Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

Πολιτικοί μασκαράδες...

Απόκριες και οι πολιτικοί μας αποφάσισαν για μια ημέρα μόνο να γίνουν μασκαράδες (γιατί τις άλλες 364 είναι κάτι άλλο πολύ χειρότερο…)
Με αλφαβητική σειρά έχουμε στο πολιτικό μας καρναβάλι:
Αϊβαλιώτης Κώστας
Ντύθηκε συνταγματάρχης.
Όταν κάποιος υπηρετεί ολόκληρη τη στρατιωτική του θητεία μέσα σε μερικές μόνο ημέρες, τότε σε λίγους μήνες μπορεί εύκολα να ανέλθει και στον βαθμό του συνταγματάρχη.
Του ευχόμαστε και εις ανώτερα, να τον δούμε σύντομα και στρατηγό. Μπορεί στην επόμενη κυβέρνηση Υπουργός Εθνικής Άμυνας στη θέση του Αβραμόπουλου να είναι ο ... Καρατζαφέρης...
Ανδρουλάκης Μίμης
Ντύθηκε Μαρία Δαμανάκη. Ο αγωνιστής της αριστεράς του Σικάγο, ο μεγάλος αυτός μαρξιστής των παραθύρων του Οικονομέα και του Καμπουράκη, απέδειξε επανειλημμένως τον φιλολαϊκό μαρξισμό που τον διαποτίζει, με την υπερψήφιση του 1ου Μνημονίου, του Μεσοπροθέσμου και του 2ου Μνημονίου, κάνοντας τον Μάρξ να μαδάει τρίχα-τρίχα το μούσι του μέσα στον τάφο του, σύμφωνα με τα λόγια "μ' αγαπάει ο Μίμης, δεν μ' αγαπάει ο Μίμης".
Ντύθηκε Μαρία Δαμανάκη γιατί αποτελεί αγωνιστικό πρότυπό του, μιας και αυτή πρόλαβε να ηγηθεί και ενός αριστερού κόμματος προτού βολευτεί με τα πάντα.
Βενιζέλος Ευάγγελος και ο Λοβέρδος Ανδρέας
Ντύθηκαν Χοντρός και Λιγνός.
Η εικαστική φωτογραφία τους θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και η προεκλογική τους αφίσα στις επικείμενες εκλογές, αν βέβαια θελήσουν με ειλικρίνεια να προσεγγίσουν τον ρεαλισμό στην παρουσίαση των πολιτικών τους ικανοτήτων και χαρισμάτων.
Αν πάλι επιλέξουν τον σουρεαλισμό, τότε θα μας μιλήσουν πάλι για "νέες σελίδες", "άλλες πολιτικές" ("σοσιαλιστικές" φυσικά), "σοβαρότητες", "υπευθυνότητες" και, προπαντός, για "νέο ΠΑΣΟΚ" και για τη "(νεα) σωτηρία της χώρας"…
Δηλαδή αυτά ακριβώς που στήριζαν, υποστήριζαν, ενίσχυαν και προωθούσαν, αμφότεροι, όλο αυτό -και τον προηγούμενο καιρό- με πανθομολογούμενη την ατέρμονη επιτυχία τους στα πόστα.

Βορίδης Μάκης
Ντύθηκε οδοποιός και προσελήφθη στην εταιρία ΑΚΤΩΡ του εθνικού μας εργολάβου Γιώργου Μπόμπολα. Στον ελεύθερο χρόνο του ασκεί και τα καθήκοντα του δοτού Υπουργού Υποδομών για το καλό της εταιρείας … Έτσι, ο συνδαιτυμόνας του Γκόλουμ στηνΑθηναϊκή Λέσχη, με επικοινωνιακό αντάλλαγμα τη συμπαρουσίαση της εκπομπής "ΑΝΑΤΡΟΠΗ" του Πρετεντέρη στο MEGA και με χρόνο προβολής μεγαλύτερο και από αυτόν της αφεντικίνας "πρέσβειρας καλής θελήσεως" Μαριάννας Βαρδινογιάννη και παρά τις αφραγκίες του κράτους λόγω οικονομικής κρίσης, όχι μόνο βάλθηκε να ξεπαγώσει τα μεγάλα έργα, για να ξεσκουριάσουν οι μπουλντόζες του Μπόμπολα, αλλά αύξησε και την τιμή των διοδίων.
Γιατί εκτός από τα χαράτσια, τους επιπλέον φόρους, τις περικοπές κ.λ.π., τα υπόλοιπα λεφτά που μας μένουν, αντί να τα πετάξουμε στα σκουπίδια, καλύτερα να τα ρίξουμε στις αδηφάγες τσέπες του Γιώργου του Μπόμπολα…
Αυτοί λοιπόν, και πολλοί άλλοι, που δεν ξέρουμε ακόμα, είναι οι λόγοι που ο Μάκης Βορίδης ντύθηκε οδοποιός (με το θρυλικό τσεκούρι πάντα στο χέρι του). Γιατί, προφανώς, μόλις τελειώσει με την εξυπηρέτηση όλων τον θελημάτων του Μπόμπολα, και δεν έχει πια τι άλλο να του δώσει, θα σπεύσει προθύμως, ακόμα και σαν εργάτης, να αφιερώσει και το κορμί του ακόμα σε κάποιο από τα εργοτάξια του ΆΚΤΩΡος.
Ευχόμαστε να τον δούμε κι αυτόν κάποτε, σε ανάλογες σκηνές απείρου τσάμικου κάλλους, όπως αυτή που ακολουθεί με τον τέως υπάλληλο του Μπόμπολα, δηλαδή τον τότε υπουργό υποδομών Γιώργο Σουφλιά,  και τον Σωτήρη Χατζηγάκη.
Γεωργιάδης Άδωνις Σπυρίδων
Ντύθηκε γαλάζιο σκυλάκι. Με αυτή του την επιλογή, βέβαια, απώλεσε το γνωστό πατριωτικό του προσωνύμιο "Μπουμπούκος" και τη θέση του πήρε το "ΝουΔούκος".
Είναι, αν μη τι άλλο, αξιέπαινη αυτή η αστραπιαία μετατροπή του Άδωνη. Από δριμύς κατήγορος του Σαμαρά και της ΝΔ, προτού αλέκτωρ λαλήσει μία, έγινε πιο σαμαρικός και από τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη.
Αξίζει πολλά τελικά μια θεσούλα σε κομματικό μαντρί για να γίνεται κάποιος  τόσο πιστό σκυλάκι σε χρόνο dt. Το κατάλληλο κόκκαλο να κρατάς μόνο και σου κάνει ο Άδωνις ότι τουμπίτσα θέλεις.
Ακολουθεί ο Μπουμπούκος σε αντιπαράθεση με τον ΝουΔούκο.
Διαμαντοπούλου Άννα 
Ντύθηκε  κακιά μάγισσα.
Η Υπουργός Φωτοτυπίας και CD βρίσκει τον εαυτό της μέσα στο κοστούμι της κακιάς μάγισσας που έτρωγε τα παιδιά, από το παραμύθι των αδελφών Γκριμ "Χένσελ και Γκρέτελ". Μόνο που η μάγισσα του παραμυθιού τουλάχιστον τα τάιζε πρώτα προτού τα φάει, ενώ τα παιδιά της Διαμαντοπούλου λιποθυμάνε από την πείνα στα προαύλια των σχολείων, εξαιτίας των μέτρων που αυτή και η κυβέρνησή της ψήφισε.
Καρατζαφέρης Γιώργος
Ντύθηκει Ιωσήφ Στάλιν. Μόνο κομμουνιστής θα μπορούσε να ντυθεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε αυτές τις απόκριες μετά την νέα και γιγαντιαίων διαστάσεων "αντιμνημονιακή" κωλοτούμπα που φιλοτέχνησε. Διότι, σύμφωνα με τα προ μερικών μηνών λεγόμενά του, η αντιμνημονιακή πολιτική ήταν πολιτική κομμουνιστική και όσοι αντιδρούσαν στο μνημόνιο ήτο κομμουνισταί.
Ο μόνος κομμουνιστής όμως που θα του ταίριαζε είναι ο Ιωσήφ Στάλιν, και αυτό λόγω των δημοκρατικών απόψεων από τις οποίες εμφορείται.
Το "αντιμνημονιακή" το βάζω σε εισαγωγικά γιατί κανείς δεν είδε τον Καρατζαφέρη στην ψηφοφορία να ψηφίζει "όχι" σε αυτά που δήθεν διαφωνεί. Αυτό που έκανε ήταν να αποχωρήσει από την ψηφοφορία, γιατί σίγουρα δεν ήθελε διακινδυνεύσει την υπερψήφιση του Μνημονίου με τα 13 "όχι" του κόμματός του. Έτσι είχε με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια. Και το μνημόνιο ψηφίστηκε, και "αντιμνημονιακός πατριώτης" έγινε. Πράγμα που ίσως σώσει κανένα ψηφαλάκι και καταφέρει να παραμείνει στη βουλή και του χρόνου, μετά τη δημοσκοπική κατρακύλα που εισέπραξε. Δόξα τω θεώ, ανερμάτιστα ζωντόβολα υπάρχουν αρκετά στο εκλογικό σώμα που πείθονται από το "μείγμα πολιτικής" του Καρατζαφέρη.

ΥΓ: Στην φωτογραφία, τον "Ιωσήφ" κρατάει αγκαζέ ο Κυριάκος Βελόπουλος, που ντύθηκε καθυστερημένος μπολσεβίκος. Πάντα ήταν μπολσεβίκος άλλωστε, αφού ακόμα και πριν γίνει το Λά.Ο.Σ. αντιμνημονιακό κόμμα, αυτός πουλούσε από παρακμιακά κανάλια τα αντικαπιταλιστικά βιβλία του, που προτείνουν τρόπους για να σωθεί ο κόσμος από την κρίση.
Κουβέλης Φώτης
Ντύθηκε Ανδρέας Παπανδρέου. Εμφανώς απογοητευμένος, ο σύντροφος Φώτης, από την πορεία και τη δυσμενή κατάληξη του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να πάρει την τύχη του Κινήματος στα χέρια του, επανιδρύοντάς το με την σοσιαλδημοκρατική ΔΗΜ.ΑΡ..
Βέβαια, αν και συμμετέχει στο πάρτυ μασκέ του Μνημονίου, δεν μπορούμε να προσάψουμε ακόμα, σ' αυτόν και στον κύριο που ακολουθεί, τον χαρακτηρισμό του φιλομνημονιακού, γιατί το νεοσύστατο κόμμα του δεν ωρίμασε ακόμα όσο θα έπρεπε για να ανέβει σε αυτό το αξίωμα -αν και φαινόταν πως επιθυμούσε πάρα πολύ να συμμετέχει στην συγκυβέρνηση "σωτηρίας".
Το μέλλον πάντως προβλέπεται λαμπρό και αισιόδοξο, μιας και βαδίζει σταθερά, και κρατώντας το MEGA αγκαζέ, επάνω στα χνάρια του αειμνήστου Ανδρέα Παπανδρέου.
Μόλις ολοκληρωθεί η, ήδη εν εξελίξει, μετακόμιση και του τελευταίου πρασινοφρουρού από το ΠΑΣΟΚ στην ΔΗΜ.ΑΡ., θα ανατείλει ξανά ο ήλιος με το νταούλι και με το ζουρνά.
Μπακογιάννη Ντόρα
Ντύθηκε Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ένας πολιτικός χώρος από τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς φεύγει ήταν πάντα ο παράδεισος για την Ντόρα.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε δημιουργήσει έναν τέτοιο χώρο. Η Ντόρα όμως έμελλε να ζήσει τον εφιάλτη. Ήτοι, τον χώρο όπου φεύγει αυτή και ο Αντώνης μένει.
Επέλεξε το αποκριάτικο κοστούμι του πατέρα της για να ζήσει για λίγο, έστω και εικονικά, το πολυπόθητο όνειρο.
Πληροφορίες αναφέρουν, πως τις τελευταίες μέρες στην οικογένεια της Ντόρας Μπακογιάννη έχει ξεσπάσει κρίση, διότι ο σύζυγος δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο πια, όταν ξυπνάει, να βλέπει τη γυναίκα  στο πλευρό του ντυμένη Μητσοτάκη.

Πάγκαλος Θόδωρος
Ντύθηκε έφηβος πυτζαμωτός χορευτής. Η επιλογή αυτή για τον Αντιπρόεδρο της καρδιάς μας δεν περιέχει καμιά απολύτως λογική εξήγηση. Όπως ακριβώς, δηλαδή, δεν μπορούν να εξεταστούν με τη βοήθεια κανενός ίχνους λογικής και όλες εκείνες οι προκλητικές μπαρούφες που ξεστομίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί.
Παπανδρέου Γιώργος
Ντύθηκε Τσακ Νόρρις. Γιατί μόνο ένας Τσακ Νόρρις θα μπορούσε να διαλύσει μια ολόκληρη χώρα και ένα μεγάλο κόμμα μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Αλλά και γιατί μόνο ένας Τσακ Νόρρις θα είχε τις ικανότητες να την γλυτώσει (πηδώντας φερ' ειπείν από ταράτσες για να πιάσει σκάλες ελικοπτέρων), όταν έρθει εκείνη η στιγμή που ο κόσμος πάρει το πράγμα στα χέρια του. Τα έχει υπολογίσει όλα αυτά εδώ και πολύ καιρό, γι αυτό και γυμνάζεται τόσο συστηματικά όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, ακόμα και κατά τη διάρκεια πτήσεων προς την Κίνα (τότε στον ρόλο του ΥΠ.ΕΞ).

ΥΓ.: Ένα από τα όπλα που κρατάει, είναι εκείνο που είχε στο τραπέζι όταν διαπραγματευόταν με τους κερδοσκόπους για την τύχη της χώρας. 
Παραρήγα Αλέκα 
Καθόλου φαντασία αυτή γυναίκα, εντελώς προβλέψιμη ντύθηκε Στάλιν.
Ταυτόχρονα καταγγέλλει τον διεθνή ιμπεριαλισμό, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο που συμμαχώντας με την την πλουτοκρατία οργανώνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις για να αποπροσανατολίσουν το λαϊκό κίνημα και να προβοκάρουν τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Σαμαράς Αντώνης
Ντύθηκε Μπομπ Σφουγγαράκης .
(στο κοστούμι του Πάτρικ του Αστερία βρίσκεται η αστεία φιγούρα του εκπρόσωπου τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, δηλαδή του τέως υποβολέα -επί 7 έτη- της Έλλης Στάη)
Γιατί ο Τρελαντώνης (δείτε πως χειροκροτούν Άδωνις και Βορίδης) ντύθηκε Μπομπ Σφουγγαράκης;
Μα γιατί ένα απλό σφουγγάρι δεν φτάνει για να σβήσει τόσο αποτελεσματικά όλο εκείνο, επαναστατικό αντιμνημονιακό προφίλ που πουλούσε στον κόσμο επί σειρά 2 ετών. Πρέπει να είσαι ολόκληρος ένα σφουγγάρι για να το καταφέρεις αυτό.
Και αφού έκανε άπαντες αντιμνημονιακούς και επαναστάτες, τα στελέχη του -εκδιωχθέντα και μη- και τους οπαδούς του, και έδιωξε τη Ντόρα επειδή ήταν μνημονιακιά, αποφάσισε τελικά να βγάλει το κοστούμι αμφίεσης του επαναστάτη, γιατί σκέφτηκε πως για να γίνει κυβέρνηση θα τον συνέφερε περισσότερο να εισπράξει τα χειροκρότηματα των Γκόλλουμ, του Αρτέμη και των μεγαλοκοπελιών(από τους μονοπύθμενους εθνικούς οικολόγους) και άλλων εθνικών μεγαλοεργολάβων. 
Τσίπρας Αλέξης
Ντύθηκε Λούκυ Λουκ. Το ρόλο των Ντάλτον έχουν αναλάβει οι κουκουλοφόροι οι μπαχαλάκηδες και άλλα ταραχοποιά στοιχεία. Στη θέση του Ραν Ταν Πλαν ο γνωστός ... λουκάνικος των διαδηλώσεων. 

Ψυχάρης Σταύρος
Ντύθηκε Γκόλουμ. Ο μέγας μάγιστρος στη στοά της διαπλοκής. Εις εκ των μεγάλων βαρόνων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των συμφωνιών κάτω από το τραπέζι.  Ο εν κρυπτώ και παραβύστω καυχώμενος, ότι με τις φυλλάδες και το megaλοκάναλό του ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, μπαίνει γάντι στο κουστούμι του παράφρονος Γκόλουμ, μιας και τον βλέπουμε τον τελευταίο καιρό, με τη μορφή λειψάνου σε αποσύνθεση, να τρέχει ημίτρελος μέσα στους βούρκους και τις κίτρινες λασπουριές των εντύπων του, ενώ παράλληλα, στο γέρικο χέρι του κρατάει και ένα δαχτυλίδι, που δεν ξέρει σε ποιόν να πρωτοχαρίσει για να σώσει τον οικονομικά καταρρέοντα οίκο της καταχρεωμένης ΔΟΛιας επιχείρησής του, κυρίως μετά το φιάσκο με το δάνειο των 10 εκατομμυρίων που δεν έλαβε εξαιτίας του Γιωργάκη -πράγμα που αποκάλυψε και πολλά για το μέγεθος της διαπλοκής του με τους κυβερνώντες.
Να χαρίσει το δαχτυλίδι στον Σαμαρά, που θα κάνει και βουλευτή τον γιόκα του;
Να το χαρίσει στον Βενιζέλο, το ισόβια αγαπημένο παιδί της μεγαλοβαρονίας;
Ή να το δίνει μία στον έναν και μία στον άλλον για πολύπλευρη αλληλοεξυπηρέτηση;
Όπως και να 'χει, όσο και να σάλεψε, αρχίζει πλέον και ο ίδιος να καταλαβαίνει ότι η λάμψη και η επιρροή του δαχτυλιδιού άρχισε πια να χάνεται, κάπου εκεί στον πάτο μαζί με τα ποσοστά του δικομματισμού που τόσο αγάπησε, υπηρέτησε και υπηρετήθηκε από αυτόν, σε όλη του την καριέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: