Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Ώρα αποφάσεων για το ΠΑΣΟΚ

Με την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου ξεκίνησαν στις 3.30 οι εργασίες του κρίσιμου Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα περισσότερα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ προσανατολίζονται να εγκρίνουν την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο εκπλήξεων. Ο κ. Παπανδρέου την Παρασκευή  στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου πρότεινε εκλογή προέδρου από τη βάση του κόμματος, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του PSI και πριν από τις εθνικές εκλογές. Λίγο πριν τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε διαφωνήσει με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για το χρόνο των εσωκομματικών εκλογών. Ο κ. Βενιζέλος από την πλευρά του θεωρεί πως η εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση θα πρέπει να γίνει άμεσα.
Την πρόταση Παπανδρέου είχαν εισηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες και μέλη της ομάδας των «μεταρρυθμιστών». Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, η κα Άννα Διαμαντοπούλου και ο κ. Γιάννης Ραγκούσης βρίσκονται στο πνεύμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Έτσι διαμορφώνονται στο Εθνικό Συμβούλιο εκείνες οι συνθήκες που επιτρέπουν την έγκριση της πρότασης του κ. Παπανδρέου.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και των βουλευτών που τον στηρίζουν, οι οποίοι εχθές, από τη θέση των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: