Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Αλκυονίδες ημέρες εθελοντικής εργασίας και στην Κλείσοβα

Στα πλαίσια της διαχείρισης και της προστασίας του περιβάλλοντος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 11:00 πμ διοργανώνεται μία εθελοντική δράση  στην Κλείσοβα, στην οποία θα θέλαμε να ζητήσουμε και τη δική σας συμμετοχή.
Πρόκειται για επέκταση του θεσμού «Αλκυονίδες Ημέρες Εθελοντικής Εργασίας» που οργανώνει η  Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία εδώ και 6 χρόνια σε αστικό χώρο και συγκεκριμένα στο Πάρκο Περιβαλλοντικής  Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον Αττικής.

Ωστόσο χάρη στην ύπαρξη εθελοντών που παρακολουθούν τον μοναδικό αυτό υγρότοπο,  συλλόγων από την περιοχή και ομάδων μαθητών που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, φέτος σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη εκδήλωση και στην περιοχή της Κλείσοβας.
Η δράση αφορά καθαρισμό σε δύο σημεία της λιμνοθάλασσας: στην περιοχή των ιαματικών λουτρών  Αγίας Τριάδος στον δρόμο προς Τουρλίδα και στην περιοχή «Αλμυράκι» στην αρχή του δρόμου που χωρίζει την Ανατολική από τη Δυτική Κλείσοβα. Τα τεχνικά μέσα για τους καθαρισμούς θα διατεθούν από τον Δήμο Μεσολογγίου.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Φορέα Διαχείρισης για τις αξίες των οικοσυστημάτων, αλλά και για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις προστατευόμενες περιοχές του Εθνικού μας Πάρκου. Επίσης θα διατεθεί δωρεάν ενημερωτικό υλικό.
Τέλος σε συνεργασία με έμπειρα μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας θα στηθούν σε διάφορα σημεία τηλεσκόπια προκειμένου να μάθουμε να παρακολουθούμε και να αναγνωρίζουμε τα πουλιά της περιοχής μας.
Θα σας περιμένουμε στο Parking στο θεατράκι στο Λιμάνι, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: