Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ΤΕΙ Μεσολογγίου

Μήνυμα Παναιτωλοακαρνανικής ενότητας και αγώνα, έστειλαν από την κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων του Νομού.
Στο αγωνιστικό κάλεσμα του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη – ο οποίος μαζί με το Φώτη Τσιφοπανόπουλο και τη Γιώτα Μούτσιου Νικολοπούλου, διανύουν την πέμπτη ημέρα απεργίας πείνας - ανταποκρίθηκαν οι Δήμαρχοι Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός και Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, αποδεικνύοντας εμπράκτως πως δεν έχουν βάση οι απόπειρες διάσπασης του κοινού μετώπου ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» που καταργεί το ΤΕΙ Μεσολογγίου και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας. Το σχέδιο «Αθηνά» καταδίκασαν στην τοποθέτηση τους, ο Περιφερειάρχης Αποστόλης Κατσιφάρας και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παπαναστασίου, ενώ ο Πρύτανης του ΤΕΙ Μεσολογγίου Βαγγέλης Πολίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει το ΤΕΙ Μεσολογγίου για να παραμείνει αυτόνομο.
Το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδωσαν, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμάς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου, Γιώργος Βαρεμένος και Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νιας Βασίλης Αντωνόπουλος, ο πρώην Υπουργός Χρίστος Βερελής, καθώς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι από τους δήμους Ναύπακτου, Αγρινίου και Μεσολογγίου.
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε κατά την τοποθέτηση του:  «Οι μέρες που ακολουθούν είναι οι πιο κρίσιμες αυτών των σαρανταπέντε ημερών αγώνα. Σας καλώ να αγνοήσετε τις φήμες περί δήθεν ευνοϊκής αντιμετώπισης των αιτημάτων του Μεσολογγίου, καθώς προσπαθούν από τη μία να μας αποπροσανατολίσουν και από την άλλη να μας διασπάσουν. Ας λάβουν το μήνυμα όλοι αυτοί που επιμένουν να μας αγνοούν και να μας υποτιμούν, ότι δεν θα τους περάσει και αν χρειαστεί θα μας βρουν όλους μαζί, ενωμένους, απέναντι τους όπου και όποτε χρειαστεί.
Μετά τις ομιλίες, ακολούθησε πορεία προς την Πύλη, όπου οι διαδηλωτές σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το Τείχος των Ελευθέρων Πολιορκημένων στέλνοντας ξανά μήνυμα ενότητας και αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: