Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Έκαναν «σκονάκι» υποψήφιοι Διευθυντές!

Μπορεί οι καθηγητές να τιμωρούν τους μαθητές τους όταν εκείνοι κάνουν σκονάκι, όμως όταν έρχεται η δική τους σειρά τότε το θέμα είναι ακόμη πιο σημαντικό. Υποψήφιοι Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας «έκλεψαν» κατά τη διάρκεια της συνέντευξή τους, από την οποία θα καθορίζονταν εάν θα αναβαθμίζονταν στις θέσεις Διευθυντών Σχολείων, καθώς με τη χρήση lap top βρήκαν στο διαδίκτυο τη σωστή απάντηση στην ερώτηση του Συμβουλίου Επιλογής!
Τριγμοί στη διαδικασία επιλογής των Διευθυντών σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας μπήκαν μετά την καταγγελία της ΕΛΜΕ Μαγνησίας πως δύο υποψήφιοι έκαναν «σκονάκι» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης από το Συμβούλιο Επιλογής.

Η διαδικασία θέλει τον υποψήφιο να έρχεται στο Συμβούλιο Επιλογής, το οποίο απαρτίζεται από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας, ένα σχολικό σύμβουλο, ένα Διευθυντή Σχολείου, δύο αιρετούς και δύο εκπαιδευτικούς. Τα μέλη του συμβουλίου αφού εξετάσουν το βιογραφικό του και τον φάκελό του απευθύνουν στον υποψήφιο ένα ερώτημα, όπως για παράδειγμα πως θα χειρίζονταν το θέμα μαθητή, ο οποίος θα έπρεπε να αποβληθεί.
Ο υποψήφιος αποσύρεται για 15 λεπτά προκειμένου να στοιχειοθετήσει την απάντησή του κι έπειτα αναφέρει την πρότασή του στην επιτροπή.
Από το Υπουργείο Παιδείας έχουν σταλεί 150 ερωτήσεις- περιπτώσεις που αναλώνονται στα Συμβούλια Επιλογής. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες οι απαντήσεις των 150 ερωτήσεων κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και οι υποψήφιοι μπορούσαν να ενημερωθούν.
Εκείνο όμως που έφερε την αντίδραση της ΕΛΜΕ, μέλη της Διοίκησής της βρέθηκαν σήμερα στο ΠΥΣΔΕ και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, ήταν πως ένας υποψήφιος Διευθυντής, την ώρα που αποσύρθηκε για να σκεφτεί την απάντηση στην ερώτηση του Συμβουλίου, ενημερώθηκε από το διαδίκτυο με laptops που είχε στην κατοχή του  και έδωσε την σωστή απάντηση! Εκτός από αυτή την υπόθεση, η οποία ήταν γνωστή στο Συμβούλιο, εμφανίστηκε και δεύτερο κρούσμα υποψηφίου ο οποίος φέρεται να «αντέγραψε» με τον ίδιο τρόπο.
Μιλώντας για το περιστατικό ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης σημείωσε πως «με τη διαμαρτυρία μας φέραμε το Συμβούλιο προ των ευθυνών του. Οι εκπαιδευτικοί που λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία διεκδικούν θέσεις ευθύνης και θα πρέπει το σύστημα να είναι αδιάβλητο. Το Συμβούλιο θα καλέσει σε απολογία τους υποψηφίους, ενώ εμείς σαν ΕΛΜΕ θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την υπόθεση».
Για το πρώτο περιστατικό μάλιστα που καταγγέλθηκε υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν στο Συμβούλιο τι ακριβώς είδαν, με τον υποψήφιο να καλείται σε απολογία, ενώ το δεύτερο περιστατικό θα ερευνηθεί από το Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου σημείωσαν πως θα ψάξουν ενδελεχώς τα ζητήματα για να διασφαλίσουν την ορθότητα της όλης διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: