Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Λουκάς Παπαδήμος, ο νέος πρωθυπουργός;

Η νέα ... τρόϊκα
Ενώ από όλες τις ελληνικές και διεθνείς ειδησεογραφικές πηγές επιβεβαιώνεται ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ακαδημαϊκός, Λουκάς Παπαδήμoς, είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας και αναμένεται μόνο η επίσημη ανακοίνωση του ονόματός του, τα δύο κόμματα βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα για την «επόμενη ημέρα».
Οι υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης, έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους μετά από σχετική ενημέρωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.
Μόλις η συμφωνία οριστικοποιηθεί, θα υπάρξει η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα, σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο οποίο θα μετάσχουν όσοι επιθυμούν.
Στη συνεδρίαση αυτή υπό τον Κάρολο Παπούλια, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, θα υποβάλει την παραίτησή του και την παραίτηση των μελών της κυβέρνησης και θα ανακοινώσει το πρόσωπο που επελέγη ως πρωθυπουργός για να ηγηθεί του νέου κυβερνητικού σχήματος.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς,  θα ανακοινώσει τη σύμφωνη γνώμη του κόμματός του στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού.
Στη συνέχεια, ο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, θα ξεκινήσει τις διαδικασίες σχηματισμού της νέας κυβέρνησης, ορκωμοσίας και θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Ψήφο εμπιστοσύνης θα δώσει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ, οι ανεξάρτητοι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ επιφυλάσσεται και θα αποφασίσει με βάση τις προγραμματικές διακηρύξεις του νέου πρωθυπουργού, η Δημοκρατική Αριστερά. Θα καταψηφίσουν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ανεξάρτητοι βουλευτές που πρόσκεινται στο Άρμα Πολιτών κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: