Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Παραπέμπεται ο Τσοχατζόπουλος με ψήφους και του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Στη μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή, παρουσία και του κ. Τσοχατζόπουλου, αποφασίστηκε η παραπομπή του στο δικαστικό συμβούλιο, με 216 ψήφους υπέρ, 9 κατά και 7 παρών και 4 λευκών, επί 242 ψηφισάντων. Η υπόθεση όμως δεν τελείωσε. Τώρα ανοίγει. Μετά την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί για το αν έχουν ή όχι παραγραφεί τα αδικήματα, με τα οποία διώκεται ο πρώην υπουργός Άμυνας, εάν θα υπάρξει διαχωρισμός τους και εάν θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ή στην Τακτική Δικαιοσύνη, προκειμένου να εκδοθεί η τελική απόφαση.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος παραπέμπεται για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και φυσική αυτουργία σε παράβαση του νόμου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.  
Με επιστολή της βουλής προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ζητείται να αποσταλεί κατάλογος ανώτατων δικαστικών του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελίας και του Συμβουλίου της Επικρατείας, εκ των οποίων η Βουλή θα επιλέξει το πενταμελές δικαστικό συμβούλιο που θα εκδικάσει την υπόθεση, με βάση τα στοιχεία της σημερινής συνεδρίασης και το προηγηθέν πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Αθώος δήλωσε για άλλη μία φορά από το βήμα της Βουλής ο Άκης Τσοχατζόπουλος, υποστηρίζοντας ότι η αλήθεια είναι η «ασπίδα» του, η οποία θα αποκαλύψει τη σκευωρία που στήθηκε εναντίον του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε απόλυτη συνεργασία με τη ΝΔ, αναφερόμενος στο ομόφωνο πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής. Εμφανίστηκε πλέον αποφασισμένος να έρθει σε πλήρη ρήξη με την κυβέρνηση και το κόμμα, δηλώνοντας: «Αυτό δεν είναι το κόμμα μου που με παραπέμπει. Αυτό δεν είναι το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας, αρνήθηκε τις κατηγορίες περί δωροδοκίας που αντιμετωπίζει, επικρίνοντας όχι μόνο την Προανακριτική Επιτροπή αλλά και το γερμανικό πόρισμα, στο οποίο κατά τη γνώμη του, δεν τεκμηριώνεται η ενοχή του αφού δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας κατηγορίας. Άφησε αιχμές και για άλλους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ πρώην και νυν, κατονομάζοντας τους, οι οποίοι ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ και δεν κλήθηκαν να καταθέσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: