Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Ακίνητα στο Δημόσιο νοίκιαζε ο φερόμενος ως εγκέφαλος του τοκογλυφικού κυκλώματος

Κλικ για μεγέθυνση
Ο Μάρκος Καραμπέρης, γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και θεωρείται ο εγκέφαλος του περιβόητου κυκλώματος τοκογλύφων που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο επιχειρησιακός διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαχατζής.
Φαίνεται όμως ότι ο Καραμπέρης δεν είχε καταφέρει να "συνεργάζεται" μόνο με εφοριακούς αλλά και να μισθώνει ακίνητα στο Δημόσιο έναντι υψηλών ενοικίων.

Σήμερα, σε ακίνητα της "Καραμπέρη Ακίνητα ΑΕ" στεγάζονται:
α) το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης. Για τα ενοίκα του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου το ελληνικό Δημόσιο κατέβαλε 60.832 ευρώ, δηλαδή 20.277 ευρώ για κάθε μήνα.
Πρόκειται για το κτήριο του εμπορικού κέντρου «Πλατεία». Στο υπόγειο της ίδιας οικοδομής βρίσκεται το ιερό parking της Μονής Φιλοθέου όπου είχε στηθεί «Ιερή» μπίζνα, η οποία αποφέρει τεράστια κέρδη σε «άγνωστους» επιτήδειους αλλά μεγάλες φορολογικές απώλειες στο ελληνικό δημόσιο. (Δείτε στο εδώ το ρεπορτάζ της εφημερίδας Μακεδονία)
β) Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης. Η μίσθωση του ακινήτου ξεκίνησε το 2004 και το ελληνικό Δημόσιο κατέβαλε πρόσφατα 32.700 ευρώ για ενοίκια 3 μηνών.
Προσωπικά, δεν γνωρίζω αν το ύψος των ενοικίων ανταποκρίνεται στην αξία των μισθωμένων ακινήτων, όπως δεν γνωρίζω αν υπήρχαν φθηνότερα στην αγορά για να εξυπηρετήσουν της ανάγκες των συγκεκριμένων δημοσίων υπηρεσιών. Σίγουρα πάντως μου κάνει εντύπωση ότι η λειτουργία του ΔΕΚ Θεσσαλονίκης απαιτεί εγκαταστάσεις των οποίων η μίσθωση κοστίζει 20.000 ευρώ το μήνα.
Από εκεί και πέρα, ελπίζω να βρεθούν πιο ειδικοί από μένα για να διαγνώσουν αν οι συμβάσεις αυτές είναι συμφέρουσες για το Ελληνικό Δημόσιο όπως κι αν ο Καραμπέρης αξιοποίησε τις γνωριμίες του για να "πείσει" τους αρμόδιους να μισθώσουν ή να συνεχίσουν να μισθώνουν τα ακίνητα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: