Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Η νύχτα βγάζει επίσκοπο και η αυγή μητροπολίτη στο Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Μεσολόγγι η διαδικασία εκλογής  νέου προέδρου στο Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας. Πρόεδρος εκλέχτηκε ο εκπρόσωπος του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ  Πάνος Παπαδόπουλος.
Η εκλογή αυτή αποτελεί συντριπτική ήττα τόσο για το δήμαρχο Μεσολογγίου, ο οποίος είχε ανακοινώσει στη δημοτική του ομάδα ότι πρόεδρος θα εκλεγεί ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Κιτάγιας, όσο και για τον Υφυπουργό Θάνο Μωραΐτη που υποστήριξε την ίδια υποψηφιότητα.
Αποτελεί επίσης κόλαφο και για τους δύο άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του νομού, που είχαν συνταχθεί  υπέρ της εκλογής  του μέλους της «ακέφαλης» Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστα Καλιαμπάκου.
Ενώ το ΠΑΣΟΚ καταρρέει σε όλη τη χώρα, κάποιοι νομίζουν ότι μπορούνε ακόμα να διορίζουν τους «κηπουρούς» τους σε έμμισθες θέσεις.
Και μπορεί οι δύο αποτυχόντες να μην είναι ακριβώς «κηπουροί» (για να μην τους αδικούμε), αλλά δεν τους βαραίνουν και τα πολλά πτυχία (που κι αυτά από μόνα τους δεν είναι πάντοτε αρκετά).
Όσο για το νέο πρόεδρο- που του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του -δεν προέρχεται και αυτός από «παρθενογέννηση», παιδί της κομματικής καμαρίλας είναι όπως ήταν και όλοι οι προηγούμενοι.
Απλά η συγκυρία του έδωσε τη δυνατότητα να εκλεγεί και θα κριθεί κι αυτός σύμφωνα με τα αποτελέσματα της λειτουργίας του. Γιατί εύκολα κάνεις αντιπολίτευση, χωρίς να είσαι στην εξουσία και αυτό το γνωρίζουν καλά οι συριζαίοι, αλλά οι πράξεις της εξουσίας είναι εκείνες που δείχνουν τις  πραγματικές προθέσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια: