Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ισόβιος αποκλεισμός Κατίδη από τις Εθνικές για το ναζιστικό χαιρετισμό! Σκληρή ανακοίνωση από Original 21

Στην απόφαση να αποκλείσει τον Γιώργο Κατίδη από όλες τις Εθνικές ομάδες προχώρησε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μετά το ναζιστικό χαιρετισμό στο χθεσινό ματς της ΑΕΚ με τη Βέροια.
Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας αντέδρασαν άμεσα στην κίνηση του Κατίδη και είναι οι πρώτοι που τιμωρούν τον ποδοσφαιριστή καθώς θέλουν να δείξουν και προς τα έξω πως δεν πρόκειται να αφήσει ατιμώρητες τέτοιες κινήσεις στο μέλλον.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ βρισκόταν σε επικοινωνία από χθες το βράδυ, προκειμένου να αποφασίσουν ποια θα είναι η τιμωρία για τον Γιώργο Κατίδη και τελικά προχώρησαν στον ισόβιο αποκλεισμό του παίκτη από όλα τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα και χαρακτηριστικό είναι πως η απόφαση ήταν ομόφωνη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
"Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Κυριακή 16 Μαρτίου 2013, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη στον αγώνα ΑΕΚ-Βέροια και αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα ομόφωνα αποφάσισε:
Η ενέργεια του ποδοσφαιριστή να χαιρετίσει ναζιστικά τους θεατές του αγώνα προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα, προσβάλλει βαρύτατα όλα τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και τραυματίζει τον βαθιά ειρηνικό και ανθρώπινο χαρακτήρα του ποδοσφαίρου. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά.
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αποφασίζει τον ισόβιο αποκλεισμό του Γιώργου Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προέβλεψε ανάλογα φαινόμενα και έχει ήδη περιλάβει στον τύπο συμβολαίου, που οι ποδοσφαιριστές υπογράφουν με τις ομάδες, αντίστοιχες απαγορεύσεις.
Η Ε.Π.Ο. είναι, επίσης, βέβαιη, πως τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα θα παρέμβουν αποφασιστικά και θα επιβάλλουν τις προβλεπόμενες στον Πειθαρχικό Κώδικα, για το παράπτωμα, ποινές, οι οποίες είναι από τις βαρύτερες στο ποδόσφαιρο και αποτελούν αντιγραφή των ποινών, που η FIFA έχει θεσμοθετήσει για ανάλογες περιπτώσεις.
Τέλος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα λάβει όλα τα πρόσφορα μέτρα για να διαφυλάξει τον ειρηνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου, και να προωθήσει τις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και του σεβασμού που αυτό πρεσβεύει".
Αβέβαιο το μέλλον του στην ΑΕΚ
Εξαιρετικά αβέβαιο, επίσης, είναι το μέλλον του παίκτηστην ΑΕΚ, καθώς κλήθηκε σε απολογία από την ΠΑΕ για το ναζιστικό χαιρετισμό του στο ματς με τη Βέροια.
Την ώρα που ο παίκτης βρίσκεται με άδεια στην Ιταλία, η θέση του στο κιτρινόμαυρο ρόστερ είναι, πλέον, εξαιρετικά επισφαλής. Λόγω του τριημέρου, η κλήση θα κοινοποιηθεί στον 20χρονο το αργότερο μέχρι την Τρίτη.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΕΚ αναφέρει: «Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΕΚ την Τρίτη 19 Μαρτίου, καλεί σε απολογία τον ποδοσφαιριστή της ομάδας Γιώργο Κατίδη. Ακολούθως το Δ.Σ θα συνεδριάσει ώστε να αποφασιστεί το μέλλον του ποδοσφαιριστή».
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής φέρεται να εξασφάλισε ήδη άδεια από την ομάδα και να ταξίδεψε στην Ιταλία, για να ηρεμήσει. Με την υπόθεση αναμένεται να ασχοληθεί και η Σούπερ Λίγκα στο διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης.
Την ίδια ώρα, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος φιλάθλων της ΑΕΚ, ORIGINAL με ανακοίνωσή του εξαπολύει δριμεία επίθεση στον Γιώργο Κατίδη για τον πανηγυρισμό του που παρέπεμπε σε φασιστικό χαιρετισμό και απαιτεί από τη διοίκηση της Ένωσης να εκδιωχθεί άμεσα ο παίκτης, χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις.
Ο φασιστικός χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη εξόργισε την Original 21 που δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις του ποδοσφαιριστή και με ανακοίνωσή της απαιτεί από τη διοίκηση της ΠΑΕ να τον τελειώσει από την ΑΕΚ.
Αναλυτικά η σκληρή ανακοίνωση:
«Το ότι ήσουν απλά ένας γελοίος επιδειξίας με φράντζα, ζωγραφιές στο σώμα του και ανωριμότητα κατώτερης και των πιστεύω του, το παραβλέπαμε... και σε καλή μας θέληση το συγχωρούσαμε...
Το να χαιρετάς φασιστικά... ΡΕ ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΞΕΦΤΙΛΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας, της ίδιας μας της ιστορίας... της προσφυγιάς και των αντιφασιστικών μας αξιών!
Είσαι λίγος και σαν παίχτης και σαν άνθρωπος τελικά!
Πλέον είσαι ανεπιθύμητος και καταζητούμενος ανάμεσά μας!
Τα δάκρυά σου δεν μας πείθουν... οι δικαιολογίες σου το ίδιο!
Οι γερμανοτσολιάδες, οι νενέκοι και οι προσκυνημένοι, όσοι δηλαδή πριν από εσένα χαιρετούσαν με τον ίδιο τρόπο, είχαν και αυτοί δικαιολογίες. Η ιστορία δεν τους ξεχνά !
ΕΜΕΙΣ , Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ , ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ !
Σφοδρές αντιδράσεις στην αθλητική οικογένεια
Ο ναζιστικός χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη μετά το γκολ που πέτυχε στον αγώνα της ΑΕΚ με τη Βέροια προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και από τους ανθρώπους του ελληνικού αθλητισμού.
Ο άσος της Μονακό και της Εθνικής, Γιώργος Τζαβέλλας, έγραψε στο twitter: "Κάποιος να σταματήσει αυτό το παιδάκι. Α, ρε Ελλαδίτσα. Κρίμα για τους αγώνες των προγόνων μας. Κρίμα!".
Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας Μανώλης Παπαμακάριος πήρε θέση με ένα tweet: "Μούντζα Σαλπιγγίδη 6 αγωνιστικές. Χαιρετισμός ναζί Κατίδη πόσο; Ρε τι άλλο θα δουν τα μάτια μας".
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος είπε: "Τουλάχιστον στο χαιρετισμό δεν φοράει τη φανέλα να μείνει λεκές στην ιστορία..."
Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής
Ανακοίνωση για τον πανηγυρισμό του Γιώργου Κατίδη εξέδωσε και η Χρυσή Αυγή, ωστόσο στη συνέχεια την «κατέβασε» από την επίσημη ιστοσελίδα της!
Αναλυτικά όσα ανέφερε:«Ο νεαρός διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Γιώργος Κατίδης πέτυχε σήμερα το νικητήριο γκολ για την ομάδα του. Κατά τον πανηγυρισμό του για την επίτευξη του τέρματος χαιρέτισε Εθνικιστικά προς τους φιλάθλους της ομάδας, γεγονός που προκάλεσε εντύπωση στους δημοσιογράφους που άρχισαν ήδη να μιλούν για ρατσιστικές προκλήσεις και άλλα διάφορα… Ο ίδιος εξήγησε πως το έκανε για να ξεσηκώσει τον κόσμο. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Όσον αφορά τον πανηγυρισμό μου, είχαμε μια συνομιλία με τους συμπαίκτες μου και θέλαμε να σηκώσουμε τον κόσμο όρθιο. Για αυτό επέλεξα τη συγκεκριμένη κίνηση που έχουμε δει όλοι από τη Χρυσή Αυγή».
 »Για την ιστορία επαναλαμβάνουμε πως ο συγκεκριμένος χαιρετισμός είναι ο Ελληνικός χαιρετισμός που είχε καθιερώσει επισήμως το εθνικό καθεστώς του Ιωάννου Μεταξά, το οποίο είπε ΟΧΙ στους ξένους εισβολείς και τους πολέμησε στην Πίνδο και την Μακεδονία το 1940-41. Έτσι ακριβώς χαιρετούσαν τότε οι Έλληνες πατριώτες που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία της Πατρίδας μας και χρησιμοποιείται από τους Εθνικιστές ανά την υφήλιο. Μπορούμε, λοιπόν, να συμφωνήσουμε με τον νεαρό διεθνή ποδοσφαιριστή πως όντως είναι ένας χαιρετισμός εθνικής αφύπνισης που ξεσηκώνει τα πλήθη».
Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ
Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι: «Την ημέρα που στη Θεσσαλονίκη τιμήθηκε η μνήμη χιλιάδων Εβραίων που οδηγήθηκαν από του ναζιστές στα κρεματόρια του Άουσβιτς, στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ένας Θεσσαλονικιός, στον αγώνα ΑΕΚ - Βέροια ο Γιώργος Κατίδης χαιρέτησε ναζιστικά. Μάλλον ο κύριος Κατίδης δεν γνωρίζει ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα προσφύγων, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το ρατσισμό και τον φασισμό. Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και των αρμοδίων οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το δηλητήριο του ναζισμού δεν πρέπει να μολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο». 
Aνακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
«Κάθε ναζιστική, ρατσιστική και μισαλλόδοξη συμπεριφορά, εντός ή εκτός γηπέδων είναι κατάπτυστη, καταδικαστέα και χωρίς ίχνος ανοχής. Πολύ δε περισσότερο όταν προσβάλλει μια ολόκληρη χώρα κι ένα προσφυγικό σωματείο όπως η ΑΕΚ, με τα εκατομμύρια δημοκρατικών οπαδών, που δίδαξε την αλληλεγγύη δίνοντας ακόμα και ποδοσφαιρικό αγώνα εν μέσω Νατοϊκών βομβαρδισμών στο Βελιγράδι. Βέβαια, αντί να μιλάμε συνεχώς για τα αυτονόητα, σήμερα επείγει να αφυπνίσουμε τις δημοκρατικές και αντιφασιστικές αντιστάσεις σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, να αποκτήσουμε ένα παιδαγωγικό σύστημα που θα διδάσκει στη νέα γενιά τις μεγάλες πανανθρώπινες αξίες που απειλούνται από τον σύγχρονο φασισμό. Αυτή η ανάγκη υπάρχει και στον αθλητισμό, όπου αυτά τα φαινόμενα βρίσκουν ολοένα και συχνότερα γόνιμο έδαφος. Η πολιτεία έχει απεμπολήσει την υποχρέωσή της για διαπαιδαγώγηση πολύπλευρα ανεπτυγμένων προσωπικοτήτων και δημοκρατικών αθλητών και το έργο έχουν αναλάβει οι κερδοσκόποι και οι μάνατζερ που διδάσκουν το κυνήγι του εύκολου πλουτισμού. Αλλά αναρωτιόμαστε, μπορεί να σταθεί επάξια σε αυτό το ύψιστο καθήκον της πολιτείας, ένας καθ’ ύλην αρμόδιος για τον αθλητισμό υφυπουργός, που μόλις πριν δυο μέρες, ψήφισε ενάντια στην άρση βουλευτικής ασυλίας του κατηγορούμενου εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής… ‘εκ παραδρομής’;».
Ανακοίνωση του ΚΚΕ
«Η συμπεριφορά του παίκτη της ΑΕΚ και ο ναζιστικός του χαιρετισμός προκαλεί όλους τους φιλάθλους και τον ελληνικό λαό. Προσβάλλει τη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του ναζισμού, των αθλητών που και στη χώρα μας πολέμησαν το ναζισμό, στήθηκαν ακόμη και μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα.
Είναι σημαντικό ότι η ενέργεια αυτή καταδικάστηκε από τους παίκτες της ομάδας, από τους συναδέλφους τους σε όλο το φάσμα του αθλητισμού και πάνω από όλα αποδοκιμάστηκε μαζικά από τους φιλάθλους της ΑΕΚ και των άλλων ομάδων.
Οι φίλοι της ΑΕΚ, με τις ιστορικές μνήμες της προσφυγιάς και του ξεριζωμού, αλλά και όλοι οι φίλαθλοι, πρέπει να απομονώσουν και να αποβάλουν τα φασιστικά παράσιτα, που δρουν και χρησιμοποιούν το σάπιο αθλητισμό των μεγαλοεπιχειρηματιών και τις ομάδες, προκειμένου να χύσουν το ναζιστικό τους δηλητήριο»
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: