Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

"ΑΛΑΤΙ - Ο ΛΕΥΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ", Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ "ΔΙΕΞΟΔΟΥ" ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Το Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, μετά από πρωτοβουλία και πρόσκληση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Κυπαρισσίας "Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης",  διοργανώνει στο Λαογραφικό Μουσείο Κυπαρισσίας την έκθεση "Αλάτι - Ο λευκός θησαυρός".
Πρόκειται για μια ιστορική και εικαστική έκθεση που παρουσιάζει με τον καλύτερο και εντυπωσιακότερο εικαστικό τρόπο  ένα από τα βασικής ζωτικής σημασίας στοιχεία του πλανήτη μας, το αλάτι.
Το αλάτι στον κόσμο και στην Ελλάδα. Οι τρόποι παραγωγής του, η συμβολή του στην διατήρηση της ζωής του πλανήτη, η επίδρασή του στην παγκόσμια ιστορία, την θρησκεία, την οικονομία, την τέχνη, στο περιβάλλον και τον πoλιτισμό.
Μέσα στις αίθουσες του Λαογραφικού Μουσείου Κυπαρισσίας παρουσιάζεται με τον πλέον σύγχρονο τρόπο προβολής σε θεματικές ενότητες η πρωτότυπη αυτή έκθεση μέσω χρωματιστών αλατιών απ΄ όλο τον κόσμο, ιστορικών φωτογραφιών και εγγράφων, σλάιτς, μηχανημάτων και παραδοσιακών εργαλείων, πινάκων ζωγραφικής, κατασκευών από αλάτι, καλλιτεχνικών αναπαραγωγών σε μπάνερ, βιντεοπροβολών και μιας  συλλογής εκατοντάδων αλατιερών που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας.
Μια έκθεση που αποκαλύπτει όλες τις άγνωστες πτυχές της πολύτιμης σκόνης των 14.000 χρήσεων.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 9 το βράδυ  και η λειτουργία της θα είναι καθημερινή (11 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και 7 το απόγευμα έως 11 το βράδυ) μέχρι και τις 9 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: