Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ψήφο εμπιστοσύνης με 153 «ναι» πήρε η κυβέρνηση

Ψήφο εμπιστοσύνης με 153 «ναι» πήρε η κυβέρνηση στην κρίσιμη διαδικασία τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου πως θα προχωρήσει άμεσα σε συζητήσεις για κυβέρνηση συνεργασίας.
«Ναι» ψήφισαν οι 152 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η κα. Λουκα Κατσέλη, η οποία αργότερα επανεντάχθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.
Η ομιλία του πρωθυπουργού νωρίτερα ικανοποίησε τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, όχι όμως και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος -εκτός Βουλής- απέρριψε την πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας λέγοντας πως «μόνη λύση είναι οι εκλογές».

Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου στη Βουλή   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Στην ψηφοφορία απούσες ήταν οι Έλσα Παπαδημητρίου και Μιλένα Αποστολάκη.
Το ότι έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ανακοίνωσε μετά το πέρας της διαδικασίας η κυρία Λούκα Κατσέλη. Εξηγώντας είπε ότι ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε και στις δύο προϋποθέσεις που έθεσε, δηλαδή ότι θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να επιδιώξει κυβέρνηση συνεργασίας η οποία θα διασφαλίσει την 6η δόση και την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και θα πάει σε εκλογές μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας, δηλαδή το Φεβρουάριο, όπως διευκρίνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Αργότερα, ανακοινώθηκε πως με απόφαση του Γ. Παπανδρέου η Λούκα Κατσέλη επανεντάσσεται στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: