Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Διακομματική επιτροπή για τα φαινόμενα βίας

Τη σύσταση διακομματικής Επιτροπής για τη λειτουργία των θεσμών και την αποτροπή της βίας ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καταγγέλλοντας παράλληλα τις επιθέσεις κατά βουλευτών, που υποκινούνται, από «ακραίες πολιτικές δυνάμεις».
Μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός απηύθυνε ακόμη προσκλητήριο διαλόγου προς τους πολιτικούς, τους διανοούμενους και τους πολίτες, επισημαίνοντας πως «η ιδεολογική τρομοκρατία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία».
Όπως εξήγγειλε, η κυβέρνηση αναμένεται, σύντομα, να καταθέσει πρόταση για τη σύσταση διακομματικής Επιτροπής, η οποία θα ασχοληθεί με πολιτικές και μέτρα για τη διασφάλιση των θεσμών τη συντεταγμένη λειτουργία του κράτους και την αποτροπή φαινομένων βίας, τα οποία εκτείνονται από τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, μέχρι την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, αλλά και τη δράση της Αστυνομίας.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει και πρέπει όλοι μαζί να διασφαλίσουμε την ανεμπόδιστη λειτουργία της δημοκρατίας και την ελευθερία της κοινωνίας. Παράλληλα, καταδίκασε τα φαινόμενα βίας που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα, τονίζοντας ότι «μια οργανωμένη πολιτεία δεν μπορεί να αναχθεί τη βία είτε αυτή ασκείται από μεμονωμένους ανθρώπους είτε από οργανωμένες ομάδες».
«Οι επιθέσεις κατά του Κοινοβουλίου ακρωτηριάζουν τη δημοκρατία και αν ισχύσει η αρχή της βίας, θα είναι εκδήλωση βαρβαρότητας», δήλωσε, προσθέτοντας πως κάθε φορά που καλλιεργήθηκε ο αντικοινοβουλευτισμός, δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή της και η εκτροπή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια ακόμα επιτροπή που κάθε της συνεδρίαση θα στυχήσει στον ελληνικό λαό ένα σκασμό λεφτά ή μήπως άδραξαν την ευκαιρία και περιμένουν να τους δώσουμε και άλλες προκειμένου να δημιουργήσουν και άλλες επιτροπές για να λένε στην υγεία των κορόιδων.
Βία ασκείτε εσείς με τις πολιτικές σας αποφάσεις βια ασκούμε και εμείς για τις πολιτικές σας αποφάσεις !!!