Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Νέο ξεκίνημα για τη Δωρίδα

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Αγαπητοί συνδημότες
Για πρώτη φορά, ο τόπος μας, η ιδιαίτερη πατρίδα μας, η Δωρίδα, αποτελεί ενιαίο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ύστερα από την ψήφιση του μεταρρυθμιστικού Νόμου, του γνωστού πλέον «Καλλικράτη». Το νέο καθεστώς μας δίνει την ευκαιρία να σχεδιάσουμε από κοινού το πρόγραμμα και τις δράσεις που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Είναι, λοιπόν, μια ευκαιρία, μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον της κοινωνικοοικονομικής κρίσης, της κρίσης των θεσμών και αξιών, η Δωρίδα να αλλάξει βηματισμό. Είναι υποχρέωση όλων μας να σταματήσουμε τον μαρασμό, την απραξία και την εγκατάλειψη των χωριών μας. Είναι ευθύνη όλων μας να προσπαθήσουμε ενωμένοι πέρα και πάνω από μικροδιαφορές και μικροκομματικές σκοπιμότητες, να εργασθούμε για την επίλυση μικρών και μεγάλων προβλημάτων του τόπου μας.
Πρέπει άμεσα ο δήμος μας να πάψει να λειτουργεί σαν «μαγαζί» για την εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων. Πρέπει να μπει τέλος στο καθεστώς αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης που χαρακτηρίζει μέχρι τώρα τον τρόπο εκτέλεσης έργων και προμηθειών απ’ τους δήμους. Δεν θα πρέπει πια να ανεχθούμε νοοτροπίες που οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ίδια τη χώρα μας.
Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας, μαζί με την τοπική κοινωνία κάθε περιοχής.
Προτεραιότητές μας είναι:

- Η δημιουργία και ολοκλήρωση βασικών έργων υποδομής όπως ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο.
- Η ολοκλήρωση και λειτουργία μιας σειράς αναγκαίων έργων ύδρευσης και αποχέτευσης.
- Η διαφύλαξη του περιβάλλοντος που αποτελεί το πολυτιμότερο κεφάλαιο του δήμου μας.
- Η διεκδίκηση πόρων και έργων απ’ την κεντρική εξουσία.
- Η προώθηση και ενίσχυση πρωτοβουλιών στον πρωτογενή τομέα, όπως βιολογικές καλλιέργειες, βιολογική κτηνοτροφία κ.λπ.
- Η υλοποίηση δράσεων και η προσφορά υπηρεσιών για τον άνθρωπο, για την οικογένεια, για τους ηλικιωμένους και τους αδύναμους συμπολίτες μας.
- Η τουριστική αξιοποίηση της περιοχής μας και η ανάδειξη της σε τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών.
- Ο σχεδιασμός μιας συγκροτημένης στρατηγικής ανάπτυξης με αρχές, με όρους και κανόνες.
- Η διεκδίκηση πόρων απ’ τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, των νέων επενδύσεων και τη στήριξη της εργασίας για τους νέους μας.
Σας καλούμε όλους να πάρετε μέρος στον κοινό αγώνα και την κοινή προσπάθεια μαζί με το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, μας, για να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
Αγκαλιάζουμε όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας και προσπαθούμε με φρέσκα πρόσωπα και νέες ιδέες να βάλουμε τον τόπο μας, τη Δωρίδα, στο δρόμο της ανάπτυξης, στο δρόμο της προοπτικής και της ελπίδας. Τώρα είναι η ώρα για μια καινούργια αρχή. Είναι στο χέρι μας να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά. Είναι στο χέρι μας να πρωταγωνιστήσουμε στην προσπάθεια για το σήμερα και το αύριο της Δωρίδας. 
Γιώργος Καπεντζώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: