Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Προφυλάκιση Παπαγεωργόπουλου και Ζορπίδη ζήτησε ο εισαγγελέας εφετών!

Μετά την εξάρθρωση από την αστυνομία τεσσάρων εγκληματικών ομάδων και νέα «βόμβα» ετοιμάζεται να σκάσει στη Θεσσαλονίκη, καθώς, ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο ο πρώην δήμαρχος της πόλης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, αλλά και ο πρώην αντιδήμαρχος Μιχάλης Ζορπίδης να οδηγηθούν στη φυλακή!
Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας εφετών, αφού διάβασε τη δικογραφία για την υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων στο δήμο Θεσσαλονίκης, ζήτησε την προφυλάκιση των κ.κ. Παπαγεωργόπουλου και Ζορπίδη, καθώς και ενός πρώην υπαλλήλου του δήμου.

Το θέμα πλέον έχει παραπεμφθεί στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο είναι και αυτό που θα αποφασίσει για το αν θα δεχτεί την εισήγηση του εισαγγελέα.
Υπενθυμίζεται, ότι ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λ. Τσόγκας, είχε ζητήσει την ποινική δίωξη του τέως δημάρχου για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Διώξεις είχαν ασκηθεί και κατά του τότε γραμματέα του δήμου, Μ. Λεμούσια, κατά του πρώην αντιδημάρχου, Μ. Ζορπίδη και ενός πρώην υπαλλήλου του δήμου.
Στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, που διατηρούσαν από κοινού με συγγενικά πρόσωπα, εντοπίστηκαν υπέρογκα ποσά που δεν δικαιολογούνταν από την επαγγελματική τους δραστηριότητα, για τη δεκαετία 1998-2008.
Σε τραπεζικούς λογαριασμούς του τέως δημάρχου βρέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 1.000.040 ευρώ, ενώ τα ποσά στους λογαριασμούς του Μ. Ζορπίδη και του Μ. Λεμούσια είναι αντιστοίχως 6 εκατ. και 870.000 ευρώ και σε ό,τι αφορά τον ανώτερο υπάλληλο του δήμου βρέθηκε κατατεθειμένο σε τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 160.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: