Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Η κεντρική ομιλία του Κατσούλη στο Μεσολόγγι και η απώλεια ψυχραιμίας του Αναγνωστόπουλου

Η πρώτη κεντρική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου του διευρυμένου δήμου Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία ''Μ. Μπότσαρη'' στο Μεσολόγγι, μπροστά σε πλήθος κόσμου και σε κλίμα συναισθηματικά φορτισμένο, παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι αλλά και το πρόγραμμα του συνδυασμού.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Αλλαγή Πορείας" αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της περιοχής, αλλά και τα κενά διοίκησης των προηγούμενων ετών και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε όλο τον ιστό του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, μεταξύ των οποίων η καθαριότητα, η κοινωνική πολιτική αλλά και η παράλογη υπερχρέωση των δημοτικών ταμείων με ένα χρέος που πλησιάζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Κάλεσε τον κύριο Αναγνωστόπουλο να εξηγήσει πως κατάφερε να φτάσει το Δημοτικό χρέος σε τόσο ψηλά επίπεδα αλλά και πού δαπανήθηκαν τα 5 εκ.  των δανείων που πήρε ο δήμος, γιατί τα χρέη σε προμηθευτές έφτασαν τα 1,8 εκ. των αλυκών στα 0,5 εκ. και το χρέος σε δικαιούχους αποζημίωσης για επικείμενα στο σχέδιο πόλης το 1,7 εκ.
Τόνισε ότι είναι ανάγκη να αλλάξει η πορεία του νέου δήμου Μεσολογγίου και με όπλα την εμπιστοσύνη των πολιτών, την πείρα και την διαφάνεια στην διοίκηση να κερδηθεί η μάχη για έναν καλύτερο Δήμο.
Αμέσως μετά την ομιλία του Κατσούλη με αφορμή την κριτική και τα ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, από τον συνδυασμό "Όραμα-Δημιουργία" εκδόθηκε δελτίο τύπου στο οποίο ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος με μια πραγματικά σκληρή δήλωση ανεβάζοντας τους τόνους και επιδιώκοντας την πόλωση κατηγορεί τον Κατσούλη για «πολιτική αλητεία».
Η δήλωση του κ. Αναγνωστόπουλου έχει ως εξής:
«Ο κ. Κατσούλης αισθανόμενος την απαξίωση που δέχεται από την τοπική κοινωνία και προκειμένου να κερδίσει λίγες ψήφους συνεχίζει να ψεύδεται και να συκοφαντεί ασύστολα, έχοντας χάσει πλήρως την ψυχραιμία του.
Τα ερωτήματα που έθεσε για τη δημοτική μας αρχή στην κεντρική του ομιλία στο Μεσολόγγι, το ελάχιστο που συνιστούν, είναι πολιτική αλητεία.
Αλλιώς, πως μπορεί να εξηγηθεί, η αυθαίρετη και παντελώς αβάσιμη, εκ μέρους του, διόγκωση του ελλείμματος του δήμου στα 10 εκ. ευρώ(!!!); και ότι στη θητεία μας συνάφθηκαν δάνεια ύψους 5 εκ. € σε διάφορες τράπεζες;
Όταν είναι γνωστό και κοινά παραδεκτό ότι:
1.Το μόνο δάνειο που συνάφθηκε στη θητεία μας είναι αυτό, με την Εθνική Τράπεζα, ύψους 1,3 εκ. € και ότι αυτή την στιγμή, ο δήμος δεν έχει ανοιχτό κανένα δάνειο, σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα. (Πλην των όσων έχουν οι δημοτικές επιχειρήσεις. Δάνεια που συνάφθηκαν από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και ιδιαίτερα απ’ αυτήν του κ. Πρεβεζάνου).
2. Ότι με το δάνειο του 1,3 εκ. €, αποπληρώθηκε: Δάνειο ύψους 300.000€ που είχε συνάψει η δημοτική αρχή Πρεβεζάνου, καταβλήθηκαν δεδουλευμένα 350.000€ στους σχολικούς φύλακες ύστερα ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με 300.000€ πληρώθηκαν προμηθευτές του δήμου και τα υπόλοιπα χρήματα διατέθηκαν για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, για έργα υποδομής στην περιοχή της επέκτασης του σχεδίου πόλης (Περιοχή για την οποία επέδειξε όψιμο ενδιαφέρον ο κ. Κατσούλης προχθές…) 
3. Ότι με την πολιτική μας απόφαση, να διατεθούν 600.000€ από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, για την κάλυψη της συμμετοχής της  ΔΕΥΑΜ στην κατασκευή των έργων της αποχέτευσης στον Άγιο Θωμά και της ύδρευσης στο Ευηνοχώρι αποφεύχθηκε ο εκ νέου δανεισμός της επιχείρησης για το σκοπό αυτό, που θα ήταν μονόδρομος για να γίνουν τα έργα.
4. Ότι από το ταμείο του δήμου στη θητεία μας καταβλήθηκαν περισσότερα του 1 εκ. € για τα τοκοχρεολύσια της ΔΕΥΑΜ και των Αλυκών, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία τους. Τοκοχρεολύσια που καταβλήθηκαν για δάνεια που είχαν συνάψει οι προηγούμενοι και όχι εμείς.
5. Ότι από το ταμείο του δήμου καταβλήθηκαν μισθοδοσίες στη δημοτική αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες, χωρίς όμως να έχουν δοθεί στο δήμο τα ποσά που αντιστοιχούν σ’ αυτές τις μισθοδοσίες, από την κεντρική κυβέρνηση ως είχε υποχρέωση.
6. Η άθροιση των ποσών που καταβλήθηκαν για τα τοκοχρεολύσια του χθες και τις μισθοδοσίες υπερκαλύπτει τις όποιες υποχρεώσεις του δήμου,  σε προμηθευτές.
7. Απαγορεύεται από την κείμενη νομοθεσία η πληρωμή επικειμένων, από τα ίδια έσοδα του δήμου, όπως και ο συμψηφισμός.
Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά και έχουν κατ’ επανάληψη αναλυθεί και παρουσιαστεί όμως για τους δικούς του λόγους ο κ. Κατσούλης τα παραβλέπει…
Γι’ αυτό το λόγο και μόνο η τοποθέτησή του συνιστά πολιτική αλητεία, η οποία ταυτόχρονα τον καθιστά πολιτικά επικίνδυνο για το δήμο. 
Και είναι πολιτικά επικίνδυνος για ακόμη ένα λόγο. Αυτόν του ότι, σήμερα μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε: «Ότι το Μεσολόγγι είναι μια από τις πιο βρώμικες πόλεις στον κόσμο»… Μια τοποθέτηση, που κατ’ αρχάς προσβάλει τους κατοίκους της πόλης και ταυτόχρονα είναι εκτός πραγματικότητας… Μια τοποθέτηση που κατασυκοφαντεί την πόλη στην οποία θέλει να ηγηθεί. 
Πολιτική αλητεία συνιστά όμως και η απόδοση ευθυνών σε εμάς, για κατά καιρούς καθυστερήσεις στις πληρωμές εργαζομένων στο ΚΔΑΠ και το «Βοήθεια στο Σπίτι», όταν σε όλους είναι γνωστό, ότι η ευθύνη για την καθυστέρηση βαρύνει την κεντρική εξουσία και μόνο. 
Επειδή, η συνολική μου απάντηση για τα ψεύδη και τη λασπολογία - κατά την ομιλία μου την Παρασκευή -  θα είναι αμείλικτη και ταυτόχρονα πειστικότατη και στον πλέον απέναντί μου κακόπιστο , το μόνο που μπορώ να προβλέψω είναι ότι:  Αυτή  θα είναι και  η τελευταία πολιτική «κωλοτούμπα» του κ Κατσούλη. Μιας και την Κυριακή, οι πολίτες του Μεσολογγίου θα τον στείλουν για πάντα στο χρονοντούλαπο της τοπικής πολιτικής ιστορίας καθώς ήδη έχουν αντιληφθεί το πόσο ρηχός είναι πολιτικά και πόσο βαθύς παραπολιτικά.
Ήδη χθες ο κ. Κατσούλης πήρε το πρώτο μάθημα.. από τους πολίτες του Μεσολογγίου που του γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη…» 
Αναμένουμε την απάντηση του Κατσούλη στις επόμενες ομιλίες του σήμερα στην Κατοχή και αύριο Παρασκευή στο Αιτωλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: