Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Αναβίωσαν τα "Τρικούπεια" στο Μεσολόγγι

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πολιτών, αναβίωσαν μετά από περίπου μια δεκαετία τα «ΤΡΙΚΟΥΠΕΙΑ 2011», ως εκδηλώσεις «ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», το τριήμερο 25 – 27 Νοεμβρίου.
Την Παρασκευή, 1η ημέρα εκκίνησης των εκδηλώσεων οι οποίες ήταν αφιερωμένες στη μνήμη των Μεσολογγιτών Πρωθυπουργών  Σπυρίδωνος και Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και όλων των άλλων Μεσολογγιτών Πρωθυπουργών, διοργανώθηκε στρογγυλό τραπέζι πολιτικού διαλόγου με θέμα «Η αμφισβητούμενη πρωτοκαθεδρία της πολιτικής σε συνθήκες διεθνούς οικονομικής κρίσης». Εισηγητές ήταν οι: Χρήστος Βερελής πρώην Υπουργός, Γιώργος Δημαράς Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και Εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Αντώνης Μακρυδημήτρης Καθηγητής Πανεπιστημίου, Μιχάλης Σπουρδαλάκης Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Τσούκαλης Βουλευτής Δημοκρατικής Αριστεράς και Βασίλης Πάικος, δημοσιογράφος, ο οποίος και διηύθυνε τη συζήτηση.
Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, δόθηκε συναυλία από τις χορωδίες του «Ευαγόρα Παλληκαρίδη Πάφου» και του Φιλοκαλλιτεχνικού Συλλόγου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου», οι οποίες και διδυμοποιήθηκαν.
Την Κυριακή οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τα αποκαλυπτήρια της νέας προτομής του Χαριλάου Τρικούπη και τη ξενάγηση στο Μουσείο Τρικούπη, το οποίο εμπλουτίστηκε με νέα ιστορικά κειμήλια της οικογενείας Τρικούπη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: