Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήθηκε από το Π.Σ. ο Παναγιωτακόπουλος

Την παραίτησή του από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπέβαλε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος με τρισέλιδη επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Παπανδρέου.
«Νιώθω απογοητευμένος, νιώθω και προδομένος. Απογοητευμένος γιατί ειδικά το τελευταίο διάστημα διαπίστωσα ότι κάθε έννοια συντροφικότητας έχει χαθεί. Το μόνο που υπάρχει είναι οι προσωπικοί υπολογισμοί πολλών στελεχών για την "επόμενη ημέρα"», υποστηρίζει ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος τονίζει χαρακτηριστικά:
«Προδομένος γιατί με τις λανθασμένες πολιτικές καταφέρατε να μετατρέψετε την ελπίδα σε οργή, το δυνατό ΠΑΣΟΚ σε ένα συνασπισμό απαξιωμένων στελεχών, τις ιδέες μας και τις αρχές σε κουρελόχαρτα της ιστορίας, τα όργανα μας σε διακοσμητικά στοιχεία ενός ανύπαρκτου πολιτικού υποκειμένου».

Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος ασκεί κριτική για την «αδιέξοδη ακολουθούμενη πολιτική», υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση μετατράπηκε σε μια πολιτική Βαβέλ χωρίς συνοχή, χωρίς συναντίληψη, χωρίς σχέδιο, χωρίς στρατηγική» και επισημαίνει ότι «μέσα σε αυτό το κλίμα της αναποτελεσματικότητας, της κομματικής διάλυσης και της επικράτησης προσωπικών στρατηγικών ήρθαν τα γεγονότα του Ιουνίου, που σηματοδότησαν την οριστική απαξίωση του ΠΑΣΟΚ. Η επιλογή της παραίτησης κάτω από τον ωμό εκβιασμό μερίδας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας οδήγησαν, παραβιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας, στην κυβέρνηση Παπαδήμου με τη συμμετοχή της ακροδεξιάς».
«Η ακυβερνησία», συνεχίζει, «απέκτησε ονοματεπώνυμο. Οι αγορές είχαν πλέον τον εκπρόσωπο τους στη θέση ευθύνης του πρωθυπουργού στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας. Η νέα δανειακή σύμβαση αποτελεί την ταφόπλακα κάθε ελπίδας του ελληνικού λαού καθώς πέρα και έξω από τα εκβιαστικά διλήμματα που τέθηκαν αυτές τις ημέρες, είναι σίγουρο ότι αυτές οι πολιτικές δεν μπορούν να δώσουν καμία λύση απλά να παρατείνουν το μαρτύριο των πολιτών αυτής της χώρας».
Ο κ. Παναγιωτακόπουλος δηλώνει ότι θα συνεχίσει ως απλό μέλος του κινήματος να δίνει τον αγώνα του «μαζί με όσους συντρόφους και συντρόφισσες έχουν ακόμη κουράγιο και υπομονή, για να ανατρέψουμε αυτή την πορεία προς το χάος. Η χώρα υποφέρει και απαιτεί δημοκρατική και προοδευτική διέξοδο, που αυτό το ΠΑΣΟΚ, με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν μπορεί να δώσει» υπογραμμίζει και καταλήγει:
«Πρέπει να το αλλάξουμε. Πρέπει να συναντήσουμε και πάλι τις ρίζες μας, ειδικά σήμερα που οι έννοιες της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρες. Θα σταθώ απέναντι στην προσπάθεια συντηρητικής μετάλλαξης του κινήματος αλλά και στις προσωπικές στρατηγικές ανθρώπων που χωρίς να έχουν συνείδηση της παράταξης αναζητούν καταφύγιο από τη λαϊκή και κομματική οργή»

Δεν υπάρχουν σχόλια: