνουν την συμπόρευσή τους.
Παρουσιάζοντας κείμενο υπογραφών, θα δώσουν το «παρών» δίπλα στον κ. Κουβέλη, ο κ. Ν. Μπίστης, πρώην υφυπουργός επί κυβέρνησης Κ. Σηµίτη (κινείται γύρω από το περιοδικό «Μεταρρύθµιση»), ο οικονομολόγος - πανεπιστημιακός κ. Σωτήρης Βαλντέν (υπήρξε ηγετικό στέλεχος του Ρήγα Φεραίου, του ΚΚΕ Εσωτερικού και της «Ελληνικής Αριστεράς», συμμετείχε στο Συνασπισμό ως το 1995, το 2002 προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ),
ο δημοσιογράφος Παν. Παναγιώτου, ο κ. Γιάννης Μεϊμάρογλου - εκδότης του περιοδικού «Μεταρρύθμιση», ο δικηγόρος κ. Παύλος Αθανασόπουλος (υπήρξε μέλος των καθοδηγητικών οργάνων «Ρήγα Φεραίου», ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, ΣΥΝ, ΑΕΚΑ και μετέπειτα μέλος του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέλος της γραμματείας του τομέα δικαιωμάτων, κοινωνικής ένταξης, μετανάστευσης και ασύλου) κ. ά.
Για την ανάγκη ανασυγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού μιλά συνεχώς ο κ. Κουβέλης. Την ανασυγκρότηση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, με μια Σοσιαλδημοκρατία «η οποία πρέπει να ξαναβρεί τον εαυτό της» δείχνει ως μόνη διέξοδο σήμερα ο κ. Μπίστης.
Ο πρώην υφυπουργός επί κυβέρνησης Σημίτη ξεκίνησε την πολιτική του δράση στο ΚΚΕ, εντάχθηκε μετά το 1983 στο ΚΚΕ Εσωτερικού, στέλεχος του ΣΥΝ επί σειρά ετών και έως το 2001, μετά συγκρότησε την ΑΕΚΑ, και στη συνέχεια εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από όπου αποχώρησε το Δεκέμβριο του 2011. Η ΔΗΜΑΡ , η ομάδα Μπίστη, «ανανεωτικοί» που πέρασαν από το ΠΑΣΟΚ επιστρέφουν στην αναζήτηση της ...ανανεωμένης κεντροαριστεράς.
Κοινός τόπος όλων ο στόχος για μεταρρυθμίσεις στη χώρα, για διαφύλαξη του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε συνδυασμό με την εξασφάλιση κοινωνικής συνοχής. Κι όλα αυτά με το βλέμμα σ΄ενα υπό διαμόρφωση πολιτικό σκηνικό που να ανταποκριθεί στην προοπτική συμμαχικών κυβερνήσεων. 

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Η σοσιαλδημοκρατία ακόμα καλά κρατεί: Στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ προσθέστε το 70% της ΔΗΜΑΡ.. Δεν τελειώσαμε τόσο γρήγορα με τη φυλή..

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που θα φτιάξετε το νέο κόμμα ο λαός ησύχασε. Άλλαξε ο Μανωλιός και φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς.
Θα ήθελα αν σας βγάλει στην εξουσία ο Ελληνικός ΛΑΟΣ να πληρώσετε
1ον τα φροντιστήρια και τις σπουδές των παιδιών μας.
2ον τα δάνεια
3ον τα χαράτσια
4ον τη ΔΕΗ - ΟΤΕ - ΕΥΔΑΠ - κ.λ.π.
5ον τους φόρους στα καταναλωτικά αγαθά.
6ον τα φάρμακά
7ον τους ιατρούς
και πολλά άλλα γιατί εμείς με τους μισθούς και τις συντάξεις που παίρνουμε πλέον δεν μπορούμε να πληρώσουμε τίποτε.
εσάς που δεν σας κάψανε τίποτε πιθανόν να μπορέσετε να βοηθήσετε.
Αλλιώς Η εργατιά ο μικρομεσαίος ο δημόσιος υπάλληλος ο συνταξιούχος θα οδεύσει για το τρίτο κυπαρίσσι δεξιά οδός: αγίου πετρου.
η δε νεολαία θα ξενιτευτεί και εσείς θα μείνετε με τις νέες φυλές του ισραηλ που μαζέψατε εδώ και χρόνια στην ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, που καλό θα ήταν να τις αλλάξετε και ονομασία προέλευσης.ΤΑ κόκαλα των ηρωικών προγόνων μας θα τρίζουν.θα πιάσετε και νέο σπόρο από τις νέες φυλές και θα είστε πολύσποροι (διαίτης)
εθνοσωτήρες σώστε την ΕΛΛΑΔΑ όσο είναι ακόμη καιρός γιατί αλλιώς θα έλθει το χάος η πλήρη ζούγκλα σε όλο τις το μεγαλείο ο ένας θα τρώει τον άλλο.